• No nie!!!!! Kolejna spółka z gamedev? Nie da się czegoś innego?..... Autor: ~dr_wezol [37.47.187.*]
    Liczyłem, że do Genergy (teraz już Cztery Pory Roku) wejdzie FSR ze swoją spółką Silver Management i zaczną inwestowac na polu condohoteli i domów opieki nad seniorami. Ale:
    1. Właśnie pojawił się wywiad z Mateuszem Wcześniakiem, który przejął cały FSR ( wczesniej mieli go na spółę z Marcinem Zaleńskiem) i twierdzi, że teraz i on sam i cały FSR bawi się tylko w gry.

2. No to szukamy , co dalej kolega Zaleński. I co znajdujemy?
    Kolega Marcin Zaleński zamienił pod koniec czerwca spółkę Trzy Wyspy (działała w branży hotelarskiej ) w spółkę IMAGE POWER, która zajmie się gamedev.
    Do działalności wpisali sobie:
    58 21 Z DZIAŁALNOŚĆ WYDAWNICZA W ZAKRESIE GIER KOMPUTEROWYCH 
    Ale to jeszcze nic!!!!
    Bo kogo mamy w składzie władz tego nowego rekina na polu gamedev? Ano Radosława Jendrzejczaka, czyli ni mniej nie więcej niedawno mianowanego NASZEGO PREZESA GENERGY i Roberta Zołędziewskiego, czyli nowo powołanego członka rady nadzorczej Genergy.:
    https://www.imsig.pl/pozycja/2019/127/KRS/531362,IMAGE_POWER_SP%C3%93%C5%81KA_AKCYJNA
  • Re: No nie!!!!! Kolejna spółka z gamedev? Nie da się czegoś innego?..... Autor: ~dr_wezol [37.47.187.*]
    Myślę Zdzichu, że może być, iz kolejny raz przezyjemy to samo: spółka jeszcze nic nie zrobiła w zakresie deklarowanej dotąd działalności i już zmieni branżę.

Pewnie jest wielu takich, którzy się ucieszą, że oto mają być może akcje growego dewelopera po 5 groszy. Ale ja tam specjalnie sie nie ucieszę, jesli okaże się, że to prawda. Ja rozumiem , że takie czasy i gamedeving daje możliwości (chocby dotacje państwowe a jedna dobra gra może ustawic spółkę na lata), ale przyrost spółek na giełdzie w tej branzy przypomina wzrosty liczby deweloperów budowalnych swego czasu.... Oczywiście, byli tacy jak Gant na którym można było cudownie zarobić, ale wpadki też były- jak w każdym biznesie zresztą.
    Cóż - liczyłem, że Genergy zmienione ostatnio w Cztery Pory Roku zajmie się tym, czym jeszcze nikt na giełdzie się nie zajmował - starymi dziadkami za duże pieniądze. Okazuje się, że może jesteśmy Zdzichu akcjonariuszami przyszłego growego dewelopera.

Czy Image Power wejdzie w skórę Genergy i zajmie jej miejsce na giełdzie? Nie wiem, ale ta zwłoka, która nas już trochę znudziła, może wynikać właśnie z tego, że chłopaki, choć zamierzali bawić się w domy dla seniorów, nagle zmienili zdanie i będą robić gry.

[x]
GENERGY 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.