• Szacunki zysku za 3 kwartał Autor: analizyprezesa-pl [185.234.211.*]
    W zeszłym roku wysokie zyski były osiągnięte dzięki problemom konkurencji spowodowanymi gwałtownym wzrostem cen energii i w tym roku sytuacja raczej się nie powtórzy. Możliwy jest nawet 20% spadek zysku .... więcej na link 
  • Re: Szacunki zysku za 3 kwartał Autor: ~Aa [89.64.40.*]
    Też przewiduję trochę niższe zyski ,gdzieś w okolicach miedzy 4 ,5- 5 milionów euro ,co i tak ładnie zwiększy potencjalną dywidendę .
  • Re: Szacunki zysku za 3 kwartał Autor: ~fun [37.47.203.*]
    Dnia 2019-10-18 o godz. 09:53 ~Aa napisał(a):
    > Też przewiduję trochę niższe zyski ,gdzieś w okolicach miedzy 4 ,5- 5 milionów euro ,co i tak ładnie zwiększy potencjalną dywidendę .

Ja będę happy jak zaraportują 3,6 mln euro zysku (byłoby już 0,7 euro/akcje po 3 kw), a jak będzie więcej to rewelacja
  • Re: Szacunki zysku za 3 kwartał Autor: ~Aa [89.64.40.*]
    Już niedługo pozostało do wyników
  • Re: Szacunki zysku za 3 kwartał Autor: ~allemange [83.30.186.*]
    A jak wygląda sytuacja z emisją Co2, kraje poza UE, nie obowiązuje, więc mogłoby się wydawać, że rynek Polski dla spółki powinien być atrakcyjny, więc może będzie tak że sprzedaż prądu dla Polski może wzrośnie z tego powodu, co o tym myślicie?
  • Re: Szacunki zysku za 3 kwartał Autor: ~jack_strong [89.228.137.*]
    Jestem pewien, że import energii elektrycznej z kierunku wschodniego jest bardziej opłacalny od importu węgla z Rosji.
    To jest oczywista oczywistość.
  • Re: Szacunki zysku za 3 kwartał Autor: ~Bolero [88.199.172.*]
    To kiedy ta dywidenda będzie płacona
  • Re: Szacunki zysku za 3 kwartał Autor: ~Aa [89.64.41.*]
    Jeszcze nie wiemy ile ? natomiast dywidenda wypłacana jest zazwyczaj w drugiej połowie maja
    link 
  • Re: Szacunki zysku za 3 kwartał Autor: ~interaolt [46.134.5.*]
    dywidenda jest ustalana miedzy 27 a 30 kwietnia
    a wyplacana miedzy 10 a 15 maja ....
    przez 7 lat było w tych latach
  • Re: Szacunki zysku za 3 kwartał Autor: ~interaolt [46.134.5.*]
    przez 7 lat zostało wyplacone 14 zł 17 gr... wiec wiecej niż wycena akcji ...
    W ciągu dziewięciu miesięcy tego roku eksport na Litwę wyniósł ponad cztery miliardy kilowatogodzin

https://sputniknews.lt/economics/20191025/10532878/Paaiskejo-kiek-Rusija-uzdirbo-is-elektros-tiekimo-Lietuvai.html

wielkość eksportu na Litwę w ciągu dziewięciu miesięcy tego roku wzrosła o 50,1 procent i wyniosła 4,360 miliarda kilowatogodzin. Dostawy do Finlandii wzrosły o dziesięć procent do 5,238 miliarda kilowatogodzin.

W ciągu pierwszych dziewięciu miesięcy tego roku firma wygenerowała przychody w wysokości 40 miliardów Rs (ponad 562 miliony EUR), co stanowi wzrost o 4,8 miliarda Rs w porównaniu z analogicznym okresem ubiegłego roku. Tymczasem przychody z eksportu energii elektrycznej wyniosły 33,6 mld Rs (ponad 472 mln EUR). Liczba ta jest prawie 36 procent wyższa niż w dziewięciu miesiącach poprzedniego roku.

• Re: Szacunki zysku za 3 kwartał Autor: ~axaa [87.206.242.*]
    Pytanie:kiedy raport za III kwartał? Coś słyszę 8.11?
    Raport prawdopodobnie w piątek .
    Dnia 2019-11-05 o godz. 09:47 ~Aa napisał(a):
    > Raport prawdopodobnie w piątek .

Dziękuję:))Liczę na 4-4,5mln euro zysku netto/Jak szacujesz TY?
    Już podawałem jakiś czas temu .Moje prognozy pokrywają się z Twoimi. . Musze ,chyba jeszcze trochę dokupić spekulacyjnie ,ponieważ i tak już przekroczyłem własne założenia . To się nazywa chyba chciwość .
  • Re: Szacunki zysku za 3 kwartał Autor: ~AXAA [87.206.242.*]
    Dnia 2019-11-05 o godz. 09:56 ~Aa napisał(a):
    > Już podawałem jakiś czas temu .Moje prognozy pokrywają się z Twoimi. . Musze ,chyba jeszcze trochę dokupić spekulacyjnie ,ponieważ i tak już przekroczyłem własne założenia . To się nazywa chyba chciwość .

No tak.Jest to mi znana przywara:)))
    Odpowiedz spółki na moje pytanie o raport:

According to the rules of the WSE (GPW), the financial report of the 3rd quarter of the year should be published within 45 days from the end of the respective reporting period, thus till the 14th of November.

The exact date, according to the Best Practice of the WSE will be announced at least 48 hours before.

Best Regards

Juozas Ruzgys
    Komunikacijos vadovas / Head of Communication

Tłumaczenie :

Zgodnie z zasadami GPW (GPW), raport finansowy za trzeci kwartał roku powinien zostać opublikowany w ciągu 45 dni od końca danego okresu sprawozdawczego, a więc do 14 listopada.

Dokładna data, zgodnie z Dobrymi Praktykami GPW, zostanie ogłoszona co najmniej 48 godzin wcześniej.

• Re: Szacunki zysku za 3 kwartał Autor: ~fun [37.47.42.*]
    Dnia 2019-11-06 o godz. 09:20 ~axaa napisał(a):
    > Odpowiedz spółki na moje pytanie o raport:
    >
    > According to the rules of the WSE (GPW), the financial report of the 3rd quarter of the year should be published within 45 days from the end of the respective reporting period, thus till the 14th of November.
    >
    > The exact date, according to the Best Practice of the WSE will be announced at least 48 hours before.
    >
    > Best Regards
    >
    > Juozas Ruzgys
    > Komunikacijos vadovas / Head of Communication
    >
    > Tłumaczenie :
    >
    >
    > Zgodnie z zasadami GPW (GPW), raport finansowy za trzeci kwartał roku powinien zostać opublikowany w ciągu 45 dni od końca danego okresu sprawozdawczego, a więc do 14 listopada.
    >
    >
    >
    > Dokładna data, zgodnie z Dobrymi Praktykami GPW, zostanie ogłoszona co najmniej 48 godzin wcześniej.
    >
    >

Wyniki zwykle dają w piątek a komunikat o wynikach w środę ,czyli pewnie dzisiaj
  • Re: Szacunki zysku za 3 kwartał Autor: ~fun [37.47.42.*]
    Dnia 2019-11-06 o godz. 14:30 ~fun napisał(a):
    > Dnia 2019-11-06 o godz. 09:20 ~axaa napisał(a):
    > > Odpowiedz spółki na moje pytanie o raport:
    > >
    > > According to the rules of the WSE (GPW), the financial report of the 3rd quarter of the year should be published within 45 days from the end of the respective reporting period, thus till the 14th of November.
    > >
    > > The exact date, according to the Best Practice of the WSE will be announced at least 48 hours before.
    > >
    > > Best Regards
    > >
    > > Juozas Ruzgys
    > > Komunikacijos vadovas / Head of Communication
    > >
    > > Tłumaczenie :
    > >
    > >
    > > Zgodnie z zasadami GPW (GPW), raport finansowy za trzeci kwartał roku powinien zostać opublikowany w ciągu 45 dni od końca danego okresu sprawozdawczego, a więc do 14 listopada.
    > >
    > >
    > >
    > > Dokładna data, zgodnie z Dobrymi Praktykami GPW, zostanie ogłoszona co najmniej 48 godzin wcześniej.
    > >
    > >
    >
    > Wyniki zwykle dają w piątek a komunikat o wynikach w środę ,czyli pewnie dzisiaj

Dzisiaj nie dali komunikatu ,czyli wyniki  dopiero za tydzień.
    Niekoniecznie ,może jutro podadzą komunikat. i ogłoszą wyniki w sobotę lub poniedziałek .
  • Re: Szacunki zysku za 3 kwartał Autor: ~fun [37.47.237.*]
    Dnia 2019-11-06 o godz. 22:47 ~Aa napisał(a):
    > Niekoniecznie ,może jutro podadzą komunikat. i ogłoszą wyniki w sobotę lub poniedziałek .

Możliwe ale jak dadzą za tydzień ,to też się zmieszczą w terminie.
    P.S.
    Idzie  w końcu hossa. Nie tylko PPK ale nawet OFE zmienione będą zwiększały zaangażowanie. Teraz jest 75.4 %,na koniec 2020 ma być min,80 % w akcjach, w 2021 r  88% , w 2022   92%, w 2023 r na koniec ma być min ,90 % w akcjach. Potem powolny spadek do 70 %  w 10 lat.. Tak że 3 lata hossy jak w banku i znikną pewnie wyceny powyżej 5 % dywidendy:) Z 60 zł powinno być.:)
  • Re: Szacunki zysku za 3 kwartał Autor: ~Axaa [87.206.242.*]
    Ani komunikatu , ani wyników !
  • Re: Szacunki zysku za 3 kwartał Autor: ~Timon [5.184.1.*]
    Będzie będzie
[x]
INTERAOLT 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.