Tak, to prawda. Ale zdecydowanie pozytywny los. Wreszcie Nextbike z Niemiec przejął kontrolę nad tą spółką, dokapitalizuje ją i zniknie większość ryzyk tej spółki. Czekam na solidne odbicie do góry!!!
Dnia 2019-11-16 o godz. 17:21 ~informator napisał(a): > jw
Dokładnie zagrywka pod kradzież kapitału od inwestorow na New Connect. Wyemitowac drogo, przejąć rynek oferując ceny dumpingowe I powodując ujemne rentowności na wszelkich poziomach oraz masę innych problemów. I potem wejść z kapitałem po niskiej wycenie I dopiero wtedy wejść na dodatnie rentowności. Bycmoze kurs nieco odbije Ale mimo wszystko ostatecznie spółkę będą mieli w portfelu inwestorzy którzy płacili za nią ponad 100zl za akcję oraz niemiecki NB który zainwestuje po taniosci. Szkoda że nadzór finansowy w Polsce leży. W stanach za takie zagrywki na pewno były by ostre baty, a u nas KNF może conajwyzej zablokować kurs, żeby czasem nie podrósł zanim przejmująca spółka ogarnie formalności.
Oczywiście to moje zdanie, pożyjemy zobaczymy.
jak widac larq tez ma dzis drgniecie jutro korekta czy wzrosty waszym skromnym malo istotnym zdaniem ?
jak widac rynek jeszcze nie skonsumowal w 100% tych informacji z ostatnich dni
pytanie na jak dlugo starczy paliwa
bo niecierpliwa widac ekipa na tym papierze :P z wyjatkiem mnie ofkors.
pzdr dla akcjonariuszy