Wybacz, ale będę trzymał się długookresowo inwestycji w Moonlit Game, bo... Tak więc sorry, ale Twoja reklama na mnie nie działa. Generalnie reklamy nie działają na mnie. Jednak życzę udanej inwestycji.
Odwiedziłem wczoraj Konferencję. Ok. 19.30, czyli jakieś 2,5 godz. od premiery rozmawiałem z Panem Prezesem. Na moje pytanie o jego stan ducha na ten moment, stwierdził, że jest zadowolony ze sprzedaży. Na pytanie o ewentualną emisję, czy z PP, czy bez, dał wyraz, że bardzo prawdopodobne, iż nie będzie im potrzebna zbiórka kapitału. Mówił o szeregu ofertach z których najwyraźniej będą mieli kapitał na realizację tematów... Kilkanaście minut pogadaliśmy w gronie kilku osób, bo cieszył się zainteresowaniem, to odniosłem wrażenie, że to "fanatyk" tej profesji. Na moje zagadanie o wyniki, zwrócił uwagę, że mają je na +, że obecny - wynika z niekorzystnych dla nich w tym momencie reguł księgowania. I tak jak jest to wspomniane na koniec raportu za III kw. 2019, od raportu za IV kw. 2019 inaczej będą księgować, co uwidoczni ich + wynik. Stwierdził, że walczyli w tej sprawie, uzasadniając, że obecna metodologia jest dla nich krzywdząca i zafałszowuje realny stan. Domyślam się, że tylko, że musieli stoczyć batalię z władzami WGPW. To tyle w reporterskim skrócie, bo nagle przyszedł jakiś facet i porwał go na jakieś spotkanie.
Straty wynikaja w dużej mierze ze z sposobu księgowania, zupełnie innego niż pozostałe spółki z branzy. MLT ksieguje koszty jak firma informatyczna a nie studio gamingowe. Za raz sie okaze ze w Q1 2020 bedzie spory zysk.