• Nowy serial Autor: ~ja [83.30.110.*]
    WoW, z profilu T.Bagińskiego, będzie nowy serial dla Netflixa, na podstawie prozy Dukaja.
  • Re: Nowy serial Autor: milof [85.89.180.*]
    The six-part series is written and created by Jason George (The Protector, Narcos), who serves as showrunner and executive producer. The executive producers also include Tomek Baginski (The Witcher, The Cathedral) and Jacek Dukaj, whose bestselling novel, The Old Axolotl, the series is based upon.

link 
  • Re: Nowy serial Autor: ~ja [83.30.110.*]
    Nie znalazłem nigdzie informacji o Platige, więc nie wiem czy jest to "prywatny" projekt Bagińskiego, czy PLI tez coś skapnie?
  • Re: Nowy serial Autor: ~Wiadereczko [31.0.42.*]
    Oficjalnie narazie nic nie mamy od spółki, ale że Bagiński jest udziałowcem platige i platige jest dostawcą Netflixa to wychodzi że 2+2=4
  • Re: Nowy serial Autor: ~Cinek [79.186.206.*]
    Bardzo dobra informacja, Tomek od jakiegoś czasu wspominał coś o współpracy z Dukajem, ale nie sądziłem, że to już jest taki zaawansowany projekt. Tomek będzie pełnił role executive producer'a czyli taka sama jak przy Wiedźminie + pewnie dojda zlecenia na efekty specjalne jak przy Wiedzminie. Na pewno przekroczy to 5% przychodów więc i będzie informacja niedługo.
  • Re: Nowy serial Autor: ~Jachu [194.242.62.*]
    Kupuj plotki ;p sprzedawaj fakty ;p
    Fajne info, oby faktycznie PLI skorzystało :)
  • Re: Nowy serial Autor: ~Mebel [78.131.236.*]
    Uwielbiam opowiadania Dukaja, świetne sci-fi, fajnie jakby ktoś nakręcił Perfekcyjną niedoskonałaość, albo z Krola Bólu: Aguerre w świecie.
  • Re: Nowy serial Autor: ~Dete [31.0.46.*]
    To prywata Tomka Ale kupujcie kupujcie niedługo pęknie balonik
  • Re: Nowy serial Autor: ~ja [83.30.110.*]
    A ty co, dalej bez akcji i marudzisz?
  • Re: Nowy serial Autor: ~fanpli [89.64.15.*]
    kiedyś, na jakimś walnym w rozmowie z tomkiem, usłyszałem coś takiego, że z reguły jakiś oddzielnych, osobistych projektów nie robi,
    wydaje się to zrozumiałe, bo jest sporym udziałowcem spółki
    oczywiście, naturalna wydaje się postprodukcja plus vfx dla serialu dal pli, szczególnie, że łapie się to do tego całego kulturotechu i ustawy o zachętach dla twórców z branży audiowizualnej!
    w końcu to polska proza, może pli skorzysta na podatku lub marży, a może będzie jakieś dofinansowanie?
    zobaczymy, pewnie teraz toczą się negocjacje i rozmowy, pojawią się konkrety, to może i pojawi się komunikat
    jeśli zakres prac będzie mniejszy niż te przysłowiowe 5% sprzedaży za poprzedni rok, to w ogóle może nie być komunikatu...
    bardzo świeża sprawa, a więc trudno powiedzieć
    w każdym razie się kręci, świetnych informacji coraz więcej, fajny cytat
    ''o nie pierwszy raz, gdy twórcy związani ze studiem Platige Image maczają palce przy „Śmierci aksolotla”. Firma we współpracy z Allegro stworzyła także oprawę wizualną pod premierę e-booka powieści, w tym serię grafik i spot wprowadzający w fabułę książki Dukaja.''
    warto przeczytać:
    https://www.spidersweb.pl/rozrywka/2019/09/03/kierunek-noc-jacek-dukaj-tomasz-baginski-netflix/
    ps> dla techników: 27, 5 ważna granica padła, teraz 30 zagościła i też została klepnięta!
    https://www.biznesradar.pl/analiza-techniczna-wskazniki/PLATIGE-IMAGE
  • Re: Nowy serial Autor: ~Dete [31.0.46.*]
    Tomek robi bez platige dukaja, był by opisany jako producent od platige to po pierwsze po drugie zapytajcie Tomka to wam napisze
  • Re: Nowy serial Autor: ~Jaś [91.236.137.*]
    Na horyzoncie nowy serial Netflixa na podstawie fragmentu powieści Jacka Dukaja z Tomek Baginski w roli producenta wykonawczego. Krótko rzecz ujmując - ''Kierunek: Noc''.
    A teraz głos niech zabierze sam Tomek:
    „Zajęło to prawie 20 lat, żeby zrobić kolejny projekt z Jackiem Dukajem, ale obiecuję, że będzie dobry. Tym razem bez Platige – ale „Wiedźmin” sam się nie zrobi i ten samolot
    musiał wylądować w Belgii’’
    Tomek, trzymamy kciuki za jeden i drugi!
    --------------------------------
    https://www.facebook.com/platigeimage

• Re: Nowy serial Autor: ~zxc [2.68.109.*]
    Właśnie miałem to wkleić... I znowu człowiek zawiedziony i rozczarowany.
    Wniosek jest prosty, Tomek rozdaje karty. Netflix jest jego, a nie Platige.

Zobaczymy na ile ta wiadomość wpłynie jutro na akcje.
  • Re: Nowy serial Autor: ~Wiadereczko [5.173.162.*]
    Jednak 2-2=0
  • Re: Nowy serial Autor: reggaer [87.207.84.*]
    Ludzie, pli nie ma tylu pracowników by jednocześnie takie dwa projekty prowadzić
  • Re: Nowy serial Autor: ~Dete [83.29.95.*]
    Tak jak wam pisałem!!
  • Re: Nowy serial Autor: ~Akuku [31.182.251.*]
    To wal jutro akcje pkc, aaah zapomniałem ty nie masz akcji a się produkujesz hahaha. Kurs rośnie od kilku dni intensywnie a od tygodni wzrósł kilkaset procent, to teraz po tej informacji wszystko szlak trafi, gdyby nie jakiś kooo tego nie wyszukal na portalu nikt by tego nie wiedział.
    Fajne czasy gdy spadek akcji poniżej 30 pln może być mega okazją
  • Re: Nowy serial Autor: ~Dete [83.29.95.*]
    Nic o mnie nie wiesz , Platige nie zasługuje żeby być wysoko wyceniane, wiesz czemu ? Bo traktuje inwestorów jak nie potrzebny balast.Nie dzieli się informacjami ,zamyka fajne projekty , zmieniają wszystko w ostatniej chwili wycofują się. Ja tu jestem bardzo długo i mam sporo akcji i będę tu jak ty sprzedaż i zapomnisz ... Myślicie że platige osiągnie sukces i da wam zarobić Ale tu będą ciągle cofki. Tak jak dzisiaj.
  • Re: Nowy serial Autor: ~Inwestor [37.47.171.*]
    Pięknie urosło. Zauważyłem że im mniej patrzę na kurs tym ładniej rośnie. Jedziemy na 80zl Panowie
    Śmiem twierdzić ze nie pod to wzrosty były
  • Re: Nowy serial Autor: ~Mebel [78.131.236.*]
    Bagiński to w ogóle nie ma zmysłu biznesowego. Nie musi cały Platige uczestniczyć, jak on jako właściciel jest producentem to powinien się przedstawiać jako Tomasz Bagiński z Platige Image i by wystarczyło. A on robi na boku, bezsensu.
  • Re: Nowy serial Autor: ~Jachu [194.242.62.*]
    Przynajmniej nie ma późniejszych rozczarowań, błędnych domysłów i sprawa jest jasna. Tak jak REAGGER pisał, podbitka raczej nie pod to była bo na kursie kosmetyczne zmiany.
  • Re: Nowy serial Autor: ~Reggaer [82.177.198.*]
    Zwróćcie uwagę jak tym razem są to spokojne wzrosty . Ani jednych wideł . TU jeszcze nie ma ulicy u mody na platige :) korektami będę się martwił jak 3 dni pod rząd będą widły przy plus 30 procent
  • Re: Nowy serial Autor: ~Pinki [31.182.251.*]
    Zgadza się, gawedz zawsze pakuję się na mega wzrostach i po super infie. Wtedy powinno zapalić się nam światełko alarmowe że trzeba uciekać. Teraz spokojny wzrost trochę urośnie, korekta itd.
[x]
PLATIGE -1,30% 11,35 2025-10-09 16:48:37
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.