• Kiedy mocniejsze wybicie? Autor: ~sfera [94.254.152.*]
    Ktoś zasysa akcje poniżej 1 zł.
  • Re: Kiedy mocniejsze wybicie? Autor: ~John [205.201.55.*]
    Może za rok...
  • Re: Kiedy mocniejsze wybicie? Autor: ~Kostera [188.147.96.*]
    Jakieś argumenty? Ja uważam że ruch się pojawi po wynikach i drugiej transzy od inwestora+ kolejna pula dofinansowania. Czyli październik-listopad. Potem możemy liczyć na rajd świętego Mikołaja jakiego jeszcze tu nie było :)
  • Re: Kiedy mocniejsze wybicie? Autor: ~op [185.135.194.*]
    Dnia 2019-09-15 o godz. 14:30 ~Kostera napisał(a):
    > Jakieś argumenty? Ja uważam że ruch się pojawi po wynikach i drugiej transzy od inwestora+ kolejna pula dofinansowania. Czyli październik-listopad. Potem możemy liczyć na rajd świętego Mikołaja jakiego jeszcze tu nie było :)

Uważam że na tym etapie nie ma sensu zbyt mocno rozwadniać udziałów - wystarczy, że inwestor obejmie emisje za ok 2 mln zł. ( to już prawie nastąpiło ) do tego kolejna zaliczka 8 - 10 mln. i spokojnie można realizować projekt. Kolejna emisja na ok 3 mln zł. pod koniec przyszłego roku, ale to już po dużo wyższej cenie emisyjnej, odzwierciedlającej wartość spółki pod koniec realizacji projektu wg. mnie ok 6 zł. w tzw. "między czasie" może jakaś akwizycja i całość do branżowego taki pewnie mają plan a przynajmniej taki mieć powinni.
    Uważam, że jest to realne a jak Wy myślicie ?
    Osobna kwestia to to że ktoś bardzo potrzebuje środków i sprzedaje poniżej nominału nie są to Główni udziałowcy ponieważ ich stan posiadania się nie zmienił. Chodziły słuchy, że ABS sprzedaje bo ma problemy, dał komunikat o zejściu poniżej 10 % ale ostatnio ( maj 2019 ) podał kolejny komunikat o zwiększeniu udziałów od 11,12 % trudno się zorientować skąd taka labilność ?
     Free Float: 17.59% czyli ok 800 k akcji to nie jest znowu tak dużo z tego już pewnie ktoś trochę "zmagazynował" trzeba czekać i w miarę możliwości zbierać, ponieważ perspektywy teraz już są raczej optymistyczne, a ryzyko niewielkie i wraz z postępami w realizacji projektu maleje.

• Re: Kiedy mocniejsze wybicie? Autor: ~Kostera [37.30.36.*]
    Ciekawa analiza, myślę że sporo w niej trafnych założeń.

Niemniej myślę że ruch pojawi się już w tym roku a nie dopiero przyszłym
[x]
SFERANET 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.