Wolałem dokupić teraz bo mam wolne środki. Za 2 tyg. kasa wroci mi na lokate. Wolalem nie ryzykowac bo przy tak niskim FF po wypłacie dywidendy może się podziać.
patrząc na brak obrotów po wypłacie dywidendy nasuwa się tu jeszcze jeden wniosek.... gdyż być może drobnica w ogóle już nie ma akcji (oprócz najwyżej kilku osób), a to co pokazują to jakieś jedynie sztuczne ruchy , Nie uwierzę że nikt nie dokupił choćby kilka kilo akcji z dywidendy... nikt ????
Ja jestem jednym z tej "drobnicy" i pewnie sprzedałbym przy niższym kursie bo jestem na plusie ale przy takich wynikach to poczekam na lepszą ofertę choćby kilka lat :-)
Drobnica to coś znaczącego do 5%.
Tu na tym forum widac jedynie robale po kilka lub kilkanaście tys. akcji co dywidendę jedynie na wódkę mogą przeznaczyć, a nie na zwiększenie udziałów ( lub zakup kilku papierów CDR lub JSW żeby tylko przy małej spekulacji i tylko czesciowo ńa ratę dobrej fury starczyło ) buachachacha xD
Ni chodzi o to żeby kogoś obrażać bo każdy kto ma jakąkolwiek akcję jest akcjonariuszem. Chodzi o to, że na forum są różni akcjonariusze i mali i średni i, być moźe, duzi. Dlatego też nie uważam, że należy umniejszać wagę któregokolwiek z merytorycznych postów na forum.