"Facebook said on Friday that it had suspended tens of thousands of apps for improperly sucking up users’ personal information and other transgressions, a tacit admission that the scale of its data privacy issues was far larger than it had previously acknowledged."
Obawiam sie, ze jest juz pozamiatane. Oczywiscie zaraz B24 pokaze wyniki ktore beda dobre, bo przed afera, potem Michal wrzuci jakies zdjecia i filmiki, bedzie milo, sympatycznie, ale za pare miesiecy sie okaze, ze zostalismy z reka w nocniku. Ja sprzedaje po 29 jak tylko bedzie okazja, a mam tego troche, na fajne auto sie uzbiera.
Czy był jakiś komunikat Zarządu odnośnie całej sytuacji czy tylko filmik na youtube, który mówi, że biznes z facebooka stanowi kilka procent i jest minimalny... Czy podjęte są jakieś działania? Jest najniższy w historii kurs. Dzisiaj pojawił się za to wywiad na linkedin, ale brak odniesienia do bieżącej sytuacji
Na dziś B24 nie monitoruje wzmianek z FB i insta - dwa głowne źródła zostały wyłączone. z powodu FB. twiiter i forma ok. także na ten moment jest pozamiatane. brak stanowiska zarzdu to jednoznaczne wskazanie ze nie ma dobrego pomysłu powiedzieć rynkowi.
Spółka spada z mojego radaru, na zawsze, niezależnie od tego czy ich FB odblokuje czy co tam się będzie działo. Skoro zaraz po zablokowaniu przez FB prezes znalazł szybciutko czas żeby przekazać że tak naprawdę nic się nie stało, to teraz mógłby łaskawie zaktualizować te informacje. Nie robi tego , a swoimi kanałami (pokrywającymi się z tym co wpisują userzy forum) wiem że jednak JEST widoczny wpływ na bieżącą działalność operacyjną. Wbrew temu co powiedział.
Dziwne .Gość schował głowę w piasek, a przecież 'sytuacja kryzysowa' , dla wielkiego eksperta od marketingu, to właśnie powinna być okazja do 'zachowania się jak trzeba' . Konferencja online, szczere odpowiedzi na pytania - i wtedy byłoby OK. Stracił okazję żeby zachować się przyzwoicie - jeżeli chodzi o mnie to drugiej szansy nie będzie
co do oceny zachowania prezesa - to co byś chciał żeby teraz zrobił? gdybyś czytał uważnie poprzednie wypowiedzi to wiedziałbyś że prezes powiedział że de facto do czasu załatwienia sprawy z fb i/lub wyraźnego topnięcia w publikowanych wynikach niczego nie powie... co jest zrozumiałe... w ramach sytuacji kryzysowej podjął decyzję o daniu głębokiego rabatu niezadowolonym klientom a teraz czeka na wyniki rozmów z fb...
domyślam się że po jego komunikacie nie sprzedałeś akcji i teraz masz do niego pretensję że bardziej dosadnie i bezpośrednio nie przekazał ci komunikatu że z pewnością wpływ na wynik będzie :) i zamiast sprzedać po 30 kilka teraz musiałeś sprzedać po 26 :)
'niczego nie powie, co jest zrozumiałe' - trochę się gubisz . Właśnie o to chodzi , że skoro tak prędziutko znalazł czas, żeby powiedzieć, że nie ma widocznego wpływu na bieżącą działalność (co rozumiem tez 'było zrozumiałe' ???) - to teraz, kiedy już nawet ja wiem , że MA wpływ na bieżącą działalność - to 'moralnym obowiązkiem' (wiem - ha ha ha...) byłoby nieco oświecić akcjonariuszy że cos się jednak zmieniło.
akcji nie mam, zastanawiałem się mocno nad zakupem po komunikacie p. Ciepłego.
Kryzys jest niewątpliwie. Prezes przyzwyczajony do ciągłych porad mentorowania ma teraz problem w odnalezieniem się w trudnej sytuacji pewnie. Ale jak obserwuje siłę jego charakteru, to na pewno ogarnie temat