No nie wiem. Przy tej cenie akcji wartość księgowa 30 mln A zysk za 1 półrocze ponad 3 mln. Jak by tak udało się drugie półrocze to c/wk=0,2 czy 20%. Pokażcie lepsza okazje
Ja tu siedzę już dość długo i dywidendy mnie wystarczą, znacznie lepiej niż na lokacie czy obligacjach. Od 1,5 roku chyba trend wzrostowy się rysuje, można poczekać troszkę i po 15 będzie chodziło pewnie, jak nie wyżej. Wtedy pomyślę o sprzedaży.
kasa płynie w postaci dywidend, bilans bezpieczny. przychody rdr coraz większe.
tutaj nie ma niespodzianek. jest stabilny biznes na rynku, doświadczenie, lata doświadczeń, swoja marka. przychody.
Na rynku tylko trzymać (za jakiś mały procent portfela), zbierać dywidendy i czekać. kiedyś będzie wezwanie. obecnie animator trzyma papier, fundy tu nie zaglądają a mali grają w gamedevy i inne cuda. Dopóki gra się toczy zarabiają, ale co niektórzy zawisną na haku na długie lata rozmienieni o 80-90%
sprzedałem aby dużo taniej kupić a to stoi prawie w miejscu i nic nie dzieje się ,może ktoś da fejka,że źle dzieje się to znacznie spadnie i można podkupić????????
Patrząc co się dzieje teraz na NewConnect to ja bym się bardziej skupił na spółkach o małej kapitalizacji np. hurtimex ibc. W każdym momencie może dojść do przejecia a co za tym idzie spektakularnych wzrostów