Nawet jezeli prawnie spelaniaja limity ff to i tak musza uplynnic troche bo inaczej nie bedzie tu zadnego ruchu wiec mija sie to z celem. Jezeli dodatkowe 2mln akcji trafi do inwestorow dlugoterminowych to tym bardziej nic sie nie zmieni.
2. Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki pod firmą AFORTI HOLDING Spółka Akcyjna podwyższa kapitał zakładowy Spółki o kwotę do 2.000.000 (dwa miliony) złotych w drodze emisji akcji serii I o numerach od I 0000001 do I 2000000. ---------------------------------------------------------------------------------- 3. Akcje serii I są akcjami zwykłymi na okaziciela.--------------------------------------------------------------------------
4. Cena nominalna akcji na okaziciela serii I wynosi 1 zł (słownie: jeden złoty) za każdą akcję serii. Cena emisyjna ww. akcji zostanie ustalona przez Zarząd Spółki, przy czym przyjęty poziom tej ceny nie będzie niższy niż 30 zł (słownie: trzydzieści złotych) za jedną akcję. ---------------------------------------------------------
Podwyzszaja kapital zakladowy o 2 mln a jedna akcja ma cene nominalna 1 zl. Wedlug mnie oznacza to 2mln nowych akcji po cenie rynkowej 30 zl.
Czyli zapewne wejdzie jakiś inwestor instytucjonalny. Pozyskaliby do ok 60mln zł. No to faktycznie będzie kasa na rozwój EMI i zrobi się płynność nareszcie niezła.
Ja powoli sobie dobieram akcji. Każdy raczej ustawia się tak jak ja na 17,80-17,90 by nie przeplacac skoro nie ma potrzeby.
Pieniadze lubia cisze i tu się to sprawdza w 100%.