• Państwo wszędzie będzie . Autor: ~Hutnik [185.19.119.*]
    Czy sądzicie że - jak śpiewała Ewa Bem - państwo jest lekiem na całe zło ??? Pokażcie mi zdrowa gospodarkę gdzie państwo produkuje rury. To powrót do podręcznikowej postaci socjalizmu notowanego na parkiecie. Toż to jakaś herezja ustrojowa. Większość na tym forum cieszy się z zaangażowania państwa w spółkę , jak karpie na Boże narodzenie . Pokażcie mi spółkę produkcyjna w zarządzie państwa która ma dobre wyniki ale nie ma monopolu i Nie dostaje kontraktów z wolnej ręki od państwa bądź kontrolowanych społek
  • Re: Państwo wszędzie będzie . Autor: ~podróżnik [83.31.141.*]

Odpowiedz sam sobie udzieliłeś swoimi zacofanymi tezami a pokaż mi chorą gospodarkę w którym państwo produkuje rury?
    Co do spółek państwowych jest ich tysiące na całym świecie na rynku krajowym poparz sobie na banki jaka jest gigantyczna konkurencja a jednak te z narodowym udziałem sobie coraz lepiej radzą.
    Pytanie dlaczego się "cieszą jak karpie na Boże narodzenie" bo dzięki temu ludzie nie stracili tu pieniędzy.
    ps. konsumencie lidla i wierny odbiorco tvn-u, Boże Narodzenie piszemy z dużej litery.
[x]
FERRUM 5,35% 4,12 2024-09-17 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.