• Przejście na GPW Autor: ~gan [89.64.30.*]
    No nareszcie długo oczekiwane info w sprawie przejścia na GPW. Zaczynają działać w tym kierunku :)

http://biznes.pap.pl/espi/pl/reports/view/2,426364
  • Re: Przejście na GPW Autor: ~Rafał [80.55.31.*]
    Świetne info. Jesteśmy na dobrej drodze do tych prognoz:

Wycena porównawcza114.75(+507.15%)*
    https://www.biznesradar.pl/notowania/AFORTI-HOLDING#1d_lin_lin
  • Re: Przejście na GPW Autor: ~sasa [83.238.0.*]
    Czy dzięki planowanej emisji spełniony będzie warunek minimalnego FF? Czy szefu będzie musiał sprzedać część swojego pakietu?
  • Re: Przejście na GPW Autor: ~Michu [158.233.246.*]
    Nawet jezeli prawnie spelaniaja limity ff to i tak musza uplynnic troche bo inaczej nie bedzie tu zadnego ruchu wiec mija sie to z celem. Jezeli dodatkowe 2mln akcji trafi do inwestorow dlugoterminowych to tym bardziej nic sie nie zmieni.
  • Re: Przejście na GPW Autor: ~gan [89.64.30.*]
    Michu, a gdzie przeczytałeś, że będzie 2mln nowych akcji? :) Podwyższają o 2mln zł, przy cenie min 30zł, co daję ok 66tys akcji.
    2. Nadzwyczajne Walne Zgromadzenie Spółki pod firmą AFORTI HOLDING Spółka Akcyjna podwyższa kapitał zakładowy Spółki o kwotę do 2.000.000 (dwa miliony) złotych w drodze emisji akcji serii I o numerach od I 0000001 do I 2000000. ----------------------------------------------------------------------------------
    3. Akcje serii I są akcjami zwykłymi na okaziciela.--------------------------------------------------------------------------

4. Cena nominalna akcji na okaziciela serii I wynosi 1 zł (słownie: jeden złoty) za każdą akcję serii. Cena emisyjna ww. akcji zostanie ustalona przez Zarząd Spółki, przy czym przyjęty poziom tej ceny nie będzie niższy niż 30 zł (słownie: trzydzieści złotych) za jedną akcję. ---------------------------------------------------------

Podwyzszaja kapital zakladowy o 2 mln a jedna akcja ma cene nominalna 1 zl. Wedlug mnie oznacza to 2mln nowych akcji po cenie rynkowej 30 zl.

edit: minimum 30zl <
    Racja Michu, zwracam honory. Źle policzyłem. Faktycznie do 2mln akcji po min 30zł.

Czyli zapewne wejdzie jakiś inwestor instytucjonalny. Pozyskaliby do ok 60mln zł. No to faktycznie będzie kasa na rozwój EMI i zrobi się płynność nareszcie niezła.
    Napisali w biuletynie ze jest zainteresowanie funduszy z wielu krajow min: Polski, Wielkiej Brytanii i Rumunii.

• Re: Przejście na GPW Autor: ~xyz [212.244.43.*]
    Nie widzę euforii, po tym komunikacie. Może nie wszyscy jeszcze o nim wiedzą.
  • Re: Przejście na GPW Autor: ~Michu [31.183.173.*]
    Ja powoli sobie dobieram akcji. Każdy raczej ustawia się tak jak ja na 17,80-17,90 by nie przeplacac skoro nie ma potrzeby.
    Pieniadze lubia cisze i tu się to sprawdza w 100%.

• Re: Przejście na GPW Autor: ~Wza [212.180.200.*]
    Mała euforia była i kurs wyjechał na prawie 25 pln. Ale ktoś postanowił zrealizować zyski i sprzedaje od jakiegoś czasu waląc w popyt.
  • Re: Przejście na GPW Autor: ~Wza [212.180.200.*]
    Tak jak ktoś sypał zalewając każdy poziom, tak teraz bierze. Widać, że ktoś chce płynność zrobić.
  • Re: Przejście na GPW Autor: ~Arur [89.204.139.*]
    Jak wystrzeli to 2 z przodu nie zobaczymy.
  • Re: Przejście na GPW Autor: ~Bolo [37.47.48.*]
    A mnie tam szkoda lata....i letnich szkoda wspomnień....trzecia połówka pękła...
  • Re: Przejście na GPW Autor: ~Bolo [37.47.48.*]
    I zapomniałem: Aforti niech żyje!
[x]
AFHOL 6,87% 2,50 2023-06-01 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.