spółka bardzo dobra ale nie zapowiada się na większe ruchy ,trzymam od 8zł ,w zasadzie od samego debiutu i trochę juz jestem zmęczony tym bujaniem 8-11, nawet nie ma jak wyjśc z inwestycji nie uwalając o 20 proc, jak ktoś ma jakąś koncepcje co dalej to niech się podzieli pozdr..
Do dywidendy za rok 2019 zostało ok.8 miesięcy co przy 5-6 procentach w skali roku przekłada się na ok. 7.5-9 procent zwrotu i poròwnując to z alternatywnymi inwestycjami CDA wydaje się atrakcyjny.
Dodatkowym bonusem jest to, że w momencie dywidendy CDA będzie jeszcze bardziej rentowne.
Gdy chodzi o kapitały obrotowe wypłacona dywidenda w lipcu b.r. przy 2.5 mln zysku kwartalnego zostaną odrobione już za dwa miesiące a więc z końcem roku licząc od końca czerwca (2 kwartały)
Minusem w moim odbiorze jest to, że spòłka informację o liczbie subskrypcji potraktowała jak info na jakieś potrzeby. Zasada jest taka, że albo podają cyklicznie albo mogli w ogòle nie podawac, bo takie podejście dla dużych uczestnikòw rynku jest słabe, nie przewidywalne a w przypadku gdy CDA buduję wizerunek spòłki dywidendowej takie wpadki nie powinny się przytrafiać. Nie wiem kto o tym zdecydował, ale jeżeli firma PRowa to świadczy, że nie mają doświadczenia od tzw. kuchni.
Aby w oczach i odbiorze inwestoròw być odbieranym jako wiarygodna, przewidywalna i dywidendowa a przy tym dynamiczna dpòłka potrzeba co najmniej 3 dywidend oraz właśnie odstąpienie od takich wyrywkowych inf.
Też jednorazówka z info mi się nie spodobała. Ale oprócz małego niesmaku nic się w moim założeniu inwestycyjnym nie zmieniło. Kapitał zakładowy został podwyższony czyli wnioskuję, że jeden z warunków przyznania pakietu motywacyjnego akcji został spełniony:)) który? Poczytajcie o warunkach:)
Prawda, ze cierpliwosc jest konieczna, ale gdyby free float wynosil ze 20% i wiecej czyli bylyby akcje to po takich wynikach znow byloby 18 pln i wiecej. Niestety 2 graczy ma 99% akcji i nie ma chetnych na kupno tego 1%. W momencie kiedy to sie zmieni zaczniemy isc w gore.
Z tego powodu warto sprawdzać FF przed inwestycją. Sam kupiłem i papiery będą leżeć przez lata. Bez względu na rozkład akcjonariatu, walory powinny drożeć w długim terminie i liczę każdego roku na dywidendę. NC przyzwyczaił wielu do dwucyfrowych stóp zwrotu w jeden dzień, ale to nie ta spółka.