• Tak było, nie zmyślam Autor: ~Gallileo [188.147.39.*]
    Podobno przed siedzibą BOŚ-ia ustawiają się masowe grupy akcjonariuszy Wikany próbujących sprzedać spółce swoje akcje w mega atrajcyjnej cenie 1,00zł za sztukę. Prawie doszło do zamieszek. Na miejsce musiał przyjechać Prezes Kwaśniewski i uspakajać ludzi zapewniając, że każdy chętny zdąży sprzedać przed końcem terminu, a jak nie zdąży to Prezes osobiście odkupi od nich ich akcje płacąć podwójnie. Tak słyszałem...., nie zmyślam.

link

• Re: Tak było, nie zmyślam Autor: ~Gregor [83.7.16.*]
    Jasne..;)))))))))))))))))))))))))))))))))))))) ;)
  • Re: Tak było, nie zmyślam Autor: ~Gallieo [37.30.25.*]
    Serio... podobno nawet jedna kobieta zemdlała... przeciez bym nie zmyślał, nic w tym zresztą dziwnego, skoro oferta jest tak korzystna
  • Re: Tak było, nie zmyślam Autor: ~Gallileo [37.30.25.*]
    Sam bym oddał... ale mi sumienie nie pozwala wykorzystywac dobrduszność prezesa i dorabiać się na tak zawyżonych cenach
  • Re: Tak było, nie zmyślam Autor: ~robertot [31.182.130.*]
    Potwierdzone info. Sam dzisiaj stałem o głodzie i chłodzie w strugach deszcze żeby sprzedać swój pakiet w tak korzystnej cenie. Niestety nie udało się. Rozsierdzone hordy akcjonariuszy dosłownie wyrywały sobie z rąk maklera przyjmującego zapisy.

A tak zupełnie na serio. Ten buy back za 1 PLN to oni chyba sobie dla żartów wystawili. Nie potrafię sobie wyobrazić jaki wirtuoz oddałby po 1 PLN podczas gdy od oublikacji infa cena nawet na chwilę nie spadła poniżej 1 PLN (no dobra, może to ustawka pod resztę, którą posiada fundusz). Niemniej jednak czuję, że na tym żart się nie skończy i po 9 października ogłoszą skup po 1,1 PLN albo po 1,2 PLN. I tak pewnie przez kilka miesięcy stopniowo podbijając cenę. Muszę powiedzieć, że nie doceniałem poczucia humoru włodarzy naszej spółeczki ;)
  • Re: Tak było, nie zmyślam Autor: ~Gallileo [37.30.25.*]
    Ale jakie zarty? To bardzo powazny watek jest. A o tym maklerze tez slyszalem podobno doznal uszczerbku na zdrowiu i czeka go długa rekonwalescencja , no ale Pan Buchajski czujac zreszta w pewnym sensie uzasadnione wyrzuty sumienia bo to jego gest do spolki z prezesem doprowadzil do takiej sytuacji zobowiazal sie pokryc Z WLASNEJ KIESZENI koszty rehabilitacji. Nie uczą się jednak na błędach i nie wyciagąją wniosków, bo chodzą słuchy, że kolejne wezwanie będzie po jeszcze atrakcyjniejszej cenie. Osobiście obstawiam 1,20, Pisząc to az mi się w głowie zakreciło.
  • Re: Tak było, nie zmyślam Autor: ~Oxfordczyk [37.47.16.*]
    Masz rację z tym podnoszeniem ceny. Ale wątpię aby im się udało cokolwiek skupić. Przyzwyczailiśmy się do takich zagrywek. Jakby od razu dali np. 1.3 to miałbym zagwozdkę. A teraz to niech mnie wykupi o ile będzie w stanie.
  • Re: Tak było, nie zmyślam Autor: ~Gallileo [193.102.79.*]
    Mam podobne zdanie... dali by od razu 1,50 i wiele osób oddałaby widząc (być może nierealną) szanse na zarobek i odkupienie po 1,15. Natomiast u nich po raz kolejny od zdrowego rozsądku I logiki silniejsza okazała się chciwość… no cóż, czekamy na rozwój sytuacji.
  • Re: Tak było, nie zmyślam Autor: ~Gallileo [193.102.79.*]
    nierealną w sensie na odkupienie, bo byc moze kurs by wystrzelił troche w górę
  • Re: Tak było, nie zmyślam Autor: ~Gallileo [188.147.102.*]
    Jest coś na rzeczy. Unikatowe zdjęcie pierwszej partii skupionych akcji, która opuszcza Warszawę i jest w drodze do siedziby spółki przy ulicy Cisowej w Lublinie, koloryzowane

na zdjęciu z lewej strony uwieczniono tez trojkę szczesliwcow, którym udało się zapisać i sprzedac swoje akcje

link

[x]
WIKANA -1,23% 8,00 2025-10-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.