Wynik za II półrocze faktycznie wynosi ok. 500 mln zł, wynosi tylko 248 mln zł, gdyż prawie 300 mln zł zostały wydane na inwestycje. Raport potwierdza, że ten rok dla spółki może być rekordowy. Pozdrawiam
Jeszcze czekają nas rekompensaty za energię w 2020 roku za 2019 rok myślę że trochę tych pieniędzy tu wpadnie w następnym roku dodatkowo - zarząd napisał że będzie to kilka-dziesiąt milionów złotych.
Wewnętrzna - wartość fundamentalna oscyluje wokół 200 zł aczkolwiek że tyle jest to nie znaczy że zaraz tam dojdzie powiedzmy sobie szczerze mnie już 100 zł zadowala biorąc pod uwagę ciężką sytuację na GPW mieć kupiony spory pakiet takiej spółki jak Puławy która rośnie myślę że to fajne nie ma co zaraz oczekiwać nie wiadomo czego niech się rozwijają - a kurs z biegiem czasu sam będzie rósł do tego niech płacą to 30% w najbliższych latach dopóty nie powstanie elektrownia a później 40-50% reszta na rozwój i będę szczęśliwym akcjonariuszem. Co do zysku netto moje prognozy skoczyły do 450 mln zł w tym roku aczkolwiek jak sytuacja nam dopisze to może być i pół miliarda ale nie ma co stawiać tak optymistycznych prognoz lepiej realne.Odpowiem wam także na nurtujące was pewnie pytanie czy bym sprzedał gdyby kurs doszedł do tych 200 zł odpowiadam szybko Nie! a dlaczego Chemia nawozowa i ogólnie tym czym się nawet zajmuje cała grupa azoty to przyszłościowa branża - żywnościowa w tej branży jak spółka jest dobrze ułożona to są to bardzo dobre biznesy.