obserwuję ale nie wchodzę na razie, zbyt duże ryzyko wiecie że ARM po publikacjach prasowych przygotowuje się do kontroli w spółce? wg mnie to zanosi się na karę za brak zapasów obowiązkowych które banki przejęły URE na razie nie cofa koncesji bo czekają na ruch inwestora (Enerisu) ale Eneris to frajerzy, oni nic nie kumają, jeżeli onico dobrze to rozegra to wpakuje eneris w niezłe szambo...
Leciał w górę i dziś zapewne jeszcze bardziej poleci w górę :) ahh ten jazgot troli bez akcji bezcenny :) pamiętajcie kołek kręcić nie będziecie info o decyzji uokik na dniach , papieru malo a jest ciagle skupowany coraz wyżej i wyżej :))
Może tak a może nie. Ktoś tu dobrze pisał ze sytuacja jest zero jedynkowa i ja się z tym zgadzam. Albo dużo zarobimy albo stracimy cały kapitał. Chyba każdy zdaje sobie z tego sprawę
Yoggi przyrównać to można do ruletki czarne czerwone lecz tu nie dostaniemy 2 tyle tylko 10x tyle jak wypadnie na nasze i nie stracimy przy błędnym typowaniu, bo i tak predzej czy pozniej głowni akcjonariusze zrobią podbitkę jakies info by wyjść z papieru a maja go bardzo dużo i dyndają na hakach. Ja śpię spokojnie z moja 6,40 średnia a wręcz będę dokupować jeszcze.
Średnia mam niższa ale ja kupiłem niedawno, najdroższe zakupy były chyba po 5.80, najtańsze po 3.60 a najwiecej wzialem po 4.72 Średnio mam 4.78 wiec dzisiaj przez chwile było prawie 100% zysku. Ale przy tym ryzyku to żaden zysk, czekam dalej :)
A kto Ci będzie sprzedawał po 2 zł.Jak będzie sanacja to już będzie 20 zł i przejście na ciągłe i tylko góra. A jak będzie zgoda że Eneris przejmie Onico to za 50-70 zł będziesz kupował akcje.A dlaczego taka cena?
Stracilo koncesje OPZ - kary za brak zapasow nie bedzie, bo sie wypisali z systemu - nie prowdza importu wiec nie musza miec zapasu. Koncesja OPC na handel krajowy ich nie wymaga - brak zapasow nie jest podstawa do jej uchylenia.
Ok, masz rację. No wiec po co teraz Enerisowi spółka bez koncesji OPZ? Chcą kupić spółkę dla zwykłej OPC? I jeszcze ryzykować ze kupują spółkę z niewykonanym NCW w poprzednich latach. Ta spółka nie ma żadnej wartości oprócz terminala LPG w Gdyni, tylko ze długi przewyższają aktywa.
Moim zdaniem cała akcja z pismem do uokik jest zasłoną dymną, ma wywołać euforię wśród leszczy którzy będą kupować akcje licząc na ponadprzeciętne zyski, a duzi będą sypać przez pare tygodni aż wysypiaą wszystko i wtedy się okaże ze mimi zgody uokiku eneris zrezygnuje z przejęcia.
Leszcze oczywiście zostaną z papierem .... toaletowym
Czuje tydzien spadkow i powrot do 3 zl tu nievtak szybko sie to rozegra a z kazdym.miesiacem kurs bedzie coraz nozej i nizej lepiej sie pozbyc teraz akcji jak ja to robie
Poczytaj ustawę o zapasach interwencyjnych. Brak koncesji może pomóc w sporze z ARM ale na c nie znaczy. Zapasy utrzymuje się dłużej niż działalność. To drogi biznes te paliwa