• Co wy chcecie, spadek kontrolowany jak zawsze Autor: ~Iggy [37.30.30.*]
    Maszynka z lewej wystawia sobie 400-1k akcji i w pewnych okresach dnia sprzedaje sobie. I tak spada w ten sposób,bo nikt nie kupuje nawet.
  • Re: Co wy chcecie, spadek kontrolowany jak zawsze Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    MASZYNKA SOBIE GRA ..
    hhmm .. jedna z lepszych teorii takiej jeszcze nie mieliśmy :) :) a myślałem że już wszystkie teorie spiskowe rozważyliśmy ..:)
  • Re: Co wy chcecie, spadek kontrolowany jak zawsze Autor: ~Xxx [213.136.254.*]
    Bardziej stawiał bym na wypchanie starych akcji dla wtajemniczonych cena nie gra roli i obiecie nowych jeszcze tanszych.Fundusze tez za darmo akcjami na wabia mieszac nie bedą.Widocznie pomimo pikujacego kursu ktoś zarabia prócz dawców kapitału .Juz na samym poczatku ta cena akcji była podejrzana i strach mi nie pozwolił wejść. Jak zleci do 2.50 to sie zastanowię czy wejść. Wole spólki bardziej stabilne tak po 5-10 latach sa bardziej przewidywalne.
    Nawet sunex po paru latach odbił a tak na kaliciaka nadawali .Tz szczesliwego dołka i i dobra łopata pozostaje.
  • Re: Co wy chcecie, spadek kontrolowany jak zawsze Autor: ~borewicz [188.147.45.*]
    Dnia 2019-10-24 o godz. 17:42 ghost-man napisał(a):
    > MASZYNKA SOBIE GRA ..
    > hhmm .. jedna z lepszych teorii takiej jeszcze nie mieliśmy :) :) a myślałem że już wszystkie teorie spiskowe rozważyliśmy ..:)

za chwilę maszynka będzie musiała zaprzestać "gry"
    Zakładając ,że co tydzień spada o złotówkę to za 16 tygodni trzeba będzie zakończyć przedstawienie, chyba ,że przejdzie na groszówki
  • Re: Co wy chcecie, spadek kontrolowany jak zawsze Autor: rotawirus [5.184.26.*]
    I dalej będzie zarabiać.Sprzedawane są akcje serii B,przekształceniowe czyli darmówki.Jest ich w kole 280 tysi.
    Będzie niżej
  • Re: Co wy chcecie, spadek kontrolowany jak zawsze Autor: ~borewicz [188.147.45.*]
    za darmo to i ocet jest słodki - także historyczne minima przed nami, na razie 16 intraday poszło.... zobaczymy co nam naszykują na zamknięcie dnia.

W tym roku Mikołaj nie przyjdzie do akcjonariuszy Tbulla
  • Re: Co wy chcecie, spadek kontrolowany jak zawsze Autor: ~Bart [91.206.96.*]
    rotawirus proszę powiedz skąd niby wiadomo że sprzedawane są akcje serii B? Jest to tylko kolejna spiskowa teoria jak wszystkie inne które tworzymy, pewności na nic nie ma.
  • Re: Co wy chcecie, spadek kontrolowany jak zawsze Autor: rotawirus [5.184.26.*]
    Dnia 2019-10-25 o godz. 12:34 ~Bart napisał(a):
    > rotawirus proszę powiedz skąd niby wiadomo że sprzedawane są akcje serii B? Jest to tylko kolejna spiskowa teoria jak wszystkie inne które tworzymy, pewności na nic nie ma.

Ff składa się z akcji B,D,F
    D tylko 22 tysie za darmoszke więc już mogą być dawno sprzedane
    F cena emisyjna 50 więc też nie no i mamy B.Tig też ma akcje serii B ale nie myślę,że to oni walą bo jak pokazali na TD sprzedają w górę.
    Od początku lipca przewalił się cały ff czyli wali ktoś kto ma akcje przekształceniowe brane na słupy lub kilka osób,tyle.W najgorszym przypadku do wyrzucenia będzie w kole 280 tysi sztuk,a to się zejdzie w czasie.Inna opcja,ze tylko jeden podmiot,który miał powiedzmy 4,9% akcji się wypróznia.Tego nie ustalimy.
    bull.com/company/all/shareholders/
    https://www.bankier.pl/gielda/notowania/akcje/TBULL/akcjonariat
    Aha ,no i insajderzy nie walą bo musieliby raportować
    i jeszcze jedno.Na ich stronie nie ma dokumentu informacyjnego co jest delikatnie mówiąc dziwne
  • Re: Co wy chcecie, spadek kontrolowany jak zawsze Autor: ~kk [83.6.72.*]
    A czemu niby tych 280 tys akcji serii B nie sprzedano w takim razie przez ostatnie pół roku? Słupy czekają na jak najniższe minima żeby sprzedawać? Kupy sie Twoja historia nie trzyma.
  • Re: Co wy chcecie, spadek kontrolowany jak zawsze Autor: ~kk [83.6.72.*]
    W zasadzie nie wiem czemu pisałem o pół roku przecież te akcje mogli sprzedawać już od kilku lat jakby chcieli i to w wyższych cenach
    i część pewnie sprzedali ,między innymi dlatego jesteśmy szczęśliwymi posiadaczmi
    Pamietaj,że Trigon wywalił prawie 100 tysi akcji
  • Re: Co wy chcecie, spadek kontrolowany jak zawsze Autor: ~Mojżesz [89.231.91.*]
    Nie sądzę Rotawirus. Gdyby chcieli to wywalić to zrobiliby to wyżej bez problemu. Poza tym spójrz jak kładą na S jakiś pakiet i ktoś im zaczyna skubac to go zabierają i kładą wyżej. Tak się akcji nie sprzedaje, no chyba że robi to jakiś naprawdę stażysta. To mi wygląda na przewalanie z kieszeni do kieszeni. Może wchodzi ktoś nowy i mu przewalaja po określonej cenie? Teraz nie zarabia NIKT. Po co sprzedawać po 16 jak można by po 100? Tak czy siak ta wycena jest abstrakcyjna jak na te informacje i perspektywy. Czy jest 19 mln czy będzie 10 mln to bez znaczenia. Tu w końcu będzie 100-200 mln.
    Dnia 2019-10-25 o godz. 17:46 ~Mojżesz napisał(a):
    > Nie sądzę Rotawirus. Gdyby chcieli to wywalić to zrobiliby to wyżej bez problemu. Poza tym spójrz jak kładą na S jakiś pakiet i ktoś im zaczyna skubac to go zabierają i kładą wyżej. Tak się akcji nie sprzedaje, no chyba że robi to jakiś naprawdę stażysta. To mi wygląda na przewalanie z kieszeni do kieszeni. Może wchodzi ktoś nowy i mu przewalaja po określonej cenie? Teraz nie zarabia NIKT. Po co sprzedawać po 16 jak można by po 100? Tak czy siak ta wycena jest abstrakcyjna jak na te informacje i perspektywy. Czy jest 19 mln czy będzie 10 mln to bez znaczenia. Tu w końcu będzie 100-200 mln.

Bez problemu wywalić tyle tysięcy akcji po 100? nie sądze nie było pod co grać.
    Co do tego ,ze jednak ktoś wchodzi to oczywiście istnieje również taka opcja i pisałem o tym wcześniej ,że Trigon wraca.Zobaczymy,giełda to iluzja,zazwyczaj jest odwrotnie niż widzą oczy
  • Re: Co wy chcecie, spadek kontrolowany jak zawsze Autor: ~Mojżesz [89.231.91.*]
    Ale czy Ty myślisz że ktoś tu naprawdę sprzedaje akcje? Przecież to widać gołym okiem że ktoś przewala z kieszeni do kieszeni. 400 S i 400 K, 99 S i 99 K, 320 S i 320 K itd. No kto to kupuje tak? Bo chyba nie Ty i nie ja, no chyba że Duch:). To jest ewidentna gra. Trzeba moim zdaniem skubac i zakopać, gra w końcu się skończy.
  • Re: Co wy chcecie, spadek kontrolowany jak zawsze Autor: ~borewicz [188.146.57.*]
    ciekawy jestem przy jakiej cenie nastąpi dno

zejdą poniżej 10 ???
  • Re: Co wy chcecie, spadek kontrolowany jak zawsze Autor: ghost-man [46.171.121.*]
    Dnia 2019-10-25 o godz. 18:45 ~borewicz napisał(a):
    > ciekawy jestem przy jakiej cenie nastąpi dno
    >
    > zejdą poniżej 10 ???

moim zdaniem nie .. opisze w swoim watko za chwile jak to technicznie wygląda

Dnia 2019-10-25 o godz. 18:40 ~Mojżesz napisał(a):
    > Ale czy Ty myślisz że ktoś tu naprawdę sprzedaje akcje? Przecież to widać gołym okiem że ktoś przewala z kieszeni do kieszeni. 400 S i 400 K, 99 S i 99 K, 320 S i 320 K itd. No kto to kupuje tak? Bo chyba nie Ty i nie ja, no chyba że Duch:). To jest ewidentna gra.

"Trzeba moim zdaniem skubac i zakopać, gra w końcu się skończy." jesteś głosem ulicy i oni to wiedzą.Dlatego przewalają z konta na konto na coraz niższych poziomach licząc ,że ulica skubnie i zakopie jak sam napisałeś,Nie da się w obecnej sytuacji inaczej sprzedać większej ilości.
    Z drugiej strony jeśli np Trigon wraca to technika wyłuskiwania akcji będzie podobna.Zarząd w wywiadzie jakoś nie zachęca do inwestycji w ich spółkę więc kto wie

No właśnie że się da i to z wiekszym zyskiem. Przy tylu dobrych infach spokojnie można by zwabic więcej ulicy na wyższych poziomach. A za chwilę posypia się kolejne dobre infa. Więc sytuacja idealna do pompki. Ten co kupił pakiet za 22 tez zarabia i upycha po 16? Raczej wygląda mi to na wejście nowego gracza.
    Dnia 2019-10-25 o godz. 19:15 ~Mojżesz napisał(a):
    > No właśnie że się da i to z wiekszym zyskiem. Przy tylu dobrych infach spokojnie można by zwabic więcej ulicy na wyższych poziomach. A za chwilę posypia się kolejne dobre infa. Więc sytuacja idealna do pompki. Ten co kupił pakiet za 22 tez zarabia i upycha po 16? Raczej wygląda mi to na wejście nowego gracza.

no widzisz,moim zdaniem nie ma pod co zrobić pompki.Ktoś czekał na TS2 jak my,miał być granat ,a wyszedł kapiszon i wali wkur,,,ny.Nie ma to znaczenia.Zostałem inwestorem hiperdługoterminowym na tej spółce :-)
  • Re: Co wy chcecie, spadek kontrolowany jak zawsze Autor: ~Japan [37.47.53.*]
    To się porobiło.Ze dwa lata tu razem posiedzimy.Kto by pomyślał.....
    No nic Panowie, z dalszymi zakupami trzeba zaczekać aż już grubas się wypstryka. W końcu mu się akcje skończą i zacznie iść w górę. Ja mam jeszcze 50 % kapitału do zainwestowania, ale zaczekam na ostateczny dołek. Pozdro.
    Dnia 2019-10-25 o godz. 19:20 rotawirus napisał(a):

> no widzisz,moim zdaniem nie ma pod co zrobić pompki.Ktoś czekał na TS2 jak my,miał być granat ,a wyszedł kapiszon i wali wkur,,,ny.Nie ma to znaczenia.Zostałem inwestorem hiperdługoterminowym na tej spółce :-)

do "pompki" znajdzie sie zawsze powód np:

Gość: Skąd będą pieniądze na finansowanie gry na PC? Czy rozważana jest przez Państwa kolejna emisja akcji?

Damian Fijałkowski: Finansujemy nasze projekty ze środków bieżących. Na chwilę obecną nie rozważamy kolejnej emisji akcji. Nie wykluczamy jednak sytuacji znalezienia inwestora do koprodukcji tego projektu - im większy budżet, tym większe możliwości i zyski.

Może faktycznie jest tak jak Wirus pisze i ktoś duży wkurzony słabą premierą TS2 wywala wszystko nie patrząc na cenę. Trzeba to w takim razie przeczekać aż się pozbyje całego towaru. FF jest ok. 300.000 akcji, drobnica już nie sprzedaje na tych poziomach więc akcji ma coraz mniej. Jak już wywali to się bujnie, dobre infa nadchodzą. Dopóki się nie wyprozni gruby to trzeba czekać bo usrednianie w dół w tym przypadku to walka z wiatrakami. Czekamy na dołek i ruszamy na zakupy. Ta kapitalizacja to śmiech. Ciekawe jaka będzie przed premierą na Steam bo wtedy to tu się na pewno ruch zrobi:)
    Dzisiaj grubas chyba był na urlopie, nawet nie blokował specjalnie. Jak już się wypstryka z akcji to w końcu ruszymy.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.146.55.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
TBULL 4,69% 4,46 2025-10-02 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.