Sporo osób się wystraszyło i pousuwali zlecenia k. Dopiero przy 11,10 grubsze zlecenie kupna na 10k. Myślę że zejdzie do tej ceny w przyszłym tygodniu.
Dnia 2019-08-19 o godz. 21:31 ~Krzysiek napisał(a): > jak wyniki będą dobre (2mln euro lub więcej) to sam będę dobierał > zwyczajowo powinny być 31 sierpnia, więc niedługo się okaże co tam w trawie piszczy >
2 kw. i 3kw. powinny być świetne. Teraz mają obroty 2 razy większe niż jeszcze na początku 2018 r. Do zysków z handlu na Litwie doszła Polska .Dzisiaj też z Litwy płynie do nas 485mw na godzinę.
Dnia 2019-08-20 o godz. 10:48 ~Krzysiek napisał(a): > patrząc ile inter rao przesłało na litwę, też jestem spokojny o wynik
Ja też jestem spokojny, szczególnie że już w 1 kw zarobili dwa razy więcej niż powinna zarabiać firma z taką kapitalizacja.:) Właśnie wymieniłem część eurasków z dywidendy i zakupię jak co miesiąc 1000 szt napoczynając trochę ten batonik.
Dnia 2019-08-21 o godz. 23:29 ~groźny_kamilek napisał(a): > W jakim biurze masz rachunek, że dywidendę otrzymujesz w euro?
Firma jest ze strefy euro i dywidendy płaci w euro. Wystarczy że nie zgodzisz się na przewalutowanie (w niektórych BM-ach złodziejskie 3-5 %).Ja mam w Millennium i Pkobp .W tym ostatnim musiałem podpisać aneks o inwestycjach na rynkach zagranicznych.
Spolka do tej pory wykazywala sie wyjatkowym pedantyzmem jesli chodzi o terminy raportow. Spodziewalbym sie info o raporcie w srode, samego raportu w piatek.
Jakie wyniki podadzą w piątek? Ja obstawiam 200 mln euro przychodów i 10 mln euro zysku (0.5 euro /akcję).Jeszcze się zastanawiam czy nie jestem pesymistą:)
technicznie doszliśmy do punktu (dolnego ograniczenia linii trendu), w którym kurs musi się określić co do kierunku. Nie ma już miejsca na dalszego boczniaka. tak więc albo lecimy w dół, albo zaczynamy wspinaczkę. mamy 3 - 4 sesje na decyzję.
Moim zdaniem to norma, po prostu nieplynny walor, koles ma w miare duzy pakiet (subiektywnie w porownaniu do obrotu na walorze) i ma po prostu problem z wyplata, a taniej pusicic nie chce . Po co wyplaca natomiast to nigdy nie wiesz, moze na zabieg umierajacego czlonka rodziny a moze po prostu lubi droga whisky i chce sobie wypic do obiadu