Różnica jest taka , że Rokicie spadają zyski a na Selenie się prawie podwoiły . Porównanie jest nietrafione . Rokita jest notowana na 1,39 c/wk a Selena 0.55 c/wk . Selena jest mocno przeceniona w porównaniu do Rokity . Moje zdanie . Pozdrawiam .
Może to i dobrze , pieniądze lubią ciszę , tak na poważnie ff minimalny, problem polega żę tfi i ofe są umocowane w akcjonariacie a tam umożenia przeważają nabycia dlatego jesteśmy gdzie jesteśmy, realnie powinno chodzić z 2 z przodu, fundamentalnie papier super ale jak OFIara musi sprzedawać to niepatrzy na wycenę po prostu sprzedaje, może gdyby główny akcjonariusz zrobił wezwanie ? Myśle że mimo wszystko zobaczymy 16 w tym roku - Rajd Św. Mikołaja potrzebny jest dla wszystkich no i ruszają pierwsze PPK
Tak to jest zastanawiające , że spółka pomimo świetnych wyników finansowych za pierwsze półrocze , które są bodaj chyba najlepsze w historii albo jedne z lepszych kosztuje właściwie połowę swojej wartości księgowej . Myślę ,że przyczyn jest wiele takiego stanu rzeczy począwszy od kiepskiej giełdy i braku zainteresowania ze strony rynku a skończywszy na zupełnym braku zainteresowania ze strony spółki tym co się dzieje z kursem akcji nie licząc raportów okresowych to spółka praktycznie nie istnieje w przestrzeni medialnej . Tutaj jeszcze należy zwrócić uwagę na opieszałość spółki , która zamieszcza te raporty praktycznie w najodleglejszym możliwym terminie . Bo jak to jest , że Orlen , Pzu , Lotos są w stanie wcześniej zapodać raport a taka mała spółka względem nich liczy i liczy i doliczyć się nie może ? Z rynku GPW zrobiono jakąś farsę . Nie wiem może ja się nie znam , ale to jest tylko moja opinia . Pozdrawiam .
Moim zdaniem Selena należy do grupy spółek niewyróżniających się, omijanych, zapomnianych, podobnie jak Orion czy APS Energy. Można sprawdzić jakie tam są wolumeny obrotu i ilości wątków na forach. Szkoda, bo spółki solidne, tylko niepopularne, bo niczym się nie wyróżniają (może celowo?), ale co jakiś czas dają coś tam zarobić (bez większych emocji). Liczę na rozruszanie towarzystwa przez PPK.
W oczekiwaniu i ruchu bocznym ,
Spadać nie spada ale rosnąć też za bardzo nie chce ,
Popyt może w delikatnej przewadze ale ustawiony głównie na odbiór od znudzonych
3 DNI do wyników 3 kwartału . Po wynikach się ruszy tylko nie wiadomo w którą stronę . Ja liczę , że ten 3 kwartał był dobry lub bardzo dobry ale nigdy nic nie wiadomo bo konkurencja przecież też nie śpi . Popyt leniwie , ale jednak pcha do góry te papierki . Jakie wyniki obstawiacie ? Wyniki chyba tradycyjnie podadzą zaraz po północy . :) Pozdrawiam .
wszyscy licza na dobre wyniki, oby nie zawiedli , zawsze jest lepiej jak wyniki mają byc złe a okazują się nie najgorsze, tu oczekiwania są wysokie - problem w tym ze spółka jako juz światowy gracz i tak jest bardzo tania, niestety to bez znaczenia , decyduje i tak rynek.........chodz w/g bufeta liczą się fundamenty, czyli inwestycja w wartość a tu akurat jej nie braknie
DWA DNI DO WYNIKÓW . Cena akcji nie pokazuje właśnie wysokich oczekiwań wszak jesteśmy notowani grubo poniżej wartości księgowej a wyniki do tej pory jedne z rekordowych . Ciekawe jak wyszedł ten trzeci kwartał ? Niedługo się przekonamy .
Cóż dowiemy się za kilka godzin, szału zakupów nie ma ale tu ff jest minimalny, oby nie rozczarowały i były tak dobre jak sobie wszyscy wyobrażają , opublikują przed sesją więc piątek może być miłym weekendu początkiem albo da nam w pysk ;)
Wyniki są WYJ. W KOSMOS . Sam nie wierzę , że wykręcili taki wynik !!! W jeden kwartał wykręcili lepszy wynik niż w całym poprzednim roku !!! Kurs akcji to jakieś nieporozumienie przy obecnych wynikach . Liczę , że to się niedługo zmieni . Niech Pan spojrzy jaką dysponują gotówką !!! Szok . To jest tylko moje zdanie , więc proszę się nie sugerować tym wpisem podejmując decyzje inwestycyjne .
Przy takich parametrach ,
2 z przodu to dużo za mało ,
Tu 3 powinno byc i tez nie była by to wartość przesadzona ,
Bardzo ale to bardzo ciekawy jestem zachowania rynku .