• konsolida Autor: ~skit [89.64.52.*]
    http://prntscr.com/pt8qi4 - nunda jak flaki z olejem konsolidacja :) jak wyjdzie w górę, to można wsiadać :)
  • Re: konsolida Autor: rookie [165.225.84.*]
    co ci da twoje wsiadanie? przy oferfcie 100 sztuk dziennie?
  • Re: konsolida Autor: ~Paweł [89.69.66.*]
    https://webmagazyn.pl/analiza-techniczna-unibep-22-11-2019/

Analiza techniczna
  • Re: konsolida Autor: rookie [89.64.21.*]
    nie rozumiem tego wzrostu bez powodu. wyniki dawno byly dobre, ateraz taka jazda?
    ciekaw jestem jak padnie na pysk jesli zechce ktos realizowac zyski...
  • Re: konsolida Autor: ~Alldom [78.11.137.*]
    Raczej ktoś tę spółkę zauważył, że ma lepsze perspektywy od konkurencji. Po dzisiejszym dniu widać było jak ktoś miał ustawioną blokadę zleceń po 111 sztuk, która została staranowała.
  • Re: konsolida Autor: ~Krzy [84.234.36.*]
    Jak ktoś będzie chciał zbić kurs i wyrzucać akcje to pewnie trochę zabije, tylko po co wyrzucać akcje firmy której kapitalizacja to lekko ponad 200 mln a 90 mln ma w gotówce, wykreci pewnie 30 mln zysku w tym roku i miejmy nadzieję jeszcze więcej w kolejnych latach? Myślę że zabawy kursem już nie będą odbywały się na poziomie 6 zł, tylko dużo, dużo wyższym
    bardzo mala podaz, free flow jest niziutki
  • Re: konsolida Autor: ~tygrysekpuma [83.25.202.*]
    Brać nie marudzić :) Niedługo możemy być na poziomie dwu cyfrowym ;) :P
  • Re: konsolida Autor: ~tygrysekpuma [83.25.202.*]
    Unibep wykona etap inwestycji mieszkaniowej w Warszawie za ok. 35,7 mln zł nettoISBnews - Biznes
    4 gru 2019, 16:35

Warszawa, 04.12.2019 (ISBnews) - Unibep podpisał umowę na realizację w systemie generalnego wykonawstwa II etapu inwestycji mieszkaniowej przy ulicy Coopera w Warszawie, podała spółka. Wartość umowy to ok. 35,7 mln zł netto."Zamawiającym jest spółka pośrednio zależna od emitenta, Coopera Idea [...] z siedzibą w Warszawie, w której udziały ma Unidevelopment " - czytamy w komunikacie.Przedmiotem umowy jest budowa zespołu budynków mieszkalnych wielorodzinnych wraz z garażami podziemnymi oraz infrastrukturą techniczną i zagospodarowaniem terenu. W 5 budynkach o wysokości 4 kondygnacji nadziemnych znajdzie się łącznie 127 lokali mieszkalnych, podano także.Termin rozpoczęcia realizacji inwestycji ustalony został na IV kwartał 2019 r., zaś zakończenia na IV kwartał 2020 roku.Szacunkowe wynagrodzenie spółki za wykonanie przedmiotu umowy wynosi ok. 35,7 mln zł netto. Wynagrodzenie rzeczywiste netto stanowić będzie natomiast sumę kosztów bezpośrednich, kosztów ogólnych oraz marży i nie może przekroczyć kwoty tzw. wynagrodzenia maksymalnego rozumianego jako w/w wynagrodzenie szacunkowe powiększone o kwotę wskazanej w umowie rezerwy w wysokości ok. 0,6 mln zł, podsumowano.Grupa Unibep działa w segmentach budownictwa mieszkaniowego, przemysłowego, użyteczności publicznej, sportowego i modułowego. Prowadzi działalność w Polsce, Skandynawii i w Europie Wschodniej. Jej skonsolidowane przychody ze sprzedaży sięgnęły 1,66 mld zł w 2018 r. Spółka jest notowana na GPW od 2008 r.
    (ISBnews)
  • Re: konsolida Autor: ~dds [157.25.242.*]
    tu nie bedzie zadnych wzrostow
    kurs zabetonowany
  • Re: konsolida Autor: ~tygrysekpuma [83.25.204.*]
    I co jakoś ten beton rusza :) :P .A ty siedź obok i zawijaj sreberka :)
    tjaaa, rusza.
    bawia sie chlopaki w szelkach w ruszanie kursu. sprobuj sprzedac wieksza ilosc...
    takie obroty to żałość a nie zakupy
  • Re: konsolida Autor: ~Skit [89.25.152.*]
    Rookie - nikt ne zmusza do kupowania :) Ty masz rację, że słabe wolumeny, a ja póki co +12,6% w krótkim czasie :)
    To po prostu książkowo rozegrana konsolidacja z wybiciem w górę - zobaczymy jak daleko zajedzie :)
  • Re: konsolida Autor: ~Kac007zor [37.47.62.*]
    Zgadzam się z Rookim,Ktoś się bawi w sztuczne kreślenie kresek. Nie kupuję już 500 +. Wychodzę.
  • Re: konsolida Autor: ~Skit [37.248.163.*]
    Ja tez sie zgadzam, ze Wy nie zarabiacie, a ja tak:)
  • Re: konsolida Autor: ~Kac007zor [37.47.62.*]
    Zobacz moje wpisy początku roku. Zarabiam tylko wtedy gdy dobrze sprzedam (sic!) tanio kupione.
    chyba za cale 100 zlotych tych akcji kupiles.
    bo jakos nie widze szansy na sprzedaz pakietow. wszystko w rekach animatorow a chetnych do kupowania wciaz brakuje.
    i gratuluje tych 12%, ale pamietaj ze jest tu duzo takich co kupowali po 4,33 wiec im nie zaimponujesz

• Re: konsolida Autor: ~skit [89.25.152.*]
    tak, obaj macie racje :)
  • Re: konsolida Autor: ~skit [89.25.152.*]
    Aktualizacja wyniku: od momentu wrzucenia wykresu do dziś: mam +24,37% :) pozdr! :)
    chyba wrzuciles cale 10 tysiecy na sprzedaz ze tak spadlo...
  • Re: konsolida Autor: ~Skit [78.8.96.*]
    O ile spadlo?:) o 0,48%...
    Pochwal sie lepiej swoimi wynikami z ostatnich miesiecy:)
    30,24%. lepiej ci?
    i nadal twierdzę że gówniany papier na szybki zysk. miałem tu już i 60% a sprzedać nie było jak.
    więc się nie ciesz tymi 12 procentami, chyba ze masz tego papieru za cale kieszonkowe 100 zlotych.

• Re: konsolida Autor: ~Skit [31.0.37.*]
    Czytaj ze zrozumieniem:) 24%, a nie 12:) skoro Ci tak nie pasuje, to po co w ogole kupiles te akcje i siedzisz na tym forum? masz rację, mam całą 1 akcję za 6,x zl:) dobrze, ze Ty obracasz milionami
    >>> a ja póki co +12,6% w krótkim czasie :)<<<
    o ile sie nie myle to twoj wpis powyzej. wiec czytam ze zrozumieniem i do tego sie odnosze.
    odnosze sie do tej radosci z uzyskania w krotkim czasie calych 12%, pamietaj ze zanim nie zrealizujesz cieszyc sie nie ma z czego.
    ale ta wiedza przyjdzie z czasem, wraz z pierwsza nauczką.
    oby nie bolesną.
    i ladny kontrakt za 54 mln EUR finansowany przez BGK

link 
  • Re: konsolida Autor: ~Kac007zor [83.24.137.*]
    I dalej nie ma obrotów.
    obroty to byly ale poza rynkiem... 5 mln akcji.
    Pani Zofia Stajkowska zmarła a tym samym czlonek rady nadzorczej zgłosił zmiane wlascicielstwa na 2,5 mln akcji z 5 mln posiadanych przez Panią Zofię.
  • Re: konsolida Autor: tygrysek-puma [79.163.142.*]
    Obecnie to chyba syn przejął 2,5 miliona akcji a reszte może fundusz ?
    Swoją drogą pięknie się wspina,nie długo 10 zł i wyniki spółki plus dywidenda :) A z czasem może doczekamy się 15 zł

[x]
UNIBEP -1,96% 14,02 2026-05-14 14:53:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.