• Inter raolt po 2025r Autor: ~axaa [188.146.228.*]
    Co po dacie odłaczenia się od systemu rosyjskiego będzie ze spółką?
    Co sądzą znawcy?
  • Re: Inter raolt po 2025r Autor: ~dario [78.8.203.*]
    do tego czasu jeszcze wypłacą kilka sowitych dywidend; nie wybiegaj aż tak daleko w przyszłość.
  • Re: Inter raolt po 2025r Autor: ~axaa [188.146.228.*]
    Nie należę do ludzi których perspektywa 3dni do przodu przerasta intelektualnie( nie jestem wyborcą pisowców):)))
    A niestety perspektywa odłączenia Litwy od sieci rosyjskiej odbije się negatywnie na wynikach spółki
    Wg. mnie jet to główny obecnie czynnik hamujący wzrost kursu spółki
  • Re: Inter raolt po 2025r Autor: ~majk [83.20.252.*]
    Tez sie tego obawiam. Nie jestem pewny czy mają plan B czy po prostu na razie doją ile wlezie a po 2025 zwyczajnie zwiną sie z rynku. Gdyby jednak mialo to w ten sposob sie skonczyc to licze na sowitą dywidende koncową bo sądząc po dotychczasowych wypłatach ta spolka jest zwyczajną dojną krową. Z drugiej strony wygląda troche tak, ze weszli na gielde po to, zeby budowac w naszym kraju marke wiec moze jednak jakis dalekosięzny plan jest?
  • Re: Inter raolt po 2025r Autor: ~Krzysiek [95.160.148.*]
    ja akurat jestem wyborcą PiSu, a jednak myślenie mi nie straszne. ;)
    pamiętajcie, ze spółka ma cały czas farme wiatrową, a samą energię sprzedaje rynkowo na giełdzie. należy pamietać również, ze rynkowo rosyjski prąd jest bezkonkurencyjny jeśli chodzi o cenę. poza tym do 2025 jeszcze długi czas i przy obecnym wzroście zapotrzebowania na energię to w dywidendzie weźmiemy ze 20 zł.
  • Re: Inter raolt po 2025r Autor: ~axaa [188.146.231.*]
    Wyborca pisu jest graczem giełdowym?EWENEMENT! Wyborcy pisu to z reguły wiocha i małomiasteczkowe niewykształciuchy.
    Ale.Ja nie twierdzę że spółka po 2025r zwinie działalność.To na pewno nie nastąpi/Ale handel energią ze żródeł innych niż rosyjskie (choć pewnie nie do końca zrezygnują z Rosji, jakiś margines zostanie)przynosić będzie mniejsze zyski/Ot co , i tu jest problem!
  • Re: Inter raolt po 2025r Autor: ~groźny_kamilek [94.229.215.*]
    Za takie obrażanie ludzi ja jako zwolennik Konfederacji wysyłałbym na Syberię.
  • Re: Inter raolt po 2025r Autor: ~axaa [188.146.231.*]
    Dnia 2019-09-05 o godz. 10:35 ~groźny_kamilek napisał(a):
    > Za takie obrażanie ludzi ja jako zwolennik Konfederacji wysyłałbym na Syberię.

To nie jest kolego Mikiego forum polityczne:)))
  • Re: Inter raolt po 2025r Autor: ~Krzysiek [95.160.148.*]
    Masz mylne wyobrażenie wyborców PiSu.
    Wracając do naszej spółki, batonik powoli jest rozbierany.
  • Re: Inter raolt po 2025r Autor: ~Gwiazda [82.135.12.*]
    Wysyłając na Syberię, niczym nie różnisz się od obrażającego i jeszcze dostałeś 6 lików ...to jest problem pisu i ich wyborców....i jak widać nas Polaków, także....
    A w temcie zgadzam się wyjątkowo z wyborcą pisu:) 25 zwrot 100% i będę właścicielem wiatraków....brzmi ok!
  • Re: Inter raolt po 2025r Autor: ~ONR [89.64.20.*]
    Największym sukcesem PO jest wmówienie wszystkim małomiasteczkowym i wiejskim przygłupom,że są elitą narodu. Co widać w poście powyżej.
  • Re: Inter raolt po 2025r Autor: ~fun [37.47.201.*]
    Co ma system (rozumiem że chodzi o BRELL-Białoruś -Rosja- Estonie-Łotwa-Litwa) z produkcją (elektrownia wiatrowa),dystrrybucją  (wszystko i tak muszą kupować na giełdzie ,nawet od siebie) czy importem i handlem? Polska jest teraz połączona z systemem europejskim a i tak zwiększyła zakupy kilkakrotnie  rok do roku Zyski i przychody IRL spadały przez 3 lata, będąc w BRELL-u,teraz rosną. Wcześniej straszono przejściem na ceny rynkowe energii z wiatru w 2020 r,a nikt nie zauważył że odpadnie amortyzacja koncesji i odsetki od kredytu bo spłacą do 0 za 3 kwartały. :)
  • Re: Inter raolt po 2025r Autor: ~ONR [89.64.20.*]
    To trochę jak z kolejami żelaznymi-czy inny rozstaw torów po sowieckiej stronie uniemożliwia wymianę handlową pomiędzy UE a Moskowią? Oczywiście ,że nie.
    Litwa,Łotwa i Estonia używają moskiewskiej szerokości torów kolejowych i teoretycznie też powinny przejść na europejską.
    UE za parę lat prawdopodobnie okaże się niewydolna w produkcji energii elektrycznej z powodów ideolo(ochrona klimatu,zielona energia itp) . Zostanie zmuszona do importu energii.
    Na tę chwilę bym się nie martwił.
  • Re: Inter raolt po 2025r Autor: ~js [95.175.3.*]
    Zgadza się,koncza splate kredytu w przyszłym roku wiec dojdzie do zysku 400 tys euro kwartalnie Tu trwa straszenie przyszloscia Oby kazda spolka była tak zdrowa i miała taka przyszlosc
  • Re: Inter raolt po 2025r Autor: ~dario [78.88.188.*]
    no to popisałeś się kolego gruntowną wiedzą ekonomiczną.....
[x]
INTERAOLT -17,57% 11,54 2022-03-16 17:00:23
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.