• ciekawy artykuł Autor: tobik69 [78.9.188.*]
    W jednym krótkim artykule potwierdzone dwie słuszne teorie, że można mieć portfel z jedną spółką dobrze wyselekcjonowaną i nie warto nerwowych ruchów wykonywać bo się tylko na tym traci.

https://strefainwestorow.pl/artykuly/analizy/20190829/koncentrowanie-portfela-inwestycyjnego

• Re: ciekawy artykuł Autor: ~nocomments [79.185.174.*]
    jeśli się ją zna od podszewki i jeśli robi to ktoś, kto się na tym zna - ty jesteś szarym mieszkańcem bydgoskiego bloku i wiesz o spółce to, co przeczytasz w necie i na forum bankiera
  • Re: ciekawy artykuł Autor: tobik69 [78.9.188.*]
    Jakaś lepsza propozycja z pana strony na GPW?
    Zamiast CLN?

Poproszę o typa , dajesz, jak tak postponujesz mój wybór, to daj swój
  • Re: ciekawy artykuł Autor: ~nocomments [79.185.174.*]
    a czy ja mówię, ze to zła spółka? sam mam akcje, ale nigdy by mi nie przyszło stawiać wszystkiego na jedną kartę, zwłaszcza w biznes obarczony tak wielkim ryzykiem i można powiedzieć pionierski w Polsce.
  • Re: ciekawy artykuł Autor: tobik69 [78.9.188.*]
    OK;
    Każdy ma jakiś pomysł, każdy inne podejście, inne doświadczenie itp.

Widzisz ja z mojego punktu widzenia, dałem sobie lekko wmówić, że cały portfel w CLN to przesada i niemądre.
    Zdywersyfikowałem w OAT i Mabion.
    Na szczęście kupowałem OAT po 13-14 a wyszedłem po 17-18 i kupiłem CLN. Dziś jest po 10.
    Ale największą stratę i jedyną mam Na Mab, ale trzymam i czekam.

Ja po prostu nie widzę spółki na GPW (Pure przegapiłem) która ma wszystkie cechy CLN, mam na myśli szeroko rozumiany fundament.
    (Prezes, zyski, Salmex, brak kredytów, pipiline, Centrum CBR no i S-Ketamina:), dywidenda......

Prezes prowadzi bardzo fajnie spółkę, bo ta ma zyski z generyków, plus S-Ketamina jak pójdzie wszystko zgodnie z planem.
    A potem dalsi kandydaci na leki będą rozwijani.

Mój kolega wszedł za sporą kasę w CDR i mnie namawia a kurs cały czas idzie do góry.
    Każdy ma swój pomysł i niech tak zostanie:)

• Re: ciekawy artykuł Autor: ~nocomments [31.0.36.*]
    Ale z tego, że postawiłeś na zle spółki nie wynika to, że dywersyfikacja jest zla tylko to, że postawiłeś na złe (być może) spółki.

Nie widzisz innych spółek na gpw poza Celonem? To sądzę jednak, że nie zrobiles żadnego researchu. Dobrych fundamentalnie spółek z dobrymi perspektywami jest masa. Stawiać na jedna spolke można wtedy kiedy zna się biznes samemu - osobiście. To co Ty i my wszyscy wiemy to to co nam sie prezentuje. Na razie wszystko wyglada cacy, ale ileż było takich sytuacji, gdzie świetnie zapowiadająca się spolka kończyła na dnie?
    Ale nic mi do tego - bierz kredyty, kupuj ile wlezie - byc może będziesz milionerem. Albo bezdomnym.
  • Re: ciekawy artykuł Autor: tobik69 [159.205.144.*]
    Ok;

Bezdomnymi to mogą co najwyżej zostać ludzie biorący na 30 lat kredyt na mieszkanie za parę stów jak stracą pracę a nie ja co sobie biorę 10-15K z karty, co jest zaledwie promilem (dokładnie 10%) mojej inwestycji na GPW i spłacę to w parę miesięcy:)

• Re: ciekawy artykuł Autor: ~Solejuk [217.70.49.*]
    Autor: tobik69 [78.9.188.*] 2019-08-29 15:37
    Jakaś lepsza propozycja z pana strony na GPW?
    Zamiast CLN? 

Poproszę o typa , dajesz, jak tak postponujesz mój wybór, to daj swój

Daje dwa typy oprócz CLN

TEN , PLW

ale nie naganiam .
  • Re: ciekawy artykuł Autor: tobik69 [159.205.144.*]
    Spoko ja też nie naganiam:)

PLW Ryszard1 mi polecał ponad rok temu jak było po 70:))
    Miał rację:)
    Też trochę zarobiłem przed Agony

pozdrawiam
  • Re: ciekawy artykuł Autor: ~thommat [37.47.44.*]
    TEN fajnie idzie, a problemem plw jest mały ff, Fundy nie mogą zebrać akcji i nie ma chętnych do pompowania. Takie 11bit napompowane, po wynikach marnych ledwo drgnie.. a plw kiszenie. Ja za to polecam scp, można po korzystniejszej cenie kupić niż była, a może i jeszcze lepsza będzie
  • Re: ciekawy artykuł Autor: ~Xx [79.185.178.*]
    TEN to spółka jednej banalnej gry która jakims cudem.nadal sie sprzedaje. To nie kest porzadna firma
  • Re: ciekawy artykuł Autor: ~Solejuk [217.70.49.*]
    Skoro w ciągu jednego roku kurs rośnie o 200 % to musi być to bardzo porządna spółka.
    Ja jestem zadowolony, nie narzekam i nie biadolę .

Było kupić w ofercie po 46 zł to nie był byś teraz tak sfrustrowany.
  • Re: ciekawy artykuł Autor: ~as [109.196.88.*]
    coś się zaczyna ?
[x]
CLNPHARMA 0,00% 21,25 2026-05-04 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.