• INFO!!! Autor: ~Zdezorientowany [109.231.6.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Benefit-Systems-chce-skupic-do-63-2-tys-akcji-wlasnych-po-900-zl-za-sztuke-7736538.html

Co może oznaczać dla aktualnych akcjonariuszy?
  • Re: INFO!!! Autor: ~bartek [37.47.51.*]
    to oznafcza ze James Van Bergh sprzeda kolejne 30k acki jak poprzednio, to jest pod niego i nie czarujmy sie ze jest inaczej - poprostu co roku gosc spienieza ile sioe da pod spodem potwierdzenie

link
  • Re: INFO!!! Autor: ~Zdezorientowany [109.231.6.*]
    Dzięki. Czyli generalnie nas to ni ziębi ni grzeje.
  • Re: INFO!!! Autor: ~po [80.233.48.*]
    nie chcesz sprzedac za 900zl?
  • Re: INFO!!! Autor: ~Zdezorientowany [37.30.16.*]
    Jeszcze nie.
  • Re: INFO!!! Autor: ~po [80.233.48.*]
    czyli teraz jest promocja...
  • Re: INFO!!! Autor: ~zając [94.254.232.*]
    prawdopodobnie właściciel zgłosi dużą ilość i będzie redukcja 95%.
    Wiadomo kto zarobi,
  • Re: INFO!!! Autor: ~bartek [37.47.58.*]
    w przypadku BFT skup akcji to robienie akcjonariuszy mmniejszosciowych w bambuko - dywidenda bylaby sprawiedliwa.

Skup jest pod wlasciciela ktory regularnie sprzedaje co roku sprsedaje akcje za min 20mln pln....

• Re: INFO!!! Autor: ~BI [193.192.62.*]
    Pełna zgoda - wiadomo kto korzysta - większościowy, który odpowie i w zasadzie prawie "jako dywidenda" ląduje w 95% u niego.
  • Re: INFO!!! Autor: ~HiperBessaMCI [188.147.104.*]
    Dokładnie tak jest. Wyszedłem i zapraszam na Bloober ecc i Varsav będzie się działo
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [51.174.93.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: ~Rafał [83.26.250.*]
    Dobije to do 900? Skoki są duże ale dzisiaj na niskich obrotach...
  • Re: INFO!!! Autor: ~Okr [89.64.13.*]
    Kiedy bedzie wiadomo, jaka redukcja?
  • Re: INFO!!! Autor: ~900 [95.49.224.*]
    Ja mam 352 sztuki zablokowane w depozycie do sprzedania. Ciekawe czy wezma. W piatek deadline.
  • Re: INFO!!! Autor: ~Okr [37.47.12.*]
    Redukcja 98% :)
  • Re: INFO!!! Autor: ~on [195.164.160.*]
    Zapewne zaraz wyjdzie na jaw jakiś syf, od tygodnia akcje poblokowane do skupu po 900zł a tu ktoś tysiącami wali 20% niżej :) w przedziale 700-740 zł trochę to dziwne …
    Rozumiem, że redukcja, że coś tam ale jednak firma skupi około 3% swoich akcji. Po prostu jak zwykle na bananie duzi grają mali nie rozumieją i patrzą.

• Re: INFO!!! Autor: ~okr [94.75.96.*]
    kto tym właściwie handlował, jak 98% było poblokowane? :D
  • Re: INFO!!! Autor: ~amator [85.221.220.*]
    wystawiłem parę tysięcy szt i po redukcji odebrali ode mnie 150 szt. JvB wie co robi. Ma plan, przy okazji jak wystawia swoje akcje razem z tym drugim założycielem to wiadomo, że zaraz się pojawi raport że JvB odebrał na tym wezwaniu 30 mln.
    Nie ma co się napalać na szybki zarobek. Ale wiadomo, że biznes jest pomyślany na skalowanie za granicą i samograj i nic tylko rosnąć, przez kilka lat. A, że musimy być podpięci pod założyciela ( mocno wyznającego religię i pochodzenia żydowskiego) to znaczy, że on zarabia jako pierwszy. Na pewno gościa nie cieszy zarobek 30 mln jak jego wycena a ma około 50% spółki to na dzisiaj 1 mld zł. A znając zaradność takich poważnych biznesmenów z Izraela to wolałby mieć 2-3 mld zanim to sprzeda komuś dużemu. Nie po to też fundusze kupiły w tamtym roku po 1030 za 300 mln żeby teraz tracić. Zbiorą z rynku co się da poniżej 1000 zł, a potem okaże się, że wycena w 2021 jest 5 mld za spółkę.
    Tak to wygląda. Ale wiadomo, że na giełdzie można zarobić szybciej niż tutaj, dlatego niecierpliwi niech odejdą a reszta poczeka na liska chytruska.
  • Re: INFO!!! Autor: ~amator [85.221.220.*]
    ale sprzedać po 900 i odebrać po 716 sama przyjemnosc
  • Re: INFO!!! Autor: ~Huzbananem [31.0.47.*]
    Kombinacje i żenada, skup akcji a kurs w dół...
    W sumie pieniądze nie mają narodowości czy to nasz krajowy czy zagraniczny właściciel ale każdy identycznie pazerny.
    W sumie na bananowej ciężko oprzeć się pokusie z kursem można robić co się chce...
    My mali i tak wiernie ich wesprzemy.
  • Re: INFO!!! Autor: ~maybe [5.173.249.*]
    Tez jestem w szoku kursem. Wydawać by się mogło, że wreszcie odbije z boczniaka, a tu ani drgnie. Ale jest nowy raport, co o nim sądzicie?
  • Re: INFO!!! Autor: ~HiperBessaMCI [37.30.49.*]
    Grubszy zarobiły sprzedały po 900 to teraz sobie odkupią po 600-700 i za rok znów zrobią sobie skup oto cała prawda o beneficie
[x]
BENEFIT -1,09% 3 994,00 2026-05-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.