Ktoś chciał sprzedaż 21k i dzisiaj sprzedał reszte PKC wczoraj część pozbył się czy kurs wróci w stronę 1 zł
cały czas nie wiadomo jest z pierwszą emisją druga nie została zaskarżona więc pewnie zostanie spółka ma sporo środków kupiła dwie nieruchomości
Teraz kwestia czy będzie potrafiła zarabiać i zacznie doceniać drobnych akcjonariuszy np Dywidenda Musi też odbudować zaufanie bo rozwadnianie kapitału nie stawia jej w dobrym świetle mimo że dokapitalizowanie spółki kwota 1,5 mln pokazuje wiarę w firmę
Skupiłbym się na miejscu firmy na dbaniu o wzrost wartości jednej akcji a rynek doceni firmę i zwiększy się zainteresowanie spółką co zwiększy jej płynność
O jakiej ty dywidendzie gadasz firma ledwo przędzie a ty piszesz jakieś głupoty o dywidendzie. Dywidendę wypłaca firma o dobrej sytuacji finansowej a nie taka, która wyrabia bądź nie wyrabia nawet na amortyzację tu nawet nie ma mowy o nadwyżce, naucz się czytać sprawozdanie finansowe to takich głupot nie będziesz pisał. Zmień nick bo inwestor to za dużo!!!!!!!
Ooo matko ma pieniądze bo kupuje nieruchomości,Spółka Inwestuje szuka kosztów by ograniczyć płacenie podatku tak to widzę. OJ nie chcę mi się z tobą dyskutować bo mi tylko tymi wpisami udowadniasz swój brak wiedzy. Powtarzam nie masz o tym pojęcia przeczytaj lepiej jakąś książkę skończ studia ekonomiczne i wtedy wdawaj się w dyskusję bo na prawdę stracisz tylko pieniądze na tej giełdzie. I to żadna promocja rynek realnie wycenił wartość spółki, ciekawi mnie czy jesteś tym gościem, który jakiś czas temu gadał, że spółka zaraz będzie warta 5 czy 10 złoty?
Nie wiem czy znasz takie powiedzenie. Jak jest ktoś do wszystkiego to jest do niczego. 3 kierunki nie oznaczają posiadania wyspecjalizowanej wiedzy ekonimicznej.
Dokładnie poczekamy zobaczymy, zobaczymy jak będzie wyglądał ten kwartał i następny. Parę lat i wszystko będzie jasne, czy spółka jakoś powstanie i już będzie sobie w miarę radzić.
Może ekonomii mnie nie nauczyli ale chociaż staram się nie obrażać innych
co do spółki czas pokaże w mojej ocenie fundamenty są zdrowe w pierwszym roku po debiucie jak sprawdzisz spółka miała 1,6 mln zł przychodów dzisiaj ma 12 mln przychodów.
Piszesz, że nie generuje gotówki a jak zajrzymy do raportów ja widzę coś innego
spółka teraz mocno zainwestowała jak to przełoży się na wyniki zobaczymy
Widać, że rynek negatywnie odebrał informacje odnośnie emisji akcji i mamy sprzedaż przez zniecierpliwionych akcjonariuszy
Czy zarząd odbuduje zaufanie inwestorów tradycyjnie zobaczymy
Główni akcjonariusze właściciele dokapitalizowali spółkę jednak cały czas rynek nie wie co dalej i brak zbudowanego zaufania powoduje duże wahania kursu
niestety masz w pełni rację, zaufanie inwestorów zostało podłamane, do tego mały obrót na spółce powoduje, że każdy kto chce szybko wyjść z akcji musi sprzedać ją po kursie dnia a to często zaniżanie ceny przez przypadkowe ruchy, ufam jednak, że dzień zakończymy na zero a nie na tak wielkim minusie ;(
Przy takich zagraniach Właścicieli rynek nie broni kursu jeszcze widzę, że ewidentnie ktoś zaniżył kurs ostatnia transakcja sprzedaż 10 sztuk po 66 gr próba wystraszenia ??