w 1q spółka matka przesłała na Litwę 1.697bkwh co dało wynik 6.4 m euro w 2q spółka matka przesłała na Litwę 1.295bkwh co dało wynik 3.9 m euro w 3q spółka matka przesłała na Litwę 1.368bkwh co szacuje wynik w okolicach 4 a 5 mld euro czyli jest rewelacyjnie
Dnia 2019-10-25 o godz. 11:26 ~Krzysiek napisał(a): > nie ma > wydaje mi się, ze do Polski to idzie już z Litwy i rozliczane jest z puli litewskiej. eksport do Litwy wzrósł o 50% rok do roku.
Też mi się tak wydaje. Skąd wziąłeś export na Litwę w 3 kw? Odjąłeś to co było po półroczu od tego co jest po 9 m-cach, czy jest gdzieś sam 3 kw bo nie widzę?
Dnia 2019-10-25 o godz. 11:47 ~Krzysiek napisał(a): > odjąłem od tak jak piszesz > 1q eksport wyniósł 1.697 > po półroczu 2.992 > po trzech kwartałach 4.360
Ok. P.S. Ostatnio więcej idzie prądu z Kaliningradu. W raporcie jest że mieli tam remont wcześniej. Mniej więcej od miesiąca dużo idzie też z Białorusi, ale nie wiem czy IRL w tym bierze udział.
Dnia 2019-10-25 o godz. 12:02 ~Krzysiek napisał(a): > inter rao ma elektrownię w Kaliningradzie więc pewnie idzie to przez naszą spółkę
To na pewno. W raporcie jest że zakończyli tam remont W tej chwili idzie z Kaliningradu bardzo dużo 381 Mwh,a z Białorusi nawet więcej bo 384 MWh.Do września nie szło z Białorusi tak dużo.
Dnia 2019-10-25 o godz. 12:14 ~Krzysiek napisał(a): > nie wiem jak to może być z białorusią, czy to idzie przez naszą spółkę
Jeszcze 9 sesji giełdowych i może będzie wiadomo (wyniki zwykle dają w piątek po sesji a 01 11 GPW nie chodzi).Co prawda prąd z Białorusi w większej ilości zaczął płynąć w pażdzierniku , więc raczej po wynikach za 4kw i rocznych które dają w lutym.
Wyniki za dwa tygodnie a dyskusji ... na dwa m-ce/Wyniki będą dobre; to jasne; kwestią jest wysokość dywidendy za 19r ; będzie jedno euro ?Wg. mnie trochę braknie/Ale 0,9 euro będzie!