Proszę o wyjaśnienie na jakich zasadach działają aktualne notowania? Nie widzę ani kursu otwarcia ani ile akcji schodzi. O co tu chodzi. Wiem że jesteśmy na jednym fixie ale dlaczego nic nie widać
1. Na podstawie § 9 ust. 7 i 12 Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu, Zarząd Giełdy postanawia zmienić system notowań akcjami spółki ONICO S.A., oznaczonymi kodem „PLONCTR00028” - na system notowań jednolitych z jednokrotnym określaniem kursu jednolitego. https://newconnect.pl/uchwaly-zarzadu?cmn_id=16826&title=ONICO+(Uchwa%C5%82a+Nr+1033/2019)&ph_main_01_start=show
2 lipca 2018 roku Giełda Papierów Wartościowych w Warszawie uruchamia nowy tryb obrotu dla instrumentów notowanych w Alternatywnym Systemie Obrotu, czyli na rynku NewConnect oraz ASO Catalyst. Możliwość notowania instrumentów w nowym trybie obrotu została wprowadzona do regulacji GPW w styczniu 2018 roku. Zgodnie z § 9 ust. 1 pkt 2) lit. b) Regulaminu ASO, od 2 lipca giełda rozpocznie notowanie określonych instrumentów w systemie notowań jednolitych z jednokrotnym określeniem kursu w wybranym dniu tygodnia. Nowy tryb obrotu będzie wykorzystywany w przypadku tych instrumentów, które nie posiadają aktualnej umowy z Animatorem Rynku. Przed wprowadzeniem nowego trybu obrotu brak takiej umowy skutkował zawieszeniem notowań instrumentu – dzięki wprowadzonym zmianom taki instrument będzie mógł być wyceniany w systemie notowań jednolitych. Kurs transakcyjny będzie wyznaczany raz w tygodniu, w każdą środę o godzinie 11:00 z dwugodzinną fazą dogrywki do godz. 13:00. https://www.gpw.pl/wydarzenie?cmn_id=107132&title=Nowy+tryb+obrotu+dla+instrument%C3%B3w+notowanych+w+Alternatywnym+Systemie+Obrotu
Dnia 2019-10-10 o godz. 08:03 ~Pkc napisał(a): > Wy tak na poważnie?
Jak taki mądry jesteś , to wytłumacz ... dlaczego nie widać notowań w tabeli , nie piszę o notowaniach z 15 min opóźnieniem ... no !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja mam w PKO BP konto i też nie mam dostępu do ofert kupna i sprzedaży, ani pozostałych informacji. Nikt nie podnosił tutaj powodów zmiany z dwóch fixów na jednokrotne ustalenie kursu. Spowodowane jest to, tym, że Onico nie ma umowy z Animatorem Rynku. Przywrócenie poprzedniego systemu notowań, zależy od zarządzających Onico, od tego czy będą mieli Animatora.
Może być tak, że właściwy obrót akcjami, to drugorzędna sprawa dla zarządu w tej chwili, a może nawet na rękę, również są to jakieś oszczędności dla spółki.