Pokaz siły jest, ale wciąż wygenerowany obrotem 115 125 pln, czyli tyle co umiarkowanie przyzwoity samochód. Dojdzie to do 4,5 / 4,6 a później znowu pojawią się batony po prawej i zjazd do 4 lub niżej a kolejna szansa na > 4,6 pojawi się przy pewnie przy raporcie rocznym (wtedy powinno się udać)... W sumie już raz kupiłem MVP za 3,56 i sprzedałem za 4,45 i szykuje się na powtórkę prawie idealną (i to w ciągu jednego roku - wspaniale)... Swoją drogą dobrze wróżyłem, że zacznie to iść w górę 2-3 dni po wynikach, po ostatnich było tak samo... Lubię tą firmę... I coraz bardziej podoba mi się GPW, jest kilka podobnych firm (szczególnie na Wig 40 i 80 ) przy których wyceny są absurdalne a w dodatku przespaliśmy całą ostatnią globalną hossę i jeżeli o ile prawdą jest - a sądzę, że prawdą jest - że te hossy na rynkach wschodzących i rozwiniętych są naprzemienne, to w perspektywie kilku lat mamy tutaj eldorado a taki MVP za 4-5 lat będzie fruwał po 50-100 PLN (chociaż dzisiaj to wydaje się niewiarygodne, to jest to logiczna konsekwencja rynku...). Wcześniej jednak czeka nas zwała za oceanem, za którą pójdzie pewnie umiarkowana, ale jednak bolesna zwała w PL, taka przy której każdy - nawet MVP - oberwie i może pofruwać nawet w okolicach 2-3 pln. Tak czy inaczej perspektywy średnioterminowe (2-6 lat) są cudowne.... Się kur ... w sposób niezamierzony rozpisałem.... Sorry...