W zeszłym roku wysokie zyski były osiągnięte dzięki problemom konkurencji spowodowanymi gwałtownym wzrostem cen energii i w tym roku sytuacja raczej się nie powtórzy. Możliwy jest nawet 20% spadek zysku .... więcej na link
Dnia 2019-10-18 o godz. 09:53 ~Aa napisał(a): > Też przewiduję trochę niższe zyski ,gdzieś w okolicach miedzy 4 ,5- 5 milionów euro ,co i tak ładnie zwiększy potencjalną dywidendę .
Ja będę happy jak zaraportują 3,6 mln euro zysku (byłoby już 0,7 euro/akcje po 3 kw), a jak będzie więcej to rewelacja
A jak wygląda sytuacja z emisją Co2, kraje poza UE, nie obowiązuje, więc mogłoby się wydawać, że rynek Polski dla spółki powinien być atrakcyjny, więc może będzie tak że sprzedaż prądu dla Polski może wzrośnie z tego powodu, co o tym myślicie?
wielkość eksportu na Litwę w ciągu dziewięciu miesięcy tego roku wzrosła o 50,1 procent i wyniosła 4,360 miliarda kilowatogodzin. Dostawy do Finlandii wzrosły o dziesięć procent do 5,238 miliarda kilowatogodzin.
W ciągu pierwszych dziewięciu miesięcy tego roku firma wygenerowała przychody w wysokości 40 miliardów Rs (ponad 562 miliony EUR), co stanowi wzrost o 4,8 miliarda Rs w porównaniu z analogicznym okresem ubiegłego roku. Tymczasem przychody z eksportu energii elektrycznej wyniosły 33,6 mld Rs (ponad 472 mln EUR). Liczba ta jest prawie 36 procent wyższa niż w dziewięciu miesiącach poprzedniego roku.
Już podawałem jakiś czas temu .Moje prognozy pokrywają się z Twoimi. . Musze ,chyba jeszcze trochę dokupić spekulacyjnie ,ponieważ i tak już przekroczyłem własne założenia . To się nazywa chyba chciwość .
Dnia 2019-11-05 o godz. 09:56 ~Aa napisał(a): > Już podawałem jakiś czas temu .Moje prognozy pokrywają się z Twoimi. . Musze ,chyba jeszcze trochę dokupić spekulacyjnie ,ponieważ i tak już przekroczyłem własne założenia . To się nazywa chyba chciwość .
According to the rules of the WSE (GPW), the financial report of the 3rd quarter of the year should be published within 45 days from the end of the respective reporting period, thus till the 14th of November.
The exact date, according to the Best Practice of the WSE will be announced at least 48 hours before.
Best Regards
Juozas Ruzgys Komunikacijos vadovas / Head of Communication
Tłumaczenie :
Zgodnie z zasadami GPW (GPW), raport finansowy za trzeci kwartał roku powinien zostać opublikowany w ciągu 45 dni od końca danego okresu sprawozdawczego, a więc do 14 listopada.
Dokładna data, zgodnie z Dobrymi Praktykami GPW, zostanie ogłoszona co najmniej 48 godzin wcześniej.
Dnia 2019-11-06 o godz. 09:20 ~axaa napisał(a): > Odpowiedz spółki na moje pytanie o raport: > > According to the rules of the WSE (GPW), the financial report of the 3rd quarter of the year should be published within 45 days from the end of the respective reporting period, thus till the 14th of November. > > The exact date, according to the Best Practice of the WSE will be announced at least 48 hours before. > > Best Regards > > Juozas Ruzgys > Komunikacijos vadovas / Head of Communication > > Tłumaczenie : > > > Zgodnie z zasadami GPW (GPW), raport finansowy za trzeci kwartał roku powinien zostać opublikowany w ciągu 45 dni od końca danego okresu sprawozdawczego, a więc do 14 listopada. > > > > Dokładna data, zgodnie z Dobrymi Praktykami GPW, zostanie ogłoszona co najmniej 48 godzin wcześniej. > >
Wyniki zwykle dają w piątek a komunikat o wynikach w środę ,czyli pewnie dzisiaj
Dnia 2019-11-06 o godz. 14:30 ~fun napisał(a): > Dnia 2019-11-06 o godz. 09:20 ~axaa napisał(a): > > Odpowiedz spółki na moje pytanie o raport: > > > > According to the rules of the WSE (GPW), the financial report of the 3rd quarter of the year should be published within 45 days from the end of the respective reporting period, thus till the 14th of November. > > > > The exact date, according to the Best Practice of the WSE will be announced at least 48 hours before. > > > > Best Regards > > > > Juozas Ruzgys > > Komunikacijos vadovas / Head of Communication > > > > Tłumaczenie : > > > > > > Zgodnie z zasadami GPW (GPW), raport finansowy za trzeci kwartał roku powinien zostać opublikowany w ciągu 45 dni od końca danego okresu sprawozdawczego, a więc do 14 listopada. > > > > > > > > Dokładna data, zgodnie z Dobrymi Praktykami GPW, zostanie ogłoszona co najmniej 48 godzin wcześniej. > > > > > > Wyniki zwykle dają w piątek a komunikat o wynikach w środę ,czyli pewnie dzisiaj
Dzisiaj nie dali komunikatu ,czyli wyniki dopiero za tydzień.
Dnia 2019-11-06 o godz. 22:47 ~Aa napisał(a): > Niekoniecznie ,może jutro podadzą komunikat. i ogłoszą wyniki w sobotę lub poniedziałek .
Możliwe ale jak dadzą za tydzień ,to też się zmieszczą w terminie. P.S. Idzie w końcu hossa. Nie tylko PPK ale nawet OFE zmienione będą zwiększały zaangażowanie. Teraz jest 75.4 %,na koniec 2020 ma być min,80 % w akcjach, w 2021 r 88% , w 2022 92%, w 2023 r na koniec ma być min ,90 % w akcjach. Potem powolny spadek do 70 % w 10 lat.. Tak że 3 lata hossy jak w banku i znikną pewnie wyceny powyżej 5 % dywidendy:) Z 60 zł powinno być.:)