zająłem krótką pozycję na play, 30 zł jest oporem. jak kurs wyjdzie ponad 30,30 zł zamykam pozycję ze stratą, jeżeli będą spadki zwiększę zaangażowanie
wyższe jest prawdopodobieństwo spadków niż wzrostów
Oczywiście czy przebije 30 nie wiadomo, wracamy pod nią trzeci raz i jest krucho, no ale jak spadki to jakie? Na stałe na 27? 26? Zobaczymy wyniki za dwa tygodnie, wtedy pewnie sytuacja się zmieni.
właściciele sprzedają to dlaczego niby ma rosnąć? kto lepiej zna biznes i jego perspektywy niż główni akcjonariusze? duża emisja obligacji też nie powinna sprzyjać wzrostom.
no i sama analiza zachowania rynku, zazwyczaj takie ruchy jak ten z 5 września, gdzie rynek otworzył się dużą luką w dół, przy ogromnych obrotach jest sygnałem rozpoczęcia nowego trendu. poziom z 5 września stanowi również nowy opór dla kursu akcji. ponadto poziom 30 zł stanowił przez 5 września wsparcie - w sierpniu kurs dwa razy odbijał się od niego w górę. aktualnie kurs jest poniżej 30 zł, więc poziom ten zamienia się w opór
tak więc takie są moje argumenty, zarówno po stronie fundamentalnej jak i technicznej
Zamknąłem zgodnie z założeniami czyli w okolicach 30,30 zł. Otwieralem średnio po 29,90 zł. Pakiet jaki miałem był wielkości około 15% pozycji docelowej.
Nadal się przyglądam akcji play, możliwe że za wcześnie się zaangazowalem.
No i dodajmy że obroty żałosne, więc o "zbieraniu pod wyniki" nie ma mowy. Totalny zastój, nie ma kto kupić tak drogo, ale sprzedać taniej też na razie nie. Trzeba by pociągnąć ostro po stop lossavh
orange ostatnio lepiej sobie radzi np pozyskiwaniu przechodzących do innej sieci dlatego miedzy innymi pokazali b. dobre wyniki , obawiam sie ze odbyło sie to kosztem innych i naszego play-a
Jutro prawdopodobnie znowu otworzę krótką pozycję. Poziom 30 zł jest kluczowy, bym zmienił zdanie odnośnie play musiałby być zdecydowany wzrost przebijajacy 30 zł z dokumentem 1 mln akcji i więcej.