Skoro społeczka z akcjonariatem tak gra to może akcjonariat powinien trochę pograć że spoleczka i zarządem. Dla znawców czy jest możliwe ponowne zwołanie WZA i poniwne glodowanie nt. dywidendy na poziomie na jakim nam wystarczy? Jaki to problem dzisiaj powołać porozumienie które potrzebuje ok 20% żeby bylo bezpiecznie i głosować co się chce chyba że są poustawiani na słupach ale to tak do walnego musieliby coś wywinac. 20% to jakieś 800 k. Tj pewnie z 10 osób. Ktoś się z nas śmieje. Posmiejmy się z kogoś. Co o tym myślicie? Powiem szczerze takie porozumienie to nie filozofia. Tu jest mało akcji więc Jeszce lepiej.
Ale kasa poszła na zapasy. Tam jest zysk chociażby z poprzedniego kwartalu. Może jak się przestrasza zaczną chociaż z nami gadać. A nie mają wszystkich gdzieś. Czy ktoś jest zainteresowany?
z zapasu też można płacić dywidendę, trzeba ściągnać zapas zanim zarzad kupi jakąś nieruchomość pięciokrotnie przecenioną w górę, albo jeszcze gorzej samochody dla zarządu, NWZA w takiej sytuacji to czywistość , za chwilę firma będzie warta mniej niż kapitał zapasowy i ktoś zagra na przejęcie, skasuje kapitał i puści firmę wolno. Widzę kilku chętnych
Dokładnie tak. Tutaj jest oficjalnie tylko 15% udziałowiec i drugi 5%. Wychodzi że jest 80% FF jeżeli tak faktycznie jest to uzbieranie do porozumienia minimum 20% nie powinno być problemu. Im więcej nas jednak tym lepiej zawsze koszty są dzielone. Proszę pisac czy ktoś jest chętny
Czy ktoś ma jakieś pomysły na zorganizowanie się? Ja już w 1 porozumieniu jestem ale tam mieliśmy konkretnego przewodnika. Ogarniał to wszystko cała procedura i zbierał ludzi do kupy a to same chęci nie wystarcza. Pozatym narazie wstępnie chętnych na 8%. Czekamy dalej. Przecież mamy 80% FF tak czy nie? Pytanie raczej do zarządu bo może te 80% jest gdzieś ukryte?
Dnia 2019-08-21 o godz. 21:32 ~Znudzony napisał(a): > Czy ktoś ma jakieś pomysły na zorganizowanie się? Ja już w 1 porozumieniu jestem ale tam mieliśmy konkretnego przewodnika. Ogarniał to wszystko cała procedura i zbierał ludzi do kupy a to same chęci nie wystarcza. Pozatym narazie wstępnie chętnych na 8%. Czekamy dalej. Przecież mamy 80% FF tak czy nie? Pytanie raczej do zarządu bo może te 80% jest gdzieś ukryte?
ja mam 25 tys akcji i mogę wszystko zorganizować ale dopiero jak zbierze się 20% akcji.
Z podpisów i deklaracji pod postem INICJATYWA jest prawie 17%. Jest jeszcze jeden kolega który ma niecałe 5% i zadeklarował się że jest chętny. W takim układzie mamy ok 21%. Czy Twoja oferta zorganizowania porozumienia jest aktualna? Myślę że jak już będzie porozumienie to kolejni też dojdą. Co Ty na to prokuratorze ?
Ni to mamy jakieś niecałe 16% hehehe więcej niż główny akcjonariusz ale wiadomo. Czekamy dalej . Coś z tego zrobimy. Nie po to każdy z nas gdzieś zarabia żeby oddawać za darmo kasę frajerom . Czekamy dalej
Moim zdaniem lepiej poczekać aż kolejni się będą deklarować. Pozatym jacy Wy? Kto wyłoży 50 tyś? Pozatym dobrniemy do 20% i się skumamy to nas to nie będzie nic kosztować. Jeżeli dokupimy ileś a np Pan Dzietczenia nagle zwiększy swój udział do 25% ? Pozatym ktos wie co faktycznie za bajzel jest w firmie ?Razem z tym co mamy możemy próbować plus kolejni ale nie ma co moim zdaniem dokupowywac bo nie wiemy ile oni mają na słupach. W każdym razie czekamy na kolejnych. Mamy ok.16 % to jest cos. Jak ktoś ma jakieś pomysły uwagi spostrzeżenia .......