Podejrzewam, że nie bez powodu zatrzymali się na 79,6% poprzednim razem żeby. Moim zdaniem mają z ukrytego też parę oczek tak więc nie wiele potrzebują żeby złapać poziom 90%+1
Dnia 2019-09-05 o godz. 08:01 ~Yorx napisał(a): > Podejrzewam, że nie bez powodu zatrzymali się na 79,6% poprzednim razem żeby. > Moim zdaniem mają z ukrytego też parę oczek tak więc nie wiele potrzebują żeby złapać poziom 90%+1
Aha, i 10% należy też do Orphee które raczej nie będzie się "opierać". Tak więc łącznie 89,6%. Myślę więc że nie będą potrzebować nikogo zgody tylko zrobią przymusowy.
do przymusu nie wystarczy muszą mieć 95%+1 (art. 418 k.s.h.) zakładając, że własne akcje spółka sprzeda po ustalonej cenie to brakuje mi do skupienia z rynku 2.087.650 akcji i dopiero będą mogli zrobić przymusowe
sprzedawać nie sprzedawać. w plecy jestem niestety - jak chyba kazdy na tej spólce.... tuora i spółka.... Jak myślicie jest szansa na wyższą cenę ? Nie wiem co robić szczerze powiedziawszy.
Dnia 2019-09-11 o godz. 14:54 ~Prezes napisał(a): > do przymusu nie wystarczy muszą mieć 95%+1 (art. 418 k.s.h.) zakładając, że własne akcje spółka sprzeda po ustalonej cenie to brakuje mi do skupienia z rynku 2.087.650 akcji i dopiero będą mogli zrobić przymusowe