Znasz powiedzenie time in the market vs timing the market?
Nigdy nie ustrzelisz idealnie dolka. Zastanow sie ile Twoim zdaniem Spolka jest warta i czy cena jest niska czy wysoka i na tej podstawie decyduj. Ja dzisiaj dobralem po 24 bo oceniam ze ciagu roku bedzie tu 32-35 za akcje. Jesli nawet w nablizszym czasie troche spadnie to niewiele w perspektywie calego wzrostu to zmieni.
Myślę, że wyniki 4 kwartału mogą być rekordowe. Ja na razie nie dokupuje, ale myślę że po wynikach może być znowu skok. Potem pod dywidendę. Fajnie jak by doszło do 30 zł. Pozdrawiam
Obawiam się, że wychodzi jakiś większy gracz lub nawet fund się redukuje. Eurotel wraca z mojej szerokiej listy obserwowanych spółek do listy podręcznej, bo ja bardzo lubię odkupywać akcje od fundów po taniości.
Dnia 2019-11-29 o godz. 17:17 ~aleks napisał(a): > Chyba, że jest jakiś konkretny powód tej sprzedaży. Może znów skarbówka? PIS przecież panicznie potrzebuje kasy jak pijak na głodzie.
Jeśli powód jest konkretny, to osobiście składam doniesienie do KNF. Byłby to ewidentny insider trading.
Ja tam nic nie mówie, każdemu wolno sprzedawać ale naprawdę wierzysz w to, że jak w poniedziałek gruchnie złe info i się otworzy -30% to KNF odda ci pieniądze? 21,5 zł fajna cena jest jak wszystko jest w porządku ale ryzyko jest. Sam trochę skubnąłem po 21,5 . Zobaczymy co dalej.
Bywam na Eurotelu co jakiś czas od kilkunastu lat (obecnie nie mam akcji) i na 80% to spadek spowodowany przez redukujący się lub wychodzący fund. Ale oczywiście nic nie jest pewne. Takie rzeczy już widziałem i zawsze na nich dobrze wychodziłem. Od poniedziałku warto trzymać palec w pobliżu Entera. Moim zdaniem mogą zwalić w okolice 20, ale w tych okolicach pojawia się więksi zainteresowani.
przy takich parametrach c/wk - 1,39 każda złotówka majątku jest kupowana po 1,39 zł BVS - 15,49 c/z - 6,23 - liczba lat jakie muszą upłynąć, aby zysk spółki był równy zainwestowanemu kapitałowi. c/p 0,19 EV/EBIT 4,86 ROE 22,30%
to jest spółka z dużym potencjałem wzrostu w długim terminie
Obstawiam ze czekaja az kurs troche sie wyrownazanim zaczna dalej sypac... albo musieli tylko na koniec listopada troche gotowki ogarnac i juz koniec sypania.
Problem w tym że nie wiadomo ile muszą sprzedać. Może potrzbuja pozbyć się tylko jednej trzeciej i to koniec promocji? Nigdy nie wiesz kiedy będzie dołek.
Nie rozumiem tekstu " po co ktoś kupuje tak wysoko" , wiadomo chcielibyśmy kupić po 10 zł ale bez przesady. 21 zł to jest naprawde niska i atrakcyjna cena. Przy zyskach spółki, które ona obecnie generuje, wycena powinna być 30 zł za papier więc te 21 jest bardzo atakcyjną ceną. 100k poszło zostało 80
Parę lat temu miałem go w portfelu, teraz się zastanawiam i nie wiem czy małego pakietu nie wezmę. Dołek piątkowy fajne miejsce, ale technika podpowiada, że jeszcze możemy go zobaczyć po ok 17,50(choć nie wiem czy wcześniej nie podejdziemy na 27,80)?. Sytuacja makro się zagęszcza. Patrząc na wykres historyczny to nie było tutaj spektakularnych jazd, więc pewnie na duże ruchy nie ma co liczyć, ale też chyba nie ma co się obawiać olbrzymich spadków w przypadku jakiegoś kraszku na SP. Fajnie bo walor dywidendowy, więc pewnie jakieś 5% w portfelu będę go chciał mieć na dłużej
Szanowni inwestorzy mam nadzieję że teraz już tylko w dół , bo mam ochotę na mały pakiecik .
Zdrowych spokojnych Świąt Bożego Narodzenia i cierpliwości inwestycyjnej życzy akcjonariusz ETL.