• Powtarzalność wyników Autor: ~Adam [88.199.21.*]
    Spółka osiągnęła w samym trzecim kwartale 840 tyś zysku netto. Prezes Albin w wywiadzie dla Parkietu powiedział , że osiągnięty zysk to powtarzalny proces. Dodatkowo do zysków dodamy zyski z Powiśla, zyski z SoftClouds, zyski z nowego oddziału PL Detaling ma Łopuszańskiej. Zyski z tajemniczej marki BRAMS. Czyli ostrożnie można przyjąć , że spółka kwartalnie będzie osiągać co najmniej 1 mln zł zysku.
    Rocznie daje to w wersji ostrożnej i realnej 4 mln zysku. W wersji optymistycznej może to być sporo więcej. Policzcie sobie wskaźniki np.C/Z przy takich założeniach i jaki tu jest potencjał. 
  • Re: Powtarzalność wyników Autor: ~Adam [88.199.21.*]
    Dodatkowo nominał to 1 zł. A nominał to powinna być dopiero wartość startowa.
    Prezes sporo objął w gotówce emisji po 1 zł. W wywiadach ostatnio mówi, że spółka jest mocno niedowartościowana.
  • Re: Powtarzalność wyników Autor: ~Alfa [5.173.56.*]
    A jutro jeszcze jest konferencja na Powiślu . Na pewno spółka się będzie chwalić . Nowe otwarcie i nowe poziomy :)
  • Re: Powtarzalność wyników Autor: ~Patryk [185.7.168.*]
    Spółka w mocnym trendzie wzrostowym. Wskaźniki mówią kupuj. Dodatkowo wybicie z trójkąta z zasiągiem wzrostu 2 zł.
    Nie za pięknie to wszystko wygląda ? Spółka ideał ?  Mega okazja ? W czym haczyk ?

• Re: Powtarzalność wyników Autor: ~polak [89.64.35.*]
    haczyk w tym ze nie masz akcji buahah
    Nie mam ale przekonałem się, że chce mieć. Potencjał spory. To że nie brałem jak wszyscy na tym forum w dołku po 0,30 to wcale nie oznacza , że fajnie nie zarobię. A Ty jak klasyczny polaczek musisz się ze mnie naśmiewać. Brawo Ty.
  • Re: Powtarzalność wyników Autor: ~Alfa [5.173.56.*]
    Giełda polega na tym że jak jest trend wzrostowy to każdy zarabia. Ci co brali po 0,30 i sprzedali po 0,60. Ci co brali po 0,60 tez będą zadowoleni jak sprzedadzą powyżej 1 zł. I tak spirala w górę sama się nakręca. Oczywiście między czasie musi być lekki stress test.
    W Mikołajki jest NWZA. Jak klepną skup akcji do 2,50zł  to jeszcze lepiej to wygląda. Tym bardziej, że pomimo dużych inwestycji wykazali w kasie i na rachunku bankowym ponad 800 tyś zł czyli kasa na realizację skupu jest i czeka.
    Skoro Prezes tak wierzy w spółkę to pachnie mi to że niedługo to będzie spółka wypłacająca sowitą dywidendę. Czyli sytuacja idealna wzrost kursu plus kasa z dywidendy.

• Re: Powtarzalność wyników Autor: ~PL [88.199.21.*]
    Faktycznie jak spółka zarobi 4-6 mln rocznie. To będzie dodatkowa kasa z dywidendy.
    To już rozumiem dlaczego ten skup do 2,50. Po co Prezes ma robić innym prezenty. Im mniej akcji na rynku to więcej kasy z dywidendy dla Prezesa.
    Dodatkowo ciekawie ta konferencja wygląda :

Dywagacje niedzielne okazały się trafione. Wręcz na konferencji zostały zaprezentowane działania, dzięki którym zysk może być większy niż 4-6 mln rocznie. Przejście na GPW wiąże się z zupełnie innymi poziomami cenowymi. Przecież to łatwo policzyć. No ale myślenie nie jest dla wszystkich. Wszyscy to dają się strzyc jak owce.
  • Re: Powtarzalność wyników Autor: ~Albert [94.42.91.*]
    Wystrzygli owce których nie było na konferencji a za kilka dni będzie płacz jak zobaczą 1 z przodu. Ja jestem miłe zaskoczony i czekam na grudniowe spotkanie i prezentacje platformy wtedy może okazać się że fundy będą zabijać się o akcje. Trzeba jeszce o jednym pamiętać ze od grudnia może ruszyć skup ale w tym czasie Gama może zacząć wybierać akcje skoro weszli w temat z PLG. Według mnie początek grubej rozgrywki.
  • Re: Powtarzalność wyników Autor: ~stooq [31.0.83.*]
    Dnia 2019-11-18 o godz. 17:42 ~Albert napisał(a):
    > Wystrzygli owce których nie było na konferencji a za kilka dni będzie płacz jak zobaczą 1 z przodu. Ja jestem miłe zaskoczony i czekam na grudniowe spotkanie i prezentacje platformy wtedy może okazać się że fundy będą zabijać się o akcje. Trzeba jeszce o jednym pamiętać ze od grudnia może ruszyć skup ale w tym czasie Gama może zacząć wybierać akcje skoro weszli w temat z PLG. Według mnie początek grubej rozgrywki.

..pierwsza merytoryczna wypowiedź...jestem mile zaskoczony....nie, nie przyszłym kursem...ale formą wypowiedzi...pozdrawiam serdecznie ;)
  • Re: Powtarzalność wyników Autor: ~Albert [94.42.91.*]
    Bo poziom inteligencji i dedukcji niektórych inwestorów w przysłowiowym 10k jest żenujący. Kto był i zagłębił się w temat to wie że koneserzy z dużym portfelem niedługo wejdą tutaj i to przy dobrych wiatrach ci instytucjonalni jak i klienci Gama bo zwietrzą okazje inwestycyjną a dobra namacalne są w co raz większym topie. Pozdrawiam myślących i do usłyszenia po konferencji grudniowej.
  • Re: Powtarzalność wyników Autor: ~stooq [31.0.83.*]
    ...słuszna uwaga...ale teraz czas na mały Ballantine’s piwem imbirowym ...i do usłyszenia
  • Re: Powtarzalność wyników Autor: ~Abert [94.42.91.*]
    Aż dziwne że nikt nie mówi o Łopuszanskiej a według mnie to też istotny news no ale cóż konkrety trzeba umieć wyłuskać i poukładać w jedną całość. Pozdrawiam i odezwę się jak miniemy 1 bo szkoda strzępić sobie język z grajkami za 5 groszy.
  • Re: Powtarzalność wyników Autor: ~January [5.173.176.*]
    Albert zachowaj trochę szczegółów dla siebie a nie wykładasz kawę na ławę, gawiedź niech oddaje akcje za bezcen.
  • Re: Powtarzalność wyników Autor: ~Xxx [89.64.41.*]
    Prezes nie objął w gotówce tylko za aport działka w Olsztynie 3300 mkw wyceniona na 1.9mln więc niezły interes zrobił
  • Re: Powtarzalność wyników Autor: ~Alfa [94.254.136.*]
    Kolejny mądry ... Tylko czytać nie umie lub świadomie wprowadza w błąd . Fakt ze była emisja za działkę ale seria G była gotówkowa i do kasy spółki wpłynęło 472 tys żywej gotówki obejmowane przez Prezesa .po 1 zł. Musisz się bardziej postarać jak chcesz tanio kupić .
[x]
PLGROUP 3,55% 0,29 2025-06-03 15:05:12
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.