Probuje policzyc ile w zwiazku z dzisiejszym komunikatem pojawi sie w zyskach PGE. Moze ktos z was juz to zrobil:
- mamy wzrost ceny 181 na 231 zalozmy 30%
- w 1q 9,5 przychodu z czego 5,4 to obrot jesli dobrze rozumiem tylko tego segmentu beda dotyczyly rekompensaty
- nie wiem jaki % z 5,4 to duze przedsiebiorstwa jesli polowa to na rekompensatch byloby jakies 600 mln w q ale to raczej za duzo
Ok policzylem sobie wychodzi mi ze za pierwszy kwartal mozna liczyc na max 160 mln doplat
5,4 * 0,1 * 0,3
Bez ruszenia cen dla gospodarstw domowych wiele sie nie zmieni ( bo na trwaly spadek CO2) nie ma co liczyc - czyli dokladamy do kupna kolejnych glosow tym razem sponsorujemy program 500 prad
Dnia 2019-08-26 o godz. 18:34 ~Paluch napisał(a): > Ok policzylem sobie wychodzi mi ze za pierwszy kwartal mozna liczyc na max 160 mln doplat > > 5,4 * 0,1 * 0,3 > > Bez ruszenia cen dla gospodarstw domowych wiele sie nie zmieni ( bo na trwaly spadek CO2) nie ma co liczyc - czyli dokladamy do kupna kolejnych glosow tym razem sponsorujemy program 500 prad
160 mln.....Jak podawali w niezależnych mediach, dokładnie taką kwotę dostał z budżetu ojciec dyrektor