Nikt poważny nie sprzedaje. Te żałosne 3000 akcji, które tu przy zerowym obrocie robi -7% to wg. mnie próba wystraszenia nas przez Famur.
Prawda jest taka, że słupy Famuru oddały co miały w II terminie wezwania, a ci, którzy akcje mają, wiedzą po co je mają i na co czekają. Jestem cierpliwy.
Ja mogłem nie mieć racji, że nie oddałem w wezwaniu, ale jeśli do poziomu 90% i uruchomienia przymusowego wykupu zabrakło Famurowi aż 17% akcji, to nie może to być przypadek.
Miało być 6 zł, wartość księgowa 19 zł, nowa strategia, odszkodowanie 100 mln i co jest? Niedługo zobaczycie 0,xx zł. A było sprzedać po 1,45 zł, to nieeee słuchaliście oszołoma adama i zostaniecie bez skarpetek na zimę.
- 0, gdyby miało być, byłoby dawno. 6 zł może być w ciągu 5 dni, bo akcji jest mało, a w obiegu jeszcze mniej;
- o nowej strategii mówił w kwietniu prezes Famuru, bo mu Domagała nie powiedział, że planuje wezwanie;
- 100 mln zł z odszkodowania jest bardzo realne, ponieważ nie złożyli papierów dla jaj i nie bez powodu ogłosili wezwanie akurat wtedy, gdy to zrobili. Chcieli zdjąć akcje z GPW zanim przyjdzie decyzja ws. odszkodowania albo mają nowy pomysł na spółkę, który da jej mnóstwo pieniędzy.
Dnia 2019-11-03 o godz. 10:27 ~Hahaha napisał(a): Niedługo zobaczycie 0,xx zł. A było sprzedać po 1,45 zł
... a co to za oszołom kupował po 1,45, jak niedługo ma być 0,xx ? Powinien zostać pociągnięty do odpowiedzialności karnej, za działalność na szkodę spółki...