Kiedy/jeżeli pracownicy chcą walczyć o firmę, to godzą się na tymczasowo mniejsze zarobki. Po to, żeby firma przetrwała trudny okres, a oni mogli dalej tam pracować.
A taka sytuacja jak tutaj (wynagrodzenia rosną o 150% r/r [o klika milionów]) świadczy raczej o chęci wyprowadzenia resztek kasy ze spółki. [zanim statek zatonie]
Najpierw byłeś fachowcem od jasnowidztwa i trąbiłeś tu przez kilka dni o tym, że nie będzie raportu w ogóle. Teraz kiedy raport jest i całkiem niezły, jak na firmę której akcje w ciągu 3 miesięcy zostały przecenione 10 krotnie, to się przemieniłeś w fachowca od restrukturyzacji. A prawda jest taka że żal ci d... ściska że nie masz akcji, a chcesz je mieć. Gdybyś nie chciał to byś nie siedział dzień i noc 7 dni w tygodniu na forum tej spółki. Gdybyś miał akcje, to byś nie pisał bzdur z palca wyssanych.
Widziałeś te dane: - r/r spadek aktywów o ok 92 mln - r/r spadek przychodów o ok 287 mln - zysk (strata) z działalności gospodarczej: ok 26 mln straty - kapitał własny ok 12 mln, spadek r/r o ok 55 mln
Do tego dochodzą takie informacje, jak ta, że "Spółka w lipcu 2019 r. zaprzestała prowadzenia działalności handlowej".
Nie ośmieszaj się swoimi analizami. Pytam jeszcze raz? Po co siedzisz dzień i noc na forum tej spółki skoro jest tak źle i nie masz akcji? Idź na forum CD Projekt, tam są świetne raporty, zyski, perspektywy etc.
To wszystko co napisałeś zostało już uwzględnione w dzisiejszej cenie akcji. Kupuje się plotki, sprzedaje się fakty. Słyszałeś o czymś takim? A więc od kilku miesięcy były plotki że kondycja firmy jest zła, dlatego od 3 miesięcy akcje taniały. Dziś mamy raport który jest faktem. Teraz są plotki że jest inwestor, że firma zostanie uratowana etc. I to się kupuje i dlatego będą wzrosty. A kiedy to się stanie faktem to już będzie za późno na zakupy. Nie rozumiesz podstawowych rzeczy, ale bezczelnie cały czas naganiasz na spadki. Wiem że zostałeś dawcą kapitału, spanikowałeś, wyprzedałeś się ze stratą, teraz widzisz że popełniłeś błąd i chciałbyś odkupić. Po ile dałeś się wyleszczyć? Podejrzewam że na samym dnie w okolicach 3 zł. Przełknij tę stratę.
"Pytam jeszcze raz? Po co siedzisz dzień i noc na forum tej spółki skoro jest tak źle i nie masz akcji? Idź na forum CD Projekt, tam są świetne raporty, zyski, perspektywy etc."
Ludzie mają różne hobby. Jeden łowi ryby, inny komentuje na forum sytuację złowionych leszczyków. Życie.
"Nie rozumiesz podstawowych rzeczy, ale bezczelnie cały czas naganiasz na spadki. Wiem że zostałeś dawcą kapitału, spanikowałeś, wyprzedałeś się ze stratą, teraz widzisz że popełniłeś błąd i chciałbyś odkupić. Po ile dałeś się wyleszczyć?"
Rotfl. Naprawdę myślisz, że celowo jak to stwierdziłeś "naganiam na spadki" po to, żeby mając akcje one straciły na wartości, po czym miałbym je sprzedać taniej, żeby stracić. Tak, to się trzyma kupy.
Inwestor decyzję o inwestycji podejmie do listopada 2019. Niby. Działalności handlowej Onico nie prowadzi od lipca, czyli potencjalnie cały kwartał bez przychodów. Przy tych kosztach przecież nic z tej spółki nie zostanie do tego czasu.
No to do widzenia. Dziękujemy ci za bezinteresowne informowanie nas o tragedii która nas czeka. Po twoich analizach jutro wywalimy wszystko co mamy PKC w panice :)
Nawet nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Napisałem wyraźnie: nie masz akcji i naganiasz na spadki.
Lepiej zmień hobby. Siedzenie przed kompem, naganie na spadki i cieszenie się z tego że ludzie mogą stracić pieniądze to taka frajda? Chyba najwyższy czas do psychologa się wybrać.
Jelonków to ty szukasz licząc na to że ktoś uwierzy w twoje brednie, spanikuje i odda za bezcen swoje akcje, tak jak ty to zrobiłeś. A teraz za wszelką cenę próbujesz udowodnić sobie i przy okazji innym że dobrze zrobiłeś i że Onico się nie podniesie. Skoro już nie masz akcji, to możesz tylko liczyć straty. Ci co mają akcje mogą liczyć na wzrosty, a ty już na to liczyć nie możesz.
Już jak wspomnieliscir o innych firmach i świetnych wynikach to proponuję zainteresować się GENRG......podpowiedź zupełnie bezinteresowna..... A z Onico biedy nie będzie....spokojnie i z rozsądkiem proszę do tego podchodzić i ekscytowac się potwierdzonymi rzetelnymi informacjami że spółki
GENRG w ciągu pól roku wzrosło o 230%. Za późno już wchodzić w tę firmę. Teraz raczej czas na korektę niż na dalsze wzrosty. Wchodzenie w akcje po prawie 50 gr kiedy jeszcze w grudniu można było się obkupić po 10 gr to samobójstwo niezależnie od tego jaki wyniki teraz firma ma. Te wyniki już są w obecnej cenie akcji. Wystarczy jedno gorsze info i się posypie z wora bo ci co kupowali po 10 gr zarobią nawet jak oddadzą po 20 gr.
Nie zgodzę się z tym , w mojej ocenie wiele jeszcze jest przed kursem akcji....poziomy złotowłosa są bardzo realne....niewiele zrealizowanych kontraktów jest rozlicznych , za to całe mnóstwo w trakcie realizacji i dochodzą ciągle nowe odcinki. "ZagazowNue całego kraju jest w planach A na ten moment zrealizowana niewielka część..to może być drugi Dino, cd projekt.....jest silny trend wzrostowy i korekty w tym trendzie oczywiście bywają. Jest to zdrowe..... spółka rzetelnie informuje o wszystkim śledząc również forum i szybko reagując informacyjnie na poruszone tematy.....pieniądz lubi ciszę więc i o spółce nie jest za głośno....rośnie sobie stabilnie, powoli....to jest moja subiektywna opinia więc proszę się nie nie sugerować podejmując decyzję inwestycyjne.
Życzę z całego serca aby tak było. Wyraziłem swoją subiektywną opinię, nikomu jej nie narzucam. Ja nie wchodzę w akcje które w tak krótkim czasie urosły o ponad 200%. Dla mnie o wiele bardziej prawdopodobne jest że teraz da zarobić Onico niż GNG.