• Proszę o wyjaśnienie Autor: ~Znudzony [188.146.67.*]
    Proszę o wyjaśnienie na jakich zasadach działają aktualne notowania? Nie widzę ani kursu otwarcia ani ile akcji schodzi. O co tu chodzi. Wiem że jesteśmy na jednym fixie ale dlaczego nic nie widać
  • Re: Proszę o wyjaśnienie Autor: ~Janosik [89.200.231.*]
    Podpinam się pod temat z pytaniem czy poważnie notowania będą teraz raz w tygodniu ?
  • Re: Proszę o wyjaśnienie Autor: ~MS [83.238.85.*]
    1. Na podstawie § 9 ust. 7 i 12 Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu, Zarząd Giełdy postanawia zmienić system notowań akcjami spółki ONICO S.A., oznaczonymi kodem „PLONCTR00028” - na system notowań jednolitych z jednokrotnym określaniem kursu jednolitego.
    https://newconnect.pl/uchwaly-zarzadu?cmn_id=16826&title=ONICO+(Uchwa%C5%82a+Nr+1033/2019)&ph_main_01_start=show

2 lipca 2018 roku Giełda Papierów Wartościowych w Warszawie uruchamia nowy tryb obrotu dla instrumentów notowanych w Alternatywnym Systemie Obrotu, czyli na rynku NewConnect oraz ASO Catalyst.
    Możliwość notowania instrumentów w nowym trybie obrotu  została wprowadzona do regulacji GPW w styczniu 2018 roku. Zgodnie z § 9 ust. 1 pkt 2) lit. b) Regulaminu ASO, od 2 lipca giełda rozpocznie notowanie określonych instrumentów w systemie notowań jednolitych z jednokrotnym określeniem kursu w wybranym dniu tygodnia.
    Nowy tryb obrotu będzie wykorzystywany w przypadku tych instrumentów, które nie posiadają aktualnej umowy z Animatorem Rynku. Przed wprowadzeniem nowego trybu obrotu brak takiej umowy skutkował zawieszeniem notowań instrumentu – dzięki wprowadzonym zmianom taki instrument będzie mógł być wyceniany w systemie notowań jednolitych.  Kurs transakcyjny będzie wyznaczany raz w tygodniu, w każdą środę o godzinie 11:00 z dwugodzinną fazą dogrywki do godz. 13:00.
    https://www.gpw.pl/wydarzenie?cmn_id=107132&title=Nowy+tryb+obrotu+dla+instrument%C3%B3w+notowanych+w+Alternatywnym+Systemie+Obrotu
  • Re: Proszę o wyjaśnienie Autor: ~Znudzony [188.146.67.*]
    Dzięki za w miarę wyczerpujące wyjaśnienia. Tylko dlaczego nie jest widoczne ani TKO ani ile jest akcji na K i na S?
  • Re: Proszę o wyjaśnienie Autor: ~Pkc [88.156.133.*]
    Wy tak na poważnie?
  • Re: Proszę o wyjaśnienie Autor: ~sd [205.201.55.*]
    I tacy grają na giełdzie :D
  • Re: Proszę o wyjaśnienie Autor: ~Baca [93.159.186.*]
    Dnia 2019-10-10 o godz. 08:03 ~Pkc napisał(a):
    > Wy tak na poważnie?

Jak taki mądry jesteś , to wytłumacz ... dlaczego nie widać notowań w tabeli , nie piszę o notowaniach z 15 min opóźnieniem ... no !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: Proszę o wyjaśnienie Autor: ~Daro [46.134.89.*]
    Dobre nie ma spekulacji kupujesz albo sprzedajesz nikt mie straszy.tko
  • Re: Proszę o wyjaśnienie Autor: ~Ari [31.0.65.*]
    Zmień sobie konto maklerskie...
    Ja mam w PKO BP konto i też nie mam dostępu do ofert kupna i sprzedaży, ani pozostałych informacji.
    Nikt nie podnosił tutaj powodów zmiany z dwóch fixów na jednokrotne ustalenie kursu. Spowodowane jest to, tym, że Onico nie ma umowy z Animatorem Rynku.
    Przywrócenie poprzedniego systemu notowań, zależy od zarządzających Onico, od tego czy będą mieli Animatora.
  • Re: Proszę o wyjaśnienie Autor: ~Zibi [78.88.192.*]
    Nie ma animatora, bo trzeba mu płacić, a spółka ma zajęte wszystko przez komorników.
    Może być tak, że właściwy obrót akcjami, to drugorzędna sprawa dla zarządu w tej chwili, a może nawet na rękę, również są to jakieś oszczędności dla spółki.
  • Re: Proszę o wyjaśnienie Autor: ~Ari [31.0.65.*]
    Bzdury piszecie.Ja widzę wszystko .K,Ś i za ile kto się ustawił na sprzedaż w ING.mozecie sobie też zobaczyć w arkusz zleceń w gragiełdowa.pl
  • Re: Proszę o wyjaśnienie Autor: ~olszynek [37.47.70.*]
    A to że dwie godziny to nie wiedziałem
[x]
ONICO 0,00% 15,50 2026-05-22 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.