Dzięki, wróciłem - takiej okazji nie mogłem przegapić ;)
Dobra cena na zakupy, ciekawe jak długo, według mnie już niedługo, zaraz będą kolejne wzrosty, raport sprzedażowy i kwartalny + połączenie oddziału zagranicznego z krajowym. Same dobre infa.
Zobowiązania są cały czas znikome (nie licząc tych obrotowych), a kasy spółka ma jak lodu więc proszę nie siać fermentu. Jedyny problem jaki tu ewentualnie widzę to Brexit bez umowy.
a co ma Brexit do tego? UK to tylko jakis tam mniejszy kawalek ich działalnosci, przewrotnie moze wcale nie byl rynkiem super dochodowym i po twardym brexit zmniejszy sie sprzedaz ale ogranicza rowniez koszty (czyt. zwolnienia personalne, nizsze wydatki na pozyskiwanie ruchu = nizsze koszty). Brexit bylby waznym czynnikiem gdyby to byl filar firmy
Brexit nie ma tutaj większego znaczenia, problem jest dużo prostszy niż mogłoby się zdawać - to nie jest spółka rangi orange czy kghm, gdzie każde info powoduje natychmiastową rekację inwestorów i zmianę kursu. Tutaj płynność jest bardzo mała, małe zainteresowanie inwestorów, toteż na zyski trzeba będzie poczekać aż to się zmieni - ja osobiście spodziewam się że dopiero na jesień tj październik lub listopad coś się w tej kwestii ruszy, bo wtedy ludzi zaczną kupować opony zimowe i może jakaś garstka ludzi się na to rzuci. A te wszystkie Brexity to niewiele mają wspólnego z tym co się dzieje z akcjami tej spółki. P.S. Podobnie miałem swego czasu z Wojasem, który też publikował świetne raporty a kurs ani drgnął, swoje odczekałem i ładnie zarobiłem.