Od kilku dni obserwuje jak któs tu usilnie zbija kursik po każdym drgnięciu w górę przy pomocy śmiesznego wolumenu. W sumie dobrze wróży, że ktoś skubie innych ,ale to jest niestety słabość tej spólki: mała płynność waloru i ryzyko spekulacji, bo fundamenty bdb. Dziś już nie wytrzymałem i podbiłem trochę na złość, zwiększając swoje zaangażowanie. 3 z kolei dobry raport, a tu nic... Wg mnie odjazd najpóżniej po kolejnym , ale myślę że szybciej.
P.S Mam plan przypomieć Wam tego posta i zebrać peany!!!
na pewno dobre wiadomości się skumulują i zadziałają tak jak napięta coraz bardziej cięciwa łuku wydaje się, że może to być za ok miesiąc, przy okazji premiery wieśka spółka się uwiarygodniła dobrymi wynikami i jak dodamy do tego szum medialny zw z jej udziałem w różnych światowych projektach, to powinno zatrybić hehehe, w końcu ile jest podobnych i fajnych tematów pod zagranie na tej naszej zaściankowej gpw? znając metodę wg jakiej księgują większe projekty, można z grubsza antycypować przyszłe wyniki spółki i tak najbliższy kwartał oceniałbym coś ok 1,5 mln zysku, ale już kolejny zapowiada się naprawdę rekordowy i to historycznie biorąc motywy do wzrostu w najbliższym czasie są konkretne, a im dłuższa będzie konsolidacja dość męcząca w postaci bocznika, tym wybicie powinno być większe i dać nagrodę cierpliwym i tym co uwierzą w silne podstawy fundamentalne platige ps> tyle razy prosiłem o podanie lepszego tematu do ew dyskusji niż pli, ale cisza w tym temacie, nawet najwięksi defetyści milczą....
fanpli naganiasz,że aż mdli. Wszędzie piszą o Wieśku i o PLI a jednak popytu brak pomimo, że tu wystarczyłoby z 500k zł a mielibyśmy odpał.
Nie neguję, że PLI ma know how , że ma już powiązania ale... No właśnie ale. Ile takich Cinematiców nakręcą w ciągu roku? Gdy tam potrzeba do pracy sztab ludzi i kupę czasu.
Dobre wyniki??? Jakoś na innych spółkach i to bez takiego szumu dobre wyniki powodują wzrost kursu, a tu... Szkoda gadać takie to dobre wyniki.
Oj, Nowy, Nowy. Pli ma historię wzrostów do 80 zł. Potem gwałtowne spadki. Inwestorzy szybko nie zapominają. Jednak po fali entuzjazmu, potem rozczarowania przyszedł czas na restrukturyzację i budowanie fundamentów. Teraz Pli idzie zdecydowanie w dobrym kierunku, co widać po wynikach. Silnik czasu rzeczywistego to naprawdę ważny skok do przodu. Moim zdaniem scenariusz jest taki: wzrost liczby i dywersyfikacja zleceń, potem jakieś znaczące zlecenie/a dla dużego koncernu (z US, Japonii, etc.), potem inwestor branżowy, następnie IPO w US. Wtedy będziemy mieli kapitalizację na poziomie 2-3 mld PLN. Wiem, że w PLI wiedzą, że taka jest konieczność. Prezes to wie. Pytanie tylko czy będą mieli wystarczająco dużo wytrwałości i trochę szczęścia. Obstawiam ocean zamiast jeziora.