• Spółka tania przynosi zyski Autor: ~Nowy [188.147.105.*]
    Kto nie ryzykuje szampana nie pije
  • Re: Spółka tania przynosi zyski Autor: ~Bart [5.173.64.*]
    Prima moda przynosi zbliźone zyski, przez ostatnie 3 lata zarobila 11 mln zl, w 2q 2019 1.4 mln zl i wyceniana jest przez rynek na ok 3.9-4 mln zl. Zatem nie wiem czy solar jest az tak tani...
  • Re: Spółka tania przynosi zyski Autor: ~toni [83.31.148.*]
    Tak. Naganiaj na bankruta. Wiesz, że Twoja PrimaModa ma ponad 20 mln zobowiązań krótkoterminowych? Z czego zapłaci? Należności krótkoterminowe niespełna 1,5 mln a w kasie 1,1 mln. To ewidentny bankrut!!!

Nie zastanowiło Cię, że mimo wyższej sprzedaży koszt wytworzenia i sprzedaży spadły? Macie tam papierowy zysk
    Jeszcze w trym roku będą kłopoty z płynnością na tej Waszej perle
    Haha. Chyba zartujesz. Papierowy zysk? Spojrz sobie na przeplywy i strukture wynikow 2017-2019. Solar moze tylko pozazdroscic!! A jest wart 7 razy tyle! Szopka i dlatego ta solarowa wydmuszka zaczela taniec! Poza tym zobacz ile solar ma naleznosci! Naprawde wierzysz ze kiedykolwiek je odzyska???
    O czym kolego piszesz? Czy spółka odzyska należności krótkoterminowe? Żartujesz?
    PrimaModa to bankrut i tyle w temacie. Umoczyłeś bo nie znasz się na raportach. Teraz patrz jaki będzie tam zjazd
    A skad wiesz, ze nie jestem 200% na plusie?? Umoczyc to ty umoczyles chyba na solarze. Solar moze tylko pozazsroscic bilansu primie i taki jest fakt. Na solarze sprowadza cie na ziemie. Juz sprowadzili bo od maxa solar spadl juz prawie 30 proc a prima wzrosla 200 procent stad rozpiera cie stres i nerwy. Wspolczuje. I pamietaj ! Prima przy zblizonych wynikach do solara w 2019 r wyceniana jest na 1/7 wartosci solara
    Tak, tak. Jesteś na plusie. Za ile kupiłeś? Za 500 zł?
    Jak już naganiasz to, żeby faktycznie to była spółka godna uwagi. Masz bankruta w kieszeni i nawet raportu nie potrafisz zinterpretować.
    Wypisujesz brednie o Solarze nie widząc różnicy między spółkami.
    Nie dziw się, że spotkałeś się z merytorycznym odzewem. I licz się z kolejnymi. Jak chcesz mieć bankruta w portfelu to Twoja sprawa ale bezczelne wpisy to już nieco przesada.
    Solar to znaczący gracz w branży a Ty porównujesz go do PrimaMody no żenada

Przpływy netto na PrimaM 300 tys Buahahaha
    Czego tu zazdrościć?
  • Re: Spółka tania przynosi zyski Autor: ~dddd [31.0.69.*]
    Odnosnie przeplywow to mozesz pozazdroscic Prima Modzie tych 300 tys bo Solar po polroczu ma MINUS 3 MLN przeplywow netto
  • Re: Spółka tania przynosi zyski Autor: ~dddd [31.0.69.*]
    zarty sie skonczyly toni Przejdzmy do rzeczy... Albo przeprosisz toni i skorygujesz swoja wypowiedz ze Prima moda to bankrut albo zglaszam twoj wpis do knf w zwiazku z manipulacja informacja i zglosze twoj wpis takze do prokuratury. Daje ci czas do jutra do 12:00 am. Jak nie zrobisz tego to szykuj sie albo na wiezienie albo nawet wielomilionowe sankcje. Odliczam do jutra 12:00.
    Jeśli nadal będziesz wypisywał kłamstwa na temat Solara dostaniesz na początek pozew cywilny.
    Radze ci przestać namawiać na kupno akcji PrimaModa. Spółki której sytuacja finansowa zgodnie z ostatnim raportem jest bardzo zła i grozi zaburzeniem płynności finansowej.
    Jeśli do końca dnia czyli do godziny 24 nie przyznasz, że świadomie namawiasz na zakup akcji PrimaModa aby pozbyć się swoich akcji pozwę cię na początek tylko cywilnie. W poniedziałek możesz być pozwany już z innego tytułu. Milionowe kary ci nie grożą ale kilka albo kilkanaście tys już tak.
    Czekam na odzew albo masz problem kolego
  • Re: Spółka tania przynosi zyski Autor: ~dddd [31.0.70.*]
    Widze ze nie przeprosiles i nadal brniesz w slepy zaulek. Masz zatem pecha. Szykuj sie na postepowanie karne i na kontakt od knf. W poniedzialek podejmuje wlasciwe dzialania. Print screeny twoich wpisow porobilem. IP spisalem.

Przy okazji poprosze o cytat gdzie namawiam na zakup akcji i prosze o cytat gdzie wypisalem klamstwa o solarze. Masz pecha bo takich cytatow nie znajdziesz z mojej strony. Zatem mozesz kierowac pozwy cywilne bo jestem w 1000% pewien. Dobranoc
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [185.153.35.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Sorki Arek, mimo, że i mnie obrażasz to nie odpuszczę tej marnej podróbce człowieka i nie odpuszczę gościowi
    zdziwi się w przyszłym tygodniu jak zaskoczy go pismo sądowe
    Takie patologie trzeba tępić.
    Porównuje PrimaModa do Solara. To jakiś świr i jawny oszust. Nie ma miejsca dla takich w naszym kraju
  • Re: Spółka tania przynosi zyski Autor: ~dddd [31.0.70.*]
    Przykro mi toni ze tak cie zabolalo porownanie 3 mln ujemnych przeplywow solara do 300 tys dodatnich przeplywow Prima mody po 1h 2019. Musisz sie z tym pogodzic i musisz sie pogodzic tez z tym ze zmarnowales sobie zycie piszac i klamiac ze prima moda to bankrut. Jeszcze do jutra do 12 zegar tyka masz szanse przeprosic za swoja mannipulacje informacja
    Jeśli nie rozumiesz raportów finansowych a próbujesz manipulować faktami to jest karalne.
    Dziwi mnie twój opór. Wystarczyło tylko przyznać się do świadomego wprowadzanie w błąd i nie miał byś problemów.
    Jak wolisz. Teraz czekają cię problemy i to nie są żarty.
    Do zobaczenia
  • Re: Spółka tania przynosi zyski Autor: ~olo [37.7.8.*]
    Toni spojrzałem wlasnie na twoje wpisy na forum prima mody i włos mi się zjeżył bo pierwszy z tych wpisow jak na moje oko stanowi ewidendtną manipulacje (dotyczącą bankructwa prima mody) i jednocześnie rekomendacje zakupu Solara (też zakazaną). Drugi z wpisów stanowi natomiast manipulacje informacją. Mam na myśli poniższe twoje wpisy (linki). Lepiej przepros chlopine i odwołaj te słowa, bo nie wybronisz się z tego przed prokuraturą.

https://www.bankier.pl/forum/temat_jesli-macie-nadal-akcje-tej-bankrutujacej-spolki-zapraszam-na-solar,33602423.html

https://www.bankier.pl/forum/temat_ludzie-przeciez-to-ewidentny-bankrut,33600173.html 
    ewidentnie cie ponioslo toni
    Tak. Zaraz napiszę ze swojej komórki. Już IP zostało zweryfikowane. Mam potwierdzenie.
    Prosiłem abyś się nie pogrążał. Według ciebie to zabawa a tak nie jest
  • Re: Spółka tania przynosi zyski Autor: ~Arek [185.153.35.*]
    Baby, dajta spokój.
    Arek luz. Ale koleś namawiający na bankruta musi zdawać sobie sprawę ze swoich czynów
    PrimaModa ma ponad 20 mln zobowiązań a ten patałach nagania ta tego bankruta na Solaże. Wyobrażasz sobie?
  • Re: Spółka tania przynosi zyski Autor: ~Bar [5.173.32.*]
    Toni ja widze ze to ty piszesz o bankrutujacej prima modzie i naganiasz na kupno solara obiecujac sowite zyski. Znasz przepisy o rekomendacji?
    ty masz chyba jakis problem ze sobą. strasznie rozdygotany jestes.
    No tak bar dygoce bo kupił bankruta. Tak to jest jak się nie czyta raportów
    Bar/olo jak wasz sen po tak perfidnych kłamstwach?
    Nie jest łatwo?
    W poniedziałek pogadamy.
    Dobrej nocy

• Re: Spółka tania przynosi zyski Autor: ~Olo [37.7.8.*]
    Manipulujac informacjami o bankructwie spolki zapomniales dodac ze prima moda ma tez ponad 35 mln zl aktywow i ponad 11 mln kapitalu wlasnego i ze od wielu lat prowadzi dzialalnosc przy zblizonych wskaznikach plynnosci (po uwzglednieniu msr 16) i jeszcze nie zbankrutowala a do tego jeszcze nie wspomniales ze od tego polrocza w zwiazku z koniecznoscia uwzglednienia msr 16 wykazali zobowiazania leasingowe w pasywach, ktore istnialy ale nie byly wczesniej widoczne w bilansie (co zobaczysz porownujac do wynikow 2018). Mimo takich parametrow plynnosci w latach 2016-2018 prima moda generowala nieporownywalnie lepsze wyniki finansowe od Solara a w 1 polowie 2019 r. osiagnela niewiele nizsze wyniki netto od solara przy zdecydowanie nizszej sprzedazy od solara, w 2q 2019 generujac niewspolmiernie wyzsza rentownosc netto od Solara. Do tego prima moda w 1 polroczu wygenerowala dodatnie przeplywy na poziomie ok 300 tys przy 3 milionach ujemnych przeplywow solara. To wszystko jest faktem czarno na bialym wynikajacym zw sprawozdan obu spolek i nie zanegujesz tego chocbys napisal 100 razy haslo bankrut z 20 wykrzyknikami.

Poza tym zacytuje ci fragment opinii bieglego rewidenta do sprawozdania solara. Moze nie dotarles do niej do tej pory:

Nie zgłaszając zastrzeżeń, zwracamy uwagę na noty nr 23 oraz 43 skróconego śródrocznego skonsolidowanego sprawozdania finansowego oraz notę nr 5 skróconego śródrocznego jednostkowego sprawozdania finansowego, w których
    Spółka zamieściła informacje dotyczące koncentracji ryzyka kredytowego wynikającej
    ze współpracy z głównym dostawcą towarów (łączna wartość zapłaconych przez jednostkę zaliczek na przyszłe dostawy oraz należności z tytułu rozliczenia zwrotów po odpisie w kwocie 43,8 mln zł wynosi na dzień 30 czerwca 2019 r. 56,1 mln złotych, co stanowi 36,4% skonsolidowanych aktywów Grupy Kapitałowej oraz 37,1% aktywów Spółki Solar Company S.A.).

Zatem nie zasmiecaj watku prima mody haslami o bankructwie tej spolki bo manipulujesz informacjami. Patrz sie na swoja spolke i martw sie o swoja a nie o prima mode.

Ja zycze sukcesow inwestycyjnych zarowno akcjonariuszom prima mody jak i solara ale noz w sercu sie otwiera jak czyta sie tak manipulacyjne wpisy.
  • Re: Spółka tania przynosi zyski Autor: ~Olo [37.7.8.*]
    Gwoli doprecyzowania dodam ze bardzo zblizony wynik netto spolki mialy w 2 q (ok. 1.4 mln vs ok. 1.6 mln). W calym polroczu solar zarobil ponad 400 tys zl wiecej. Niemniej tez nie jest to jakas szczegolnie duza roznica.
[x]
SOLAR -15,15% 2,80 2024-02-08 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.