Jeszcze troche trzeba bedzie poczekac na technikow, 3,85 na dziennym jeszcze nie jest pokonane. Pozniej 4, 4.6 i 5,8. Brak duzych obrotow przy wybiciu swiadczy o duzej niepewnosci kupujacych. Mam nadzieje ze czym wyzej, tym wieksze obroty.
Minimalny zasięg to 6 zl, A impuis zakupu wskaznik AO którym ja się kieruję i się nie myli pokazuje tylko jeden kierunek w górę pomimo upartego sprzedającego który blokował kurs i powstającą falę 3 . link
Fundamentalnie też nieżle C/Z po raporcie za 3q spada do 2,87 bo zysk za ostatnie cztery kwartały to 55mln a kapitalizacja 160 mln nie wspominę o WK która po raporcie przekroczy 11 zł .
Powinno iść samo w górę zobacz pierwsza duża świeca wzrostową a po niej trzy spadkowe mieszczące się w niej i następna zielona świeca pokazuje zgodnie z AT tylko jeden kierunek kierunek .Mnie się nie śpieszy za 4 q musi wpaść wreszcie zysk za 500 oddanych mieszkań więc spokojnie czekam do lutego .Jak inwestorzy zobaczą wyniki Portale nie podają szacunkowych wyników podają tylko raporty a nie szacunkowe wyniki wtedy zmieni się trend inwestorzy grający pod AT też przystąpią do zakupów i obroty wzrosną Na giełdzie zyskują cierpliwi .Pozdrawiam
To jest jasne ze wedlug przydzialu to naleza do nieru/deweloperki. Marvipol jest gdzies pomiedzy, nie zajmuja sie tylko i wylacznie deweloperka. Wykres bardziej jest zgodny z budownictwem.
Marvipol to developer a nie budowlanka ,a to ze Marvipol nie wzrastał tak jak inni developerzy to zasługa Bahu . Po wynikach 15 listopada to się zmieni .link
A swoją drogą to Bah pokazał super wynik czy Marvipol bo Bah rośnie od momentu podania wyników przez Marvipol a Marvipol ciągle od miesiąca próbuje ptzebić 4 zł .
Marvipol to co mial przebic to juz przebil. Jutro oficjalne dane moze bedzie kolejny ruch. Bah jest w trendzie spadkowym od paru ladnych miesiecy. To ze rosnie ostatnio to jest tylko odreagowanie spadkow. Na Marvipolu w czasie tych miesiecy trwala konsolidacja miedzy 3,4-3,5. Teraz powinno urosnac przynajmniej do 6 pln.
Cos jednak ruszylo, po konsolidacji na 3,4 do 4 zeta. Fakt ze to tylko na razie 15% , ale perspektywa zarobienia duzych pieniedzy jest wieksza niz spadku ponizej 3,4.
dokladnie, sam czekam az wyjde z tego bagna, bo z tym wlascicielem jak nawet bedzie po 8, to coś odwali jak dodatkowa emisja by ujebac nas maluczkich, a w tym czasie bedzie sie lansował w forbesie i innych mediach ktorym płaci za pozytywny wizerunek
8 zeta to i tak dobry wynik, 100% zysku od 4 zeta. Jak dla mnie moze robic emisje nawet przy 6 zeta.Jeszcze troche i moze byc tak ze wymieni sie caly stary, niezadowolony akcjonariat i nikt nie bedzie pamietal jaki to ksiazek jest zly. Ciekawi mnie jaka role w tym wszystkim beda mieli Wlosi ? Czy przypadkiem nie skupuja juz akcji z rynku ?
reputacja na gieldzie to rzecz bardzo wazna a ksiazek ja dawno stracil taki cdprojekt jedzie np na swojej dobrej reputacji jako firmy potrafiacej robic gry podobnie kiedys rosly spolki karkosika dawno temu - bo bylo wiedomo ze z nim drobny zarabia
Nie gadaj, ze wladze cdr byly i sa idealne, tez sprzedawali po 220 i spadlo do 140. Jezeli jest ped do zakupow bo spolka jest przyszlosciowa to ja i tak nic nie zatrzyma. Tak sam w druga strone. Prawda jest, ze jak by tak troche mniej cwaniakowal ksiazek to akcje byly by o wiele wyzej. Czlowiek uczy sie na swoich bledach. Jemu tez zalezy zeby akcje wysoko chodzily, lubi brylowac na listach forbsa. To jest dla niego na rowni z gromadzeniem tych mln.