Jaki cwany lis ten nasz prezio. Pogorszył wyniki finansowe ,żeby mógł okraść akcjonariuszy dzięki , którym wypłynął na szersze wody. Nie dokońca wierzyłem niejakiemu "Tak" ,że to szachraj bez skrupułów, ale jednak ma rację. I trzymajcie się akcjonariusze Mirbudu jak zakończy sprawę z JHM weźmie się za was przy czynnej pomocy ING.
Właśnie o tym mówię. Pogorszył na dzień dzisiejszy, bo przy podawaniu wyników za 3 kwartał sprawa wykupu i wycofaniu spółki z giełdy, oczywiście oprócz akcji prezia, będzie zakończona.
Jak podniesie cenę do 2,55 tj. na tyle po ile on i Mirbud kupowali akcje 5 lat temu to kupi te brakujące akcje. Bo swoich na pewno nie sprzeda nawet po 3 zł.
Ta cena nie jest wzięta z sufitu. To jest cena po jakiej Mirgos i mirbud obejmowali akcje podczas ostatniej emisji. Ja wiem ,że akcje przez 5 lat od tego czasu są dużo więcej warte. Ale to jest cena minimalna po której wielu skusi się na odpowiedź na skup. A poza tym to jest cena przy której sąd będzie miał mniej argumentów do jej podważenia. I to na tyle. Jeszcze raz podkreślam , to jest cena minimalna nie moja.
Przestań pisać bzdury. Ostatnia cena objęcia obejmuje okres 12 m-cy. Dobrze o tym wiesz, ale rola podwójnego agenta jest zupełnie inna. 2,55 jest nierealna dla ściągnięcia spółki.
Jesteś chyba trollem. Pisać bzdury to piszesz ty niepoparte żadnymi argumentami. Ja tez chciałbym żeby dał 10 zł , ale ja piszę o cenie realnej ( nie sprawiedliwej), a ty o cenie wyjętej z sufitu. Nie będę z tobą dyskutował bo nie masz akcji tylko mącisz celowo.
Żadnymi argumentami?. Emisja 7,50 zł , wzrost kapitału własnego ponad 200 mln zł, to nie są argumenty? Frajerów to szukajcie na festynie w Skierniewicach.
7,50 to cena emisyjna , później rozwodniona poprzez emisje akcji po 2,55. Jeżeli będzie skup po 2,55 to sprzedaję . Szkoda moich nerwów z oszustem. A ty jeżeli masz wogóle jakieś akcje to rób co chcesz. Ja mam 40 tys i kupowałem po 0,51 przed scaleniem tj 2,55 po scaleniu. Po 5 latach powinienem uwzględniając odsetki takie jak w obligacjach dostać po 3 zł. Ale niech będę stratny, sprzedam szulerowi po 2,55 po tyle ile kupowałem. Teraz napisz ty tylko prawdę po ile kupowałeś i ile masz akcji. Nie pisz ile chciałbyś dostać tylko po ile kupowałeś tylko prawdę bo ja piszę prawdę.
Taka postawa nakręca jak to nazwałeś oszustów. Przedmiotem odkupu są akcje emitowane wyłącznie po 7,50 zł , ponieważ akcje z rozwodnienia trafiły do Mirbudu i JM. Sprzedasz po ile będziesz chciał, ale nie musisz tego ogłaszać publicznie. Dla mnie to możesz nawet przekazać ten pakiet jako darowiznę - Mirbud chyba to przyjmie.
"W pierwszym półroczu 2019 roku Grupa Kapitałowa odnotowała istotny spadek przychodów ze sprzedaży w stosunku do porównywalnego okresu poprzedniego roku. Spadek o 41,7% przychodów ze sprzedaży jest głównie efektem niższej sprzedaży gotowych mieszkań (przy jednocześnie intensywnej przedsprzedaży mieszkań w realizowanych inwestycjach, co zostanie ujęte w sprawozdaniu finansowym przyszłych okresów, po oddaniu inwestycji do użytkowania)."
Czyli Jórek przesunął zyski do następnych kwartałów.
Dnia 2019-08-21 o godz. 16:44 markos28mr napisał(a): > Właśnie o tym pisałem , że zrobił tak celowo żeby zaniżyć wyniki za 1 półrocze.
Dnia 2019-08-08 o godz. 20:40 markos28mr napisał(a): > Chyba nie myślisz , że Mirgos sprzeda akcje JHM po 1,60 jak wcześniej płacił po 2,55. On planuje co innego, a co to opisałem na forum JHM. Kto chce się dowiedzieć niech sobie poczyta tam.
Tylko zobacz, jak Twoje wpisy mają się do rzeczywistości. Jesteś po prosu bajarzem ludowym.