Utrzymujemy naszą rekomendację Kupuj dla akcji PHN z ceną docelową na poziomie 21,1 zł, a OFE Aviva Santander drugi największy akcjonariusz po Skarbie Państwa PHN ma to w gdzieś, takie jaja tylko w na GPW w Polsce, inne OFE i TFI też biernie patrzą jak gapy na polu, za co oni biorą kasę i po co GPW wydaje kasę podatników na takie analizy, a z drugiej strony dlaczego PHN nie sprzedaje teraz działek i nieruchomości, jak mamy boom nawet tych niepotrzebnych, i nie skupia się na tych najbardziej perspektywicznych, zaciągając kredyty.
Strategia dla PHN, sprzedawać działki i nieruchomości te mało istotne, z wadami prawnymi i skupiać się na tych perspektywicznych, bo czas płynie, zasada Pareta 80/20.
Spółka podobnie jak partia rzadzaca liczyła na wieczną hosse..nistety kredyty trzeba spłacac..jakies podstawione jaski ratuja kurs za wszelka cene bo na razie jeszcze nie ma paniki i da sie poaroma tysacami zatamowac krwotok. Pomimo ze uwazam ze spółka na tle innych z giełdy radzi sobie naprawde dobrze wyprzedaje ja juz od czerwca bo mi sie jednak wydaje ze idzie globalna korekta i przetrzepie pory konkretnie..a szczególnie tym co im sie wydawało ze kazdy na giełdzie moze grać mieć mieszkanie i 60 calowy tv...........nie za swoje..
Wyniki za 3 i 4 Q będą lepsze według mnie niż w zeszłym roku, bo przy takim rynku, tylko niemota wykręciłby gorsze, a ktoś usilnie przed nimi zaniża kurs, widocznie szykuje się przerzut akcji między znajomymi, trzeba obserwować obroty.
Trzeba Zarząd z PiSu zmobilizować, jak mamy gonić Niemcy, w sumie biorą średnio po 28000 złotych na miesiąc, więc oni już Niemcy dogonili;). Oczekuję wyników na miarę tych zarobków przy wzrostowym rynku, bo niemocie płacić 28000 złotych, to skrajna niegospodarność, trzeba to będzie zgłosić panu Premierowi, jakich ma ludzi w zarządzie PHNu i że dogonienie Niemiec z takimi zarządzającymi to bajka, ale myślę że będzie to niepotrzebne, zyski będą konkretne i trzeba będzie kupić im bombonierkę;), czas pokaże.