• animacja kursu Autor: ~R_V [178.239.10.*]
    jak wyżej,

Od kilku dni obserwuje jak któs tu usilnie zbija kursik po każdym drgnięciu w górę przy pomocy śmiesznego wolumenu.
    W sumie dobrze wróży, że ktoś skubie innych ,ale to jest niestety słabość tej spólki: mała płynność waloru i ryzyko spekulacji, bo fundamenty bdb.
    Dziś już nie wytrzymałem i podbiłem trochę na złość, zwiększając swoje zaangażowanie. 3 z kolei dobry raport, a tu nic...
    Wg mnie odjazd najpóżniej po kolejnym , ale myślę że szybciej.

P.S Mam plan przypomieć Wam tego posta i zebrać peany!!!
  • Re: animacja kursu Autor: ~gryf [83.25.37.*]
    he he animacja
    niemal codziennie podnoszenie kursu kilkoma akcjami
  • Re: animacja kursu Autor: ~R_V [178.239.10.*]

sądzisz, żę fundamenty nie uzasadniją obecnej wyceny?
    C/Z i EBITA sa bardzo ok, juz dziś

• Re: animacja kursu Autor: ~Jachu [194.242.62.*]
    Widać raport to za mało żeby ruszyć na północ. Zauważyłem, że tutaj wystrzał w górę dzieje się zwykle gdy nikt się tego nie spodziewa.
  • Re: animacja kursu Autor: ~fanpli [89.64.15.*]
    na pewno dobre wiadomości się skumulują i zadziałają tak jak napięta coraz bardziej cięciwa łuku
    wydaje się, że może to być za ok miesiąc, przy okazji premiery wieśka
    spółka się uwiarygodniła dobrymi wynikami i jak dodamy do tego szum medialny zw z jej udziałem w różnych światowych projektach, to powinno zatrybić
    hehehe, w końcu ile jest podobnych i fajnych tematów pod zagranie na tej naszej zaściankowej gpw?
    znając metodę wg jakiej księgują większe projekty, można z grubsza antycypować przyszłe wyniki spółki
    i tak najbliższy kwartał oceniałbym coś ok 1,5 mln zysku, ale już kolejny zapowiada się naprawdę rekordowy i to historycznie biorąc
    motywy do wzrostu w najbliższym czasie są konkretne, a im dłuższa będzie konsolidacja dość męcząca w postaci bocznika, tym wybicie powinno być większe i dać nagrodę cierpliwym i tym co uwierzą w silne podstawy fundamentalne platige
    ps> tyle razy prosiłem o podanie lepszego tematu do ew dyskusji niż pli, ale cisza w tym temacie, nawet najwięksi defetyści milczą....
  • Re: animacja kursu Autor: ~nowy [91.202.175.*]
    fanpli
    naganiasz,że aż mdli. Wszędzie piszą o Wieśku i o PLI a jednak popytu brak pomimo, że tu wystarczyłoby z 500k zł a mielibyśmy odpał.

Nie neguję, że PLI ma know how , że ma już powiązania ale...
    No właśnie ale. Ile takich Cinematiców nakręcą w ciągu roku? Gdy tam potrzeba do pracy sztab ludzi i kupę czasu.

Dobre wyniki??? Jakoś na innych spółkach i to bez takiego szumu dobre wyniki powodują wzrost kursu, a tu... Szkoda gadać takie to dobre wyniki.

• Re: animacja kursu Autor: ~Frat [79.191.196.*]
    Oj, Nowy, Nowy. Pli ma historię wzrostów do 80 zł. Potem gwałtowne spadki. Inwestorzy szybko nie zapominają. Jednak po fali entuzjazmu, potem rozczarowania przyszedł czas na restrukturyzację i budowanie fundamentów. Teraz Pli idzie zdecydowanie w dobrym kierunku, co widać po wynikach. Silnik czasu rzeczywistego to naprawdę ważny skok do przodu. Moim zdaniem scenariusz jest taki: wzrost liczby i dywersyfikacja zleceń, potem jakieś znaczące zlecenie/a dla dużego koncernu (z US, Japonii, etc.), potem inwestor branżowy, następnie IPO w US. Wtedy będziemy mieli kapitalizację na poziomie 2-3 mld PLN.
    Wiem, że w PLI wiedzą, że taka jest konieczność. Prezes to wie. Pytanie tylko czy będą mieli wystarczająco dużo wytrwałości i trochę szczęścia. Obstawiam ocean zamiast jeziora.
  • Re: animacja kursu Autor: ~Zxc [193.15.184.*]
    Tyle dobrych newsow, plus nowy sezon wiedzmina... A tutaj cisza. Kazdy czeka na komunikaty potwierdzające. Cos czuje, ze wtedy kurs ruszy
  • Re: animacja kursu Autor: ~Zxc [193.15.184.*]
    https://www.ppe.pl/news/139339/wiedzmin-2-sezon-netflix-wstepna-date-premiery.html?fbclid=IwAR1duSewwVd7XJgiaWer6rLWVkH6Q-b7kPKEylBcaRusFsCMVt-yWXK84CI

Wlasnie znalazłem małe potwierdzenie, ze Platige będzie w drugim sezonie.
    Producenci: Baginski, to wiadomo, oddzielna umowa. Ale mamy pana Sawko!!
[x]
PLATIGE 0,91% 11,10 2025-10-30 16:47:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.