Ilość pobrań spada,komentarze praktycznie w miejscu od wczoraj.Zobaczymy co nowy tydzień przyniesie.
Na moje oko będą cisnąć.Jak ktoś pkcem tysiące wywala to jeszcze na zmianę trendu poczekamy
Dnia 2019-11-16 o godz. 11:18 ~Japan napisał(a): > Ilość pobrań spada,komentarze praktycznie w miejscu od wczoraj.Zobaczymy co nowy tydzień przyniesie. > > Na moje oko będą cisnąć.Jak ktoś pkcem tysiące wywala to jeszcze na zmianę trendu poczekamy
A i kurs zawrócił, czyli to było fałszywe wybicie. Czyżby to była listopadowa promocja TS2 za free, bo nie wydaje mi się, że zgodnie z zapowiedziami zarządu za 0,5$ ... (?)
Pan Japan jest obecnie po stronie zainteresowanych spadkiem. Czas spadków był i trzeba było korzystać. Panie Japan odkupuj, bo zawijamy rejs w przeciwną stronę. Piątkowa "próba" wybicia wcale mnie nie zdziwiła jakością, tak wyglądają z pozoru"mizerne" przełomowe momenty dla wybranych akcji. Bez wątpienia jednak do wybicia dojdzie w nadchodzącym tygodniu.Tak to jest właśnie ten moment. Zachęcam do używania "niezawodnego wahadełka" znawców tematu. Pozdrawiam.
Jestem po stronie zdroworozsądkowej.Zapakowany jestem ze średnią w okolicy 26 i nastawiłem się tutaj na wielkie LT :-) :-) :-)
ps.ok nie dwa,a 1212 co za róznica w sumie.Kurs zduszony,a każde mini wybicie zakończy się podobnie.Mamy końcówkę roku i jak coś spadało to raczej do stycznia spadać będzie,olać,czekamy
Dnia 2019-11-16 o godz. 15:15 ~Japan napisał(a): > Jestem po stronie zdroworozsądkowej.Zapakowany jestem ze średnią w okolicy 26 i nastawiłem się tutaj na wielkie LT :-) :-) :-) > > ps.ok nie dwa,a 1212 co za róznica w sumie.Kurs zduszony,a każde mini wybicie zakończy się podobnie.Mamy końcówkę roku i jak coś spadało to raczej do stycznia spadać będzie,olać,czekamy
potwierdzam jeśli chodzi o zduszenie to czasem może i wystarczyć spokojnie 500 szt .. ze spadaniem do stycznia niestety sie nie zgodzę jeśli ktoś robi optymalizacje podatkową to aby nikt do tego sie nie czepiał robi to w listopadzie ewentualnie początek grudnia ..więc nie koniecznie będziemy duszeni do stycznia ..jeśli sprzedał ze stratą to spokojnie może juz odkupować i trzymać do nowego roku .. po za tym wielka niewiadoma jest nadal raport na koniec listopada za 3 kw. może być niespodzianka w obie strony :)
oczywiście technicznie nie widzę żadnych oznak optymistycznych tak jak w analizach tygodniowych ..ale kto wie może sie to zmieni za 2 - 3 tygodnie :) :)
Z tą optalizacją to ci się merda jak burkowi ogon.Kto ma mnie się niby czepic jak sobie stratę w lipcu zrobie ?Pomyśl trochę.
Kolejna sprawa to stratę tutaj może sobie ulica zrobić co wisi na haku i ten co kupił ostatnio w pakiecie.Tutaj wsli akcjami ten co brał w pierwotnej za darmochę czyli Trigon i jego słupy ale co do słupów to pewności nie mam bo dokumentu informacyjnego nie zamieścili na stronie.Chyba,że ty go znalazłeś to podeślij linka.Dowiemy się jaki podział był pierwotny
Dnia 2019-11-16 o godz. 15:54 ~Japan napisał(a): > Z tą optalizacją to ci się merda jak burkowi ogon.Kto ma mnie się niby czepic jak sobie stratę w lipcu zrobie ?Pomyśl trochę. > > Kolejna sprawa to stratę tutaj może sobie ulica zrobić co wisi na haku i ten co kupił ostatnio w pakiecie.Tutaj wsli akcjami ten co brał w pierwotnej za darmochę czyli Trigon i jego słupy ale co do słupów to pewności nie mam bo dokumentu informacyjnego nie zamieścili na stronie.Chyba,że ty go znalazłeś to podeślij linka.Dowiemy się jaki podział był pierwotny
nie znam pojęcia optymalizacji podatkowej w lipcu bo nie jestem w stanie przewidzieć na których spółkach stracę na których zarobie i ile ...wiec nie ma to wtedy dla mnie sensu
słupy są słupami po to aby nikt nie wiedział gdzie są i kim są taka ich rola ..inaczej można sporo beknąć za takie "chocki klocki"
Pewnie,że nie ma sensu ale kto miałby się mnie niby czepnąć jak napisałeś bo nie kumam zbytnio.
Gdybyś odnalazł dokument informacyjny o ile wiesz o czm piszę to byśmy wiedzieli kto i ile dostał za darmoszkę
KNF się może ciebie czepić gamoniu jeśli uzna że sprzedales i odlupiles tylko po to żeby zrobić sobie stratę. To fakt znany od dawna. Dlatego unika się sprzedawania i szybkiego odkupowania akcji, żeby nie podpaść. Poza tym nie wiem co ci się nie podoba w sciagnieciach TS2. Jest ich sporo więcej teraz niż przed featuringem. Chyba nie sadziles że cały czas będzie tak jak w featuringu, 500 tysięcy w tydzień? Jak dla mnie bomba. I to jeszcze w sytuacji gdy tylko 54% telefonów obsługuje tą grę.
Dnia 2019-11-16 o godz. 16:50 ~Mojżesz napisał(a): > KNF się może ciebie czepić gamoniu jeśli uzna że sprzedales i odlupiles tylko po to żeby zrobić sobie stratę. To fakt znany od dawna. Dlatego unika się sprzedawania i szybkiego odkupowania akcji, żeby nie podpaść. Poza tym nie wiem co ci się nie podoba w sciagnieciach TS2. Jest ich sporo więcej teraz niż przed featuringem. Chyba nie sadziles że cały czas będzie tak jak w featuringu, 500 tysięcy w tydzień? Jak dla mnie bomba. I to jeszcze w sytuacji gdy tylko 54% telefonów obsługuje tą grę.
Mojżesz to Mojżesz.Podaj przykład kiedy KNF się do kogoś czepiła,ze sprzedał i odkupił oj dyletanci giełdowi.Takie farmazony już niekiedy tu piszecie ,że szkoda się do dyskusji włączać..
Proszę Cię bardzo Wirus. Wklejam link który kiedyś tu już puścił Duch, masz wszystko opisane kto i dlaczego może się doczepić. Małe sprostowanie-nie KNF tylko US.
Pozdro.
Dokładnie tak jak tu w ten sam sposób duszony był kurs na Auxilia w przedziale 2,50-2,00 się mieliło(mimo coraz lepszych informacji) i kiedy inni stękali , narzekali ja brałem. Lubię więc stękaczy w takich chwilach. Wszystkie analizy wsadźcie panowie sobie w du..... , bo "wahadełko" jednoznacznie wytycza najbliższy kierunek.
Dnia 2019-11-16 o godz. 18:04 ~1973 napisał(a): > Dokładnie tak jak tu w ten sam sposób duszony był kurs na Auxilia w przedziale 2,50-2,00 się mieliło(mimo coraz lepszych informacji) i kiedy inni stękali , narzekali ja brałem. > Lubię więc stękaczy w takich chwilach. Wszystkie analizy wsadźcie panowie sobie w du..... , bo "wahadełko" jednoznacznie wytycza najbliższy kierunek.
Na Auxilii było przynajmniej wiadomo kto sprzedaje i ile tego ma (tez tam dzióbka umoczyłem dwa razy),a tu same domysły. Mojżesz,jest różnica zdecydowana między KNF i US wiadomo ale pytam kiedy ktokolwiek czepił się za optymalizację podatkową?Znany Ci jest taki fakt?
Dnia 2019-11-16 o godz. 19:02 rotawirus napisał(a):
> Mojżesz,jest różnica zdecydowana między KNF i US wiadomo ale pytam kiedy ktokolwiek czepił się za optymalizację podatkową?Znany Ci jest taki fakt?
nie przewiduje aby któryś z funduszy a tym bardziej z osób prywatnych publicznie sie przyznawał że US mu zakwestionował wysokość podatku od zysków kapitałowych, sądzę że nigdzie nie znajdziemy takich oficjalnych informacji ale warto pamiętać, że ma takie prawo i jak znam życie ma swoją tabelkę dodatkowych kar na taką ewentualność poza oczywiście zwrotem nieprawidłowo według US naliczonego podatku .. dlatego nikt rozsądny nie robi tego na jednej sesji lecz przeciąga w czasie robiąc sobie alibi w postaci "przecież po mojej transakcji kurs dalej opadał więc ograniczałem własne straty" :) :)
Dnia 2019-11-16 o godz. 19:34 ghost-man napisał(a): > Dnia 2019-11-16 o godz. 19:02 rotawirus napisał(a): > > > Mojżesz,jest różnica zdecydowana między KNF i US wiadomo ale pytam kiedy ktokolwiek czepił się za optymalizację podatkową?Znany Ci jest taki fakt? > > nie przewiduje aby któryś z funduszy a tym bardziej z osób prywatnych publicznie sie przyznawał że US mu zakwestionował wysokość podatku od zysków kapitałowych, sądzę że nigdzie nie znajdziemy takich oficjalnych informacji ale warto pamiętać, że ma takie prawo i jak znam życie ma swoją tabelkę dodatkowych kar na taką ewentualność poza oczywiście zwrotem nieprawidłowo według US naliczonego podatku .. dlatego nikt rozsądny nie robi tego na jednej sesji lecz przeciąga w czasie robiąc sobie alibi w postaci "przecież po mojej transakcji kurs dalej opadał więc ograniczałem własne straty" :) :)
No właśnie gdyby czepili się osoby prywatnej to byłaby chryja na cały kraj.Nasza pomroczna już w tej chwili leży na łopatkach(obroty spadają o 30% r/r ,a odstraszanie inwestorów sankcjami za optymalizację sytuacji by nie poprawiło.Bez ulicy giełda nie istnieje więc skoro nie ma do tej pory żadnej sprawy ,a tym bardziej wyroku sądowego skazującego uznać należy przepis za martwy.
Dnia 2019-11-16 o godz. 19:58 rotawirus napisał(a):
> No właśnie gdyby czepili się osoby prywatnej to byłaby chryja na cały kraj.Nasza pomroczna już w tej chwili leży na łopatkach(obroty spadają o 30% r/r ,a odstraszanie inwestorów sankcjami za optymalizację sytuacji by nie poprawiło.Bez ulicy giełda nie istnieje więc skoro nie ma do tej pory żadnej sprawy ,a tym bardziej wyroku sądowego skazującego uznać należy przepis za martwy.
dokładnie ...giełda to dojenie ulicy więc bez ulicy kogo by można było wydoić :) :) może i przepis martwy ale do czasu aż się nie pojawi nadgorliwy urzędnik który będzie chciał zabłysnąć :) :) z US nie znasz dnia ani godziny ..dwie pewne rzeczy w tym życiu - śmierć i podatki :):)
Dnia 2019-11-16 o godz. 21:01 ghost-man napisał(a): > Dnia 2019-11-16 o godz. 19:58 rotawirus napisał(a): > > > No właśnie gdyby czepili się osoby prywatnej to byłaby chryja na cały kraj.Nasza pomroczna już w tej chwili leży na łopatkach(obroty spadają o 30% r/r ,a odstraszanie inwestorów sankcjami za optymalizację sytuacji by nie poprawiło.Bez ulicy giełda nie istnieje więc skoro nie ma do tej pory żadnej sprawy ,a tym bardziej wyroku sądowego skazującego uznać należy przepis za martwy. > > dokładnie ...giełda to dojenie ulicy więc bez ulicy kogo by można było wydoić :) :) > może i przepis martwy ale do czasu aż się nie pojawi nadgorliwy urzędnik który będzie chciał zabłysnąć :) :) z US nie znasz dnia ani godziny ..dwie pewne rzeczy w tym życiu - śmierć i podatki :):) >
O tym czy przepis jest martwy czy nie decydują nie chore,sadystyczne zapędy naczelników US tylko wola polityczna,a ta jest taka,że ulica nie powinna trzymać oszczędności w "skarpecie" jak powiedział nasz nowy minister finansów. Ulica ma przekierować wolne środki najlepiej na GPW gdzie 95% dzieciaków się z tych środków wyzeruje.Dlatego żaden US nie puści brzydkiego bąka w kierunku inwestorów ,a wola polityczna mysli nawet o tym żeby zmniejszyć podatek Belki o połowę dla tych ,którzy przytrzymaja akcje dłużej niż 5 lat.Dlatego straszenie,że ktoś zrobi komuś przykrość z powodu optymalizacji podatkowej można na tą chwilę (i do końca rządów socjalistów) między bajki włożyć.
Dnia 2019-11-16 o godz. 22:43 rotawirus napisał(a): ,a wola polityczna mysli nawet o tym żeby zmniejszyć podatek Belki o połowę dla tych ,którzy przytrzymaja akcje dłużej niż 5 lat.Dlatego straszenie,że ktoś zrobi komuś przykrość z powodu optymalizacji podatkowej można na tą chwilę (i do końca rządów socjalistów) między bajki włożyć.
5 LAT TRZYMAĆ POLSKIE AKCJE ..???? czy ktoś kto to wymyślił wie co to polskie akcje ..w ogóle czy wie co to inwestowanie w akcje na polskiej giełdzie .. 5 lat dobre..:):);) ... TBL w 2 lata traci ponad 90% ELB w trzy lata 97% i wiele takich można wymieniać ..
Oj chłopaki dajcie spokój, to nie piaskownica, a całkiem przeciętna, przeceniona spółczyna z opcją na wybicie. 1973 to stary druh i akurat spiknięcie z nim tutaj w tym samym czasie bardzo mi odpowiada
Dnia 2019-11-17 o godz. 10:49 ~Zbik napisał(a): > Oj chłopaki dajcie spokój, to nie piaskownica, a całkiem przeciętna, przeceniona spółczyna z opcją na wybicie. 1973 to stary druh i akurat spiknięcie z nim tutaj w tym samym czasie bardzo mi odpowiada
Pozdrawiam kolegę zbika/(dawniej lego). Nie zawiedziesz się zarobisz na byczku!. PGO złapałeś coś przed wybiciem? Z typów podanych we wcześniejszym poście to na Promise będzie zaliczka dywidendy 20groni ogłosili w piątek. Niedługo też Asbis powinien się określić co do zaliczki i rozpocząć kolejna falę wzrostu. Zauważyłem,że jesteś na Novavis.Ja byłem na Cybatonie, ale znam zagrywki z dawnych czasów więc pożegnałem w ubiegłym tygodniu papier. Spółki z tak zwanego OZE czeka poważna korekta, która dopiero się zaczyna ( ja bym redukował pozycje)
A wziąłem pgo. Zalookaj na pdz...
Nvv mam kilka długich lat średnia 0,5. Poredukowałem ile chciałem i planuję w okresie stagnacyjnym dokupic w zależności od sytuacji. Nvv jest specyficzny wierzę, że dograją halembę i wtedy będzie wesoło, ale korekta idzie i nie ma co się droczyć z rynkiem. Clc już dawno nie mam i to był taki spekulacyjny strzał, bo co jak co, ale takiej siły fali popularności się nie spodziewałem.
> Lubię więc stękaczy w takich chwilach. Wszystkie analizy wsadźcie panowie sobie w du..... , bo "wahadełko" jednoznacznie wytycza najbliższy kierunek.
to "wahadełko" sie tu nazywa AUTOR :) :) a on wytycza kierunek zgodny ze swoimi planami :) :)
Dnia 2019-11-17 o godz. 17:23 ~TS2 napisał(a): > Wy tu gadu gadu a tymczasem TS2 w grossingu dogania już pierwszą część TS, a w pobraniach nadal przoduje :)
Wibracje "wahadełka" jednoznacznie sugerują dość wyraźną zmianę kierunku, w czym utwierdzają mnie również takie sygnały.Pozdrawiam