Witam, czy ktoś ma wiedzę co się dzieje w tej spółce? Spółka wybudowała "Rezydencja Gubałówka" i ma podobno niebawem zająć się rozbudową ośrodka. Jaka jest rzeczywista sytuacja finansowa i co się tam dzieje? Niestety wyemitowano kilkanaście serii obligacji a teraz jest poważny problem z ich spłatą. Kontakt ze spółką jak również uzyskanie jakichkolwiek deklaracji jest niemożliwe. pozdr.
proponuje sie skrzyknac by zadzialac - gerda to przykrywka dla dzialan pana dziury i kurowskiego jak i mecenas kutyby - mamy wprwdzie zabezpieczenia w formie hipoteki, ale trzeba dzialc pilnie by nie rozeszlo sie to na US czy ZUS - proponuje wspolny wniosek do prokuratury o oszustwo Na podstawie art. 304kpk zawiadamiać organy ścigania o popełnieniu przestępstwa opisanego w treści art.286kk(oszustwo).prosze o kontakt na tadejurkiewicz@hotmail.com
W piątek 4.10 przyszło pismo od Optimy. Ciekaw jestem jak będzie wyglądało wypełnienie deklaracji co do terminów spłat oraz założeń biznesowych. Na pewno trzeba obserwować co się dzieje....
kontakt jest ograniczony i nie ma nic konkretnego w przesłanym piśmie. alfa Gerda twierdzi ze będą spłacać transze o najstarszych. pytanie czy podpisać porozumienie i wskoczyłeś w inna kolejkę. co do pisma nic konkretnego tylko pływające pismo. ciekawe jakie środki przeznacza na spłatę zadłużenia i pytanie jak duzę ono jest...
Z mojej perspektywy i z otrzymanych dokumentów wynika, że mógł to być zwyczajny przekręt, więc zanosi się w niedługim czasie na postępowanie karne... dramat
Witam. Mają hipotekę obciążoną . Nie zapłacili do urzędu skarbowego VAT jakieś 750.000 PLN (od grudnia 2017roku) i do Chemobudowa około 3.000.000 PLN (od czerwcz 2017roku). Tak wygląda rzeczywistość .
Witam, Z powodu podanego obciążenia hipoteki nie mogę przystąpić do aktu notarialnego apartamentu Rezydencja Gubałówka w budynku 4. 95% kasy wpłaconej 2 lata temu, aktu brak o odsetkach za wynajem nie wspominając. Wszelkie próby kontaktu to albo brak odzewu albo ogólniki jak w przypadku obligacji. Czy ktoś jeszcze ma podobny problem? Pozdrawiam
Dostałem ofertę zakupu apartamentu od Alpha Bridge Broker w nowo budowanych apartamentach - Rezydencja Gubałówka. Czy ktoś ma wiedzę jak wygląda współpraca z tym brokerem oraz z firmą Optima Development Poland z siedzibą w Warszawie ? Z komentarzy wyłania się niezbyt ciekawy obraz. Proszę o informację.
Sprawdź najpierw hipoteki. Z tego co wiem to wszystko obciążone powyżej wartości i są zajęcia komornicze. Oczywiście obiecują wydzielenie bez obciążeń, ale jak mieliby to zrobić skoro podobno nie spłacają wierzycieli...
Ale o co chodzi? Zle zainwestowales i juz. Nie ma co wylewac lez na forum tylko wziac strate na klate i na drugi raz inwestowac w bezpieczniejsze papiery. Myślę że inwetycję tą możesz potraktować jako działalność charytatywną na rzecz Pana Kurowskiego. Ostatecznie, dzięki Tobie Andziunia ma gdzie jeździć na relaks. https://www.youtube.com/user/Andziiuniia
Dnia 2020-01-10 o godz. 17:50 stoner67 napisał(a): > Witam, > Z powodu podanego obciążenia hipoteki nie mogę przystąpić do aktu notarialnego apartamentu Rezydencja Gubałówka w budynku 4. > 95% kasy wpłaconej 2 lata temu, aktu brak o odsetkach za wynajem nie wspominając. > Wszelkie próby kontaktu to albo brak odzewu albo ogólniki jak w przypadku obligacji. > Czy ktoś jeszcze ma podobny problem? > Pozdrawiam
Przysłali pismo wczoraj,odwlekają spłaty odsetek z obligacji, czynszów ale co z aktami notarialnymi na 4 budynek? Czy coś wiadomo? Pozdrawiam.
trzeba zglosic informacje do sadu - Prosze o kontakt poszkodowanipgerdabroker@gmail.com -dzialamy - trzeba zglosic szkodty do Prokuratury i CBA !! Majatek Optimy jest w wycenie - wszystko jest zajete przez Komornika
Kasy nie bedzie ale pojda siedziec: https://www.bankier.pl/wiadomosc/CBA-zatrzymala-trzy-osoby-z-kierownictwa-spolki-dzialajacej-jak-piramida-finansowa-7948709.html
Czyli w skrócie: Kurowski śmieje się na każdym zdjęciu na swoim Instargramie, córeczka chwali się swoim bogactwem na YT, a my zostaliśmy z ręką w nocniku i nie ma zbyt wielkich perspektyw na odzyskanie wpłaconej gotówki.
Ja również zainwestowałem w obligacje Optimy za pośrednictwem Gerda Broker i obecnie od trzech miesięcy nie wypłacają mi należnych odsetek i aż się boję pomyśleć o terminowym wykupie. Gerda odsyła do administratora zabezpieczeń, który nie daje znaku życia. W sieci chodzą plotki że Optima Development ma poważne problemy finansowe. Może ktoś ma jakieś konkretne informacje którymi może się podzielić....
Niestety Optima wypłaci jak znajdzie następnych leszczy którzy kupią mieszkania czy lepiej brzmi apartamenty u nich jeszcze nie wybudowane i bez księgi wieczystej a najlepiej to wogole bez umowy na podstawie obietnicy na piśmie że jak będą mogli to zbudują....a takich już bedzie trudno znaleźć więc to jest odpowiedź jak ktoś się zastanawia czy odzyska pieniądze...dziwi mnie tylko że takie osoby naganiacze z Gerda Broker teraz zmienili nazwe na Alpha Bridge Broker i nadal działają zamiast juz tłumaczyc się ze swych działań w prokuraturze...no ale to juz nasz klimat taki.
Panowie Optima Development to jest już bankrut. Ogromna hipoteka wpisana przez Chemobudowę na Rezydencji Gubalówka. Radze wszystkim zgłaszać do prokuratury oszustwo Kurowskiego. Oszukał nas razem z Gerdą a teraz dalej próbuje następnych nabić w butelkę na apartamenty , których nikt nie buduje w Zakopanym.
W związku z prowadzeniem śledztwa dziennikarskiego, wspartego działaniami licencjonowanej Agencji Detektywistycznej- prosimy o kontakt wszystkie osoby poszkodowane przez Gerda Broker i spółki powiązane. Można wysłać prywatną wiadomość na Facebooku (www.facebook.com/dzienniksledczy) lub skontaktować się przez adres e-mail: redakcja@dzienniksledczy.pl -Zapewniamy anonimowość i darmowe wsparcie prawnicze połączone ze skuteczną windykacją-