Wyniki będą na pewno dobre w porównaniu do ujemnych za drugi kwartał w ubiegłym roku . Niebyło również nagłych ,nieprzewidzianych skoków cen na giełdzie energii ,które zaskoczyły rynek .. Jeśli masz obawy ,czy złe przeczucia ,zawsze można sprzedać i odkupić po wynikach . Zmniejszysz w ten sposob ryzyko ,ale również ewentualny zysk w przypdku pozytywnego rozwoju sytuacji .
Dnia 2019-08-21 o godz. 09:19 ~Aa napisał(a): > Wyniki będą na pewno dobre w porównaniu do ujemnych za drugi kwartał w ubiegłym roku . > Niebyło również nagłych ,nieprzewidzianych skoków cen na giełdzie energii ,które zaskoczyły rynek .. > Jeśli masz obawy ,czy złe przeczucia ,zawsze można sprzedać i odkupić po wynikach . > Zmniejszysz w ten sposob ryzyko ,ale również ewentualny zysk w przypdku pozytywnego rozwoju sytuacji .
Nie, nie mam zamiaru sprzedawać akcji Interao.Traktuję inwestycję długoterminowo; tak jak Asseco Słowację(trzymałem kilka lat do wezwania kasując kolejne sute dywidendy w euro) Sprzedać mogłem po wynikach za I kwartał i podbitce kursu ;odkupując kilka tygodni póżniej- to był mały błąd!
Co sadzicie o tych wiesciach ze Lotwa przejmie handel energia dla krajow baltyckich?
Rowniez w jednym z tych artykulow (google translator calkiem dobrze tlumaczy!) jest napisane ze kraje baltyckie chca przestac handlowac z krajami trzecimi energia. To by kompletne podcielo sens istnienia INTERAO Litwa.