Moim skromnym zdaniem Kęty traci ponieważ obserwujemy spowolnienie gospodarcze przynajmniej rynek pod to gra, spółki tego typu maja małe szanse na poprawę swoich wyników w tej fazie cyklu
Wlasnie tylko wszyscy wiemy ze bedzie spowolnienie - juz to widac na dax, jest zdyskontowane ale to jest spowolnienie tylko.. w tej chwili c/z, c/wk dywidendy wskazuja na to ze to jest atrakcyjan spolka, byla nawet atrakcyjna przed spadkami.. więc jakoś brakuje mi tutaj racjonalizmu, again - skoro rynek sie nie myli to chcialbym poznac przyczyny inne od tych które wszyscy od dawna wiedzą..
Inwestorzy indywidualni g.... mogą bo jest ich za mało (i z każdym rokiem jest mniej chętnych na tą ruletkę), OFE muszą sypać a brać nie ma komu. Bez zagranicy najlepsze co może być to stagnacja. I to się tyczy nie tylko tej spółki.
Podstawowy czynnik dołujący kurs Kęt to głupota. Kolejny, to strach niektórych białych kołnierzyków, z tym że oni sami nie wiedzą przed czym. Teraz się kupuje, nie sprzedaje. Ja dokupiłem i jestem spokojny :)