• Ale... Autor: ~Gallileo [193.102.79.*]
    … ale dzisiaj obrót, pewnie wszyscy poleceieli do BOŚ-ia oddawać w skupie po na preferencyjnych warunkach
  • Re: Ale... Autor: ~Gallileo [193.102.79.*]
    Powiem szczerze ze spodziewalem się, ze moze byc kilka roznych poziomów, od 1,20 do moze nawet 2 zł, ale że bezczelnie zaczna od wartosci nawet ponizej wartosci giełdowej to sie nie spodziewałem, jestem pod wrazeniem, naprawdę
  • Re: Ale... Autor: ~Gallileo [188.146.237.*]
    Kojarzy ktoś jakikolwiek przypadek, że skup był poniżej wartości giełdowej?
  • Re: Ale... Autor: ~Kjeki [94.254.202.*]
    To jest temat psychologiczny i szukanie frajerów którzy oddadzą akcje, zresztą Buchajski zawsze drobnych miał za frajerów aż dziw bierze że dziś słup nie zbił ceny do 1zł wówczas cena skupu byłaby atrakcyjniejsza niż obecne 1,10:)
  • Re: Ale... Autor: ~nowynamastersie [46.174.208.*]
    Dnia 2019-09-20 o godz. 20:59 ~Kjeki napisał(a):
    > To jest temat psychologiczny i szukanie frajerów którzy oddadzą akcje, zresztą Buchajski zawsze drobnych miał za frajerów aż dziw bierze że dziś słup nie zbił ceny do 1zł wówczas cena skupu byłaby atrakcyjniejsza niż obecne 1,10:)

nic dodać nic ująć w trafności powyższej oceny sytuacji
  • Re: Ale... Autor: ~Gallileo [95.49.223.*]
    Psychologa psychologią, ale jest jakis szczyt bezczelności i punkt krytyczny, ktory zostal wlasnie przekroczony. Mam wrazenie, że taka pazernośc moze wywolac wrecz odwrotny skutek i ktos kto bylby chetny oddac np za 1,20 to sie z przekory zawezmie (chocby mial stracic) i nie odda w ogole widzac ze ktos taka ofertą mu w zasadzie pluje w twarz. Z drugiej strony czytajac niektore ostatnie komenatrze zaczynam wierzyc ze choc nieliczni to nieliczni to jednak jacys tacy frajerzy się faktycznie znajdą. Z drugiej strony zakladajac (hipotetycznie) ze beda chcieli wykorzystac na skup pelna pulę 2,5mln zł to kazda kupiona akcja po zlotowce podnosi kwotę na zakupy na wyzszych poziomach i srednią skupu z 1,53 w gore.Zobaczymy co przyniesie poczatek pazdziernika i wyniki tego skupu. Ciekaw jestem.
  • Re: Ale... Autor: ~Kjeki [94.254.202.*]
    Wcale nie jest powiedziane że chcą za wszelką cenę skupić za całą kwotę którą zakładali może się okazać że skupią tylko po skandaliczne niskiej cenie porównując do wk która wynosi 2,40 czyli pierwszy skup p 1zł drugi po 1,20 ile się uda odebrać od frajerów to ok i koniec zabawy że skupowaniem
    No pewności nie ma, z drugiej strony to po co by uchwalali tak wysoką kwotę. Ja cały czas biorę pod uwagę że ten skup jest preludium przed wezwaniem i przymusowym wykupem i idąc tym tropem to zależaloby im na tym by skupić jak najwiecej
    Warto przypomnieć też że w uchwale o skupie (przy cenie około 1,13) zarząd twierdzil że niska cena a co za tym idzie niska kapitalizacja zaczyna być wręcz szkodliwa dla spółki. Rozumiem więc że intencją zarządu jest jej podniesienie.. i myślę że prędzej czy później tak się stanie.
  • Re: Ale... Autor: ~Kjeki [178.36.255.*]
    to co zarząd twierdzi to nie wiadomo:) wiadomo co pisze, wiec skoro twierdzi że cena jest niska a mimo to cena skupu jest jeszcze niższa, przecież to kpina, to jest robienie z drobnych większych baranów niż są, zarząd nie potrafi rzetelnie podać wyników finansowych, bo co chwile są korekty, ta wycena jest sumą tych wszystkich poczynań zarządów, prezesów i Buchajskiego
    Spokojnie... Nie sądzę że skończy się na tym jednym, mają jeszcze 8 miesięcy, będą kolejne. Na początku października będziemy wiedzieć wiecej w którą to może pójść strone
[x]
WIKANA -3,11% 7,80 2025-10-20 12:53:09
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.