Po dzisiejszym komunikacie wiemy że przed rejestracją nowej emisji posiadał 9,99% akcji nie przekroczył 10% zrezygnował z bycia Wiceprezesem wiec nie musiał komunikować rynku i zebrał 77073 sztuk akcji
No to już trochę wiemy jeżeli osoba blisko związana z firmą dokupuje z rynku 77 tys akcji bez komunikatu to dobrze wróży na przyszłość. zbierał od czasu rezygnacji z bycia Wiceprezesem nie musiał dawać komunikatu zebrał do 9,9% nie przekroczył progu 10%
z komunikatów można wyczytać, że nowa Emisję objął ktoś nowy dokładnie 453.000 akcji jeżeli nie miał akcji to nie będzie komunikatu albo miał mniej niż komunikatu 165 tys sztuk
Może zbierać teraz z rynku dopiero jak przekroczy 612500 sztuk będzie musiał informować
Akcji jest coraz mniej w obrocie jeżeli dalej będą zbierać to to szybko wrócimy na poziomy powyżej 1 zł jeżeli będą dbali o wyniki spółki i mniejszych akcjonariuszy to akcje w długim terminie będą rosły
Kolejne NWZA zmiana statusu dopisanie produkcja PIWA spółka sie rozwija i idzie do przodu tak to widzę
Jak zdejmą Emisję a wygląda że tak stąd drugie podejście do Emisji motywacyjnej 500k akcji
Będzie 8,2 mln akcji
Jeżeli INC nie sprzedaje to FF wynosi trochę powyżej 700k i to było już spory kawałek temu od tego czasu obróciło sie około 200 k akcji
z tych 700k też pewnie część po parkowana już dawno
dużo zależy od INC czy będą trzymać czy sprzedawać ale myślę, że widzą potencjał do wzrostów w dłuższym terminie stąd inwestycja w spory pakiet przez Carpatie
Pierwsza emisja odwołana myślę, że spółka nie będzie sie odwoływać dlatego robili drugą po 55gr by wyrównać udziały w firmie Braci Molenda zrobili Emisję dla Prezesa i podejrzewam, że Prezes zbierze sobie jeszcze z rynku by dogonić braci zobaczymy co zrobi Pan Łukasz Misztal
8,2 mln akcji będzie po unieważnieniu Emisji 2,3 mln akcji
czyli przy 1 zł mamy 8,2 mln wyceny Aktywa około 8 mln zł
przy 60gr mamy 5 mln wyceny dwie same nieruchomości które kupili są warte około 4 mln zł
W mojej ocenie warto zbierać akcje w okolicy 0,6-0,7 zł widać, że akcji jest bardzo mało w obrocie i jeżeli ktos będzie chciał zebrać więcej będzie musiał płacić więcej