• Syndyk Autor: ~Mq [83.68.80.*]
    Ile trzeba czekać złaz syndyk wszystko sprzeda ? Bo wiszą akcję że strata . A tak to by się stratę przynajmniej rozliczylo
  • Re: Syndyk Autor: ~AnalitykGPW [194.31.35.*]
    Ale co Ci da syndyk?
  • Re: Syndyk Autor: ~jas [46.250.168.*]
    Jak to jest. Czy GPW informuje ze w tym i wym dniu zdejmie akcje czy one któregos dnia znikaja z rachunku bez informacji?
  • Re: Syndyk Autor: ~Xxxx [87.197.108.*]
    Nic nie zdejmą, nic nie zniknie.
    Ja na koncie dalej mam wpisane akcje LEASCO a o spółce juz niewielu pamięta.
  • Re: Syndyk Autor: ~czes [91.121.89.*]
    a co tam jest do sprzedania? :D
  • Re: Syndyk Autor: ~Maruś [87.199.13.*]
    W jaki sposób mogę pozbyć się tych akcji w tym roku kalendarzowym? Chodzi mi oczywiście o zaksięgowanie straty na rachunku maklerskim celem obniżenia podatku.
  • Re: Syndyk Autor: ~Makler [95.160.159.*]
    Dnia 2019-10-21 o godz. 15:38 ~Maruś napisał(a):
    > W jaki sposób mogę pozbyć się tych akcji w tym roku kalendarzowym? Chodzi mi oczywiście o zaksięgowanie straty na rachunku maklerskim celem obniżenia podatku.

możesz mi sprzedać poza giełdą za symboliczna kwote. pisz na: gentleman (malpa) interia.pl
  • Re: Syndyk Autor: ~gajowy [88.156.134.*]
    a dlaczego kolega makler to chce kupić? czyzby w przyszlosci te akcje byly jeszcze cos warte?
  • Re: Syndyk Autor: heronek [83.31.164.*]
    A mi w ing wykazuje ze odsprzedałem akcje za 0 zł.
  • Re: Syndyk Autor: ~AnalitykGPW [194.31.35.*]
    Czyli zniknęły. Musisz sprzedać za min 1 gr by rozliczyć stratę. Nie za 0
  • Re: Syndyk Autor: ~heronek [37.47.20.*]
    Ale jak to zniknęły? Bez mojej wiedzy? A moze moja babcia miala na nie chęć.
    dziwne, ale mi na santanderze tez zniknęły !!! o co kaman ?
  • Re: Syndyk Autor: ~małyinwestor [37.30.4.*]
    Tez mi zniknęły z Santander. dzwoniłem tam a oni nie posiadają jeszcze historii z DB :-) Generalnie powiedziała, że nie przyjęli zawieszonych akcji i zwrócili je do emitenta. Dlatego zniknęły z rachunku.
    no ok, ale co z tym dalej? emitent odda pieniądze, czy odda akcje? coś jest nie tak.
  • Re: Syndyk Autor: ~nhr [89.64.36.*]
    wiadomo o co chodzi z tymi zniknietymi akcjami? tez ich nie mam w emaklerze, jutro zadzwonie do mbanku.
  • Re: Syndyk Autor: ertyy [93.105.177.*]
    Możecie się teraz głosić do syndyka po zbiorowy odcinek akcji. Jak się syndyk zlituje, to wam to wyda. I ew. sprzedać całość komuś za 1gr żeby móc chociaż rozliczyć stratę.
[x]
INDATA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.