• czemu fundy sprzedają Autor: ~słabiak [79.184.230.*]
    Niedawno ostrzegałem że telekomy czekają kosztowne przetargi na 5H, a potem wydawanie kasy na sprzęt do 5G oraz infrastrukturę.
    Masztów/anten do 5G będzie bez liku, jedna na 2-8 budynków.
    To są ogromne wydatki i dlatego fundy zmniejszają zaangażowanie.

Swoją drogą 5G jest niebezpieczną dla ludzi i przyrody technologią, nie powinniśmy się spieszyć i robić za króliki doświadczalne:

link 
    https://www.brusselstimes.com/brussels/55052/radiation-concerns-halt-brussels-5g-for-now/
  • Re: czemu fundy sprzedają Autor: ~Play [178.37.191.*]
    Najważniejsze pytanie kto kupuje. Są tez inne pytania. Np. Kto się kręci wokół 5g? Kto ma dużo pieniędzy na inwestycje? Kto nie musi się szybko rozliczać z zysku.
    Ja sobie odpowiedziałem i kupuje akcje. Jak będzie zobaczymy
  • Re: czemu fundy sprzedają Autor: ~Pejo [194.29.183.*]
    Masz rację, inwestycje będą duże, jednak 5G będzie wprowadzane stopniowo tam gdzie jest niezbędne.
    Druga sprawa to każdy postawiony maszt to zysk dla Playa bo uniezależniają się w ten sposób od roamingu krajowego.
    Zauważyłem w mojej okolicy i w sumie w całym kraju sporo nowych masztów z Playa, więc idzie ku dobremu. Konkurencja też musi ponieść koszty 5G więc ostatecznie ceny usług wzrosną i wszyscy to sfinansujemy.
  • Re: czemu fundy sprzedają Autor: ~Ricard216 [79.124.93.*]
    Musieli o tych pakietowkach informować? Czy chcieli. Bo nie mało spółek informuje. A że Playa czekają wydatki coś koło 80 mln w najbliższym czasie to chyba wszyscy wiedzieli. Ta informacja była zetelna a czy spodziewali się takiego zrywu... I kto wziął te akcje bo nie ci co sprzedali pakietowki. Raczej ci co je wzięli.... A to może oznaczać że cena pakieciarza nie jest 30.50 a 30. Przy wcześniejszej 33...to według prawa giełdowego wszystko w normie.
  • Re: czemu fundy sprzedają Autor: ~Pier [217.146.13.*]
    ja kupiłem dzis po 28 i już zarabiam i wiem że jutro sprzedam po 30 na koniec sesji tak jak czekałem z Bloberem do 64zł. kupując po 53 bo tam też po premierzez spekuła zadziała dołując specjalnie kurs dla wyleszczenia Takich akcji jest teraz sporo między innymi na JSW gdzie w miesiąc zdołowali o przeszło 40%
[x]
PLAY -0,36% 38,52 2020-12-18 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.