CLN prowadzi tylko dwa projekty biotechnologiczne:FAIND wczesna faza( research) i CHO faza przedkliniczna. Wszystkie najbardziej zaawansowane projekty to molekuły. CLN jest firmą farmaceutyczną mającą zysk netto za 2018 -29mln 697 tyś. Farmacja jest klasyczną spółką defensywna na ewentualne osłabienie koniunktury gospodarczej Przy pozytywnym scenariuszu dla Esketaminy (zakończenie II fazy klinicznej i podpisanie umowy) ewentualne osłabienie gospodarcze nie będzie miało większego znaczenia w dynamicznym ruchu cen akcji na północ. Do pozostałych projektów będących mieć znaczenie dla rozwoju CLN za rok,dwa ,trzy...odsyłam na stronę spółki.
To policz sobie kochany, jaka powinna być cena tych akcji uzwględniając ich obecny zysk i przestań pleść bzdury, że kryzys nie ominie Celinki. To jest spółka, której cena jest wywindowana w oczekiwaniu na pozytywny rozwój badań, a nie dlatego, że wykazuje progresję wyników. W razie większej bessy/krachu biotech pójdzie na dno a Celon z nim - bez dwóch zdań.
Czy wszyscy pamiętają o umowie opiewającej na około miliard złotych po 2 fazie badań klinicznych? Jak skończą tą fazę to kurs może wzrosnąć nawet trzykrotnie w zależności od tego na jakich warunkach będzie podpisana umowa
Prezes mówił, że najbardziej prawdopodobny scenariusz, przynajmniej tak chcą wstępnie zrobić, żeby znaleźć dwóch partnerów i podpisać dwie umowy, jedną na EU, drugą na świat.
To sprzedaj i przestań się męczyć już tym kryzysem co go nie ma, może ci ulży trochę. Bedzie kryzys to się kupi po 20PLN. Ja nie widzę tutaj żadnego problemu do rozwijania i roztrząsania. Uwolnij swój mózg od negatywnego myślenia i swój portfel od "złych" akcji i przestań miauczeć Chętnie odkupię..... i się spiesz bo sprzedasz po 40 a jutro będzie 35 Łola Boga:))))
Konwersja krzywej obligacji słyszałeś ? Weźmiesz, odpowiedzialność za swoje nagananie ? Powiedz na forum,że to tylko twoje bezpodstawne życzenia jeżeli chodzi o wzrosty !! Chyba,że masz asa w rękawie :))))
Naganiacze na spadki wpadli w szał.Żadnej paniki na kursie nie ma.Jeżeli o mnie chodzi chwilowy spadek jest mi nawet na ręke.Zrobie z tego użytek. Bardziej drażni mnie nachalne ,pozbawione argumentów,nie logiczne i nie racjonalne naganianie na spadki.