gdyby każdy z wypowiadających się na tym forum kupił 1000 akcji spółki, a nie tylko snuł plany lub opowiadał bajki, to przy tak małych obrotach i ilości akcji na rynku, FERRUM byłoby powyżej 8 zł, ale większość tu to tak zwani mitomani.
jeśli wierzyć danym ze strony (link poniżej) to wolnych akcji jest około 200 000, zamiast obrażać pomyśl czy zebranie systematyczne kilkuset akcji dziennie nie ruszy kursem, oczywiście pod warunkiem że je ktoś zatrzyma a nie sprzeda 10 groszy drożej. https://www.bankier.pl/inwestowanie/profile/quote.html?symbol=FERRUM
KNF zatwierdziła akcje serii F. Nie wiemy do tej pory czy zarząd GPW wprowadził w/w akcje do obrotu giełdowego w ilości 33 368 233 akcji, czy ktoś coś na ten temat może napisać.
jest to papier który w krótkim czasie może nie da zarobić przy takim na stawieniu rynku i akcjonariatu ale jeśli ktoś go będzie chciał zdjąć z parkietu zrobi to za drobne a Ci, którzy obecnie kupują nieźle zarobią, bo cena wezwania będzie jak ostatnio powyżej 4 zł.
Drobni akcjonariusze są nieufni wobec Huty Ferrum. Historia tej spółki pokazała że tu wielu straciło ulokowane pieniądze.Zarządy zawsze pisały o świetlanej przyszłości a niestety wyniki tego nigdy nie potwierdzały. Może zaufanie wróci przy dobrych w końcu wynikach.Wykluczam jednak to że nastąpi kolejne wezwanie.
Trudno się nie zgodzić, przed chwilą kupiłem 1k akcji (3,46) i po tej transakcji reszta podaży uciekła wyżej, to pokazuje nerwowość na tym walorze, spowodowaną chyba głównie małymi obrotami
Wycena nowej linii do produkcji rur jest większa niż kapitalizacja całej spółki. Do tego masz 50 hektarów ziemi przemysłowej. Ponad 100 lat tradycji. Kadrę. Kontrakty. PPK w drodze. Jak ktoś nie chce zarabiać. Jego wolna wola.
A czy większościowi mogą zmusić przy wezwaniu? Jeśli nie może to spokojnie przy dobrych wynikach kurs 6 zł . Sorry za pytanie ale jestem nowy. Dla mnie 3,3 i kapitalizacja na poziomie 200 mln to śmiech na sali nawet przy tym zadłużeniu. Znam firmy które miały 4 biurka i 4 komputery i ich kapitalizacja też była 200 mln.